Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sunabouzu

0 bejegyzést írt és 199 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Megalakulása óta a Sajtológia blog célja, hogy közelebb hozza a sajtok világát az Olvasókhoz. Betekintést adunk a sajt készítésébe és a sajtmesterek életébe, ötleteket kínálunk sajtos ételekhez, beszámolunk sajtos utazásainkról. Akik követnek minket, bizonyára tudják: ez sajnos kevés. Az a helyzet,…..
Sunabouzu 2018.06.10 18:34:24
Budapest különleges város, amely már a századfordulón is egyedi építészetével hódított, de nem is gondolnánk, hogy több templomát és épületét bizony máshol álló építményekről koppintották, az aranykorban pedig nagy divat volt a másolatok készítése, még az építkezés terén is.  ..
Sunabouzu 2018.06.06 03:19:41
A XXI. század elengedhetetlen kelléke a modern telekommunikáció. Pisti indulása előtt meg is mondta minden ismerősének, hogy mi lesz a helyi száma. A helyi szám kell, mert a magyar szolgáltató(k) afrikai roaming tarifái meghaladják a pofátlansági szintet (870 Ft/perc egy indított hívás, 390 Ft/perc…..
Smoking Barrels SW Unboxing! 2018.04.28 06:00:00
  Rendhagyó módon nem könyvről szól ez a bejegyzésem. Úgy gondolom, minden embernek vannak olyan emlékei és élményei, ami végigkíséri egy életen át. Nos, nekem ilyen a Star Wars, egy emlék egy élmény, amit az évek nem koptatnak el, hanem még szebbé tesznek. Emlékszem,…..
Sunabouzu 2018.04.28 11:44:12
Sunabouzu 2018.05.01 21:58:50
@hannigabi: "Ki merem jelenteni – bár ezzel biztos sok rajongótársam nem így van –, én nem csalódtam egyik filmben sem. Minden percét szeretem a Baljós árnyaktól Az utolsó Jedikig." Kell még mondanom valamit, Ildikó?

A rajongásod elhomályosítja az értékítéletedet. Nyilván az elso két trilógia sem agysebészeknek készült elsosorban, de a a legujabb reszek szinvonala a halalos iramban sorozat ujabbnal ujabb reszeivel illetve a hulladek szuperhosos filmek n+1-ik permutaciojaval vetekszik. Nekem speciel nem veszi be a gyomrom, amikor a filmkeszitok hulyenek neznek, es hogy ez miben nyilvanul meg, azt hadd ne kelljen egy filmes blog alatt reszletezni, foleg neked, aki a bemutatkozasa alapjan amugy sem laikus a temaban.
Köszöntök Mindenkit a blogon, remélem jól fogtok szórakozni. :) Szeretném tisztázni, hogy ezt csak is a saját szórakozásom céljából hoztam létre, így a nyári szünidőben, senkit se szeretnék megsérteni, viszont az elkövetkezendő bejegyzéseim sokaknak nem fog tetszeni. Annyit…..
Sunabouzu 2013.07.23 16:55:47
A fenti kérdést számtalanszor hallottam és olvastam már különféle fórumon, legutóbb az Egyesült Államokban júniusban megtartott Meleg Büszkeség Hónap kapcsán szaporodtak el az interneten az ilyen hozzászólások. De Hetero Büszkeség mozgalom is létezik, melynek célja a heteroszexuálisok egyenlő…..
A miniszter tegnap irreálisan magas ponthatárokat húzott meg a 16 diszkriminált szakon. Utánanéztünk a 2011-es pontszámoknak és a bekerülési arányoknak, mivel a miniszter elhangzott ígérete szerint a szakmai érvek nélkül diszkriminált 16 szakon a pontszámok…..
Sunabouzu 2013.01.23 00:37:08
@hackbard.celine: Tessék, akkor mondom én is, nekem nem csak 4 hozzászólásom van az általam látogatott blogokban, ha már ez a mérce.

Felvételiztem a 144 pontos rendszerben és aztán újrafelvételiztem egy évvel később a 480 érában is. 127 illetve 430 pontot szereztem, műszaki-természettudományos képzésen diplomáztam.

Nem erőltettem meg magamat az érettségin, és utólag sajnálom, mert az idő múlásával egyre nevetségesebbnek tűnik, amit akkor tudni kellett, és ahogy a tanároktól hallom, össze sem lehet mérni az érettségi színvonalát a hat évvel ezelőttivel, pedig az sem volt egy pilótavizsga.

A személyazonosságom maradjon jótékony homályban, annyit elárulhatok, hogy rangos helyen tanultam, amit nem a GDF-fel vagy az ÓE-mel emlegetnek egy lapon. Sajnos még itt is siralmas volt a helyzet az oktatás szervezettségét és néha a színvonalát illetően is, a képzésnek néhány lelkiismeretes tapasztalt akadémikus jól bejáratott tárgya adott gerincet, a többi felesleges szarrágás volt. Ami érdekelt, és amire specializáltam magam, azt nem az órákon tanultam meg.

Meg sem próbálom elmagyarázni, hogy miért szar a helyzet, nagyon sok a probléma, és aki végigcsinálta, az úgyis tudja, hogy miről beszélek.

Régebben is voltak slágerszakok, akkor is nehéz volt bekerülni, többen is írták már. Aki ilyen helyre igyekezett, az 11-12 osztályban végig arra készült, és úgy is érettségizett, megvoltak a nyelvvizsgái, stb. Tudomásul kell venni, hogy nincs szükség annyi büfé-ruhatárosra, nincs és kész, örüljetek, hogy van annyi hely is, és tanuljatok rendesen, készüljetek az érettségire.

F
"A Józsefvárosi (kínai) piacon vettem (volna) farmernadrágot. Pont az én méretemben nem volt, a feleségemében igen. Mint kiderült, a kereskedő egy magyar üzletmber volt, adott számlát a nadrágról, majd kaptam egy kézzel írt papírt, megkért, hogy menjek el ezzel a…..
Breaking news! Napok óta azon gondolkozom, hogy fog engem (és minket) rávenni a kormány, hogy hagyjam ott a fenébe a magánnyugdíjpénztáramat, és térjek vissza a langyos lábvíz állami rendszerbe. A megoldás megszületetett, nem kicsit basz oda: "Elveszíti jogosultságát az…..
Sunabouzu 2010.11.24 17:32:36
Hello MH terror blog!   Azért írok, mert úgy gondolom, hogy némi etikettet illene kialakítani az állásinterjúztatás intézményére is.   A helyzet a következő volt: könyvesbolt ajtajára kitixózott hirdetés, miszerint üzletvezető- helyettest keresnek. Cégnév,…..
Sunabouzu 2010.11.20 21:43:08
@zsoci: Ezt én sem írhattam volna szebben :D
Sunabouzu 2010.11.20 22:37:53
@ne most: Te teljesen sötét vagy. Menthetetlenül ostoba.
Van egy kis esély arra, hogy az Apple olyat tesz, hogy beleremeg a játékipar: amerikai tőzsdei pletykák szerint az sem lehetetlen, hogy a cég hamarosan megvesz valaki nagyot. Mondjuk az EA-t vagy a Sonyt.A közelmúlt jól sikerült akciói nyomán a cég kasszájában felgyűlt némi pénz,…..
Válságadók, nyugdíjpénztárak, adóváltozások – a szimbolikus politika dominanciája után most már benne vagyunk a pénztárcákat is érintő ügyekben. S bár többé-kevésbé mindegyik érdekelheti a választókat, számomra úgy tűnik, hogy a következő időszak legnagyobb…..
Ma délután elintézzük a tótokat, amiben nagy szerepe lesz az Oranjét buzdító szurkolóknak is. Íme pár őrült figura, akik velünk együtt szorítanak  Hollandiának: ..
Sunabouzu 2010.06.28 13:50:50
A tegnapi nappal tehat veget ertek a csoportmeccsek az E csoportban is, igy most mar biztos: Hollandia csoportelsokent, mindharom merkozeset megnyerve jutott tovabb. De miert is olyan fontos, hogy megnyertuk a csoportot? Nyilvan nem lehet mindig a papirformara hagyatkozni, am most megis ezt fogom…..
Sunabouzu 2010.06.26 14:48:43
Az Apple mindig, minden terméke esetében a saját útját járta és járja. Soha -kivéve talán a Mac-eket- nem hasonlította magát a vetélytársak termékeihez. Mindez az iTunes esetében fokozottan igaz olt és igaz is. Az Apple minden vetélytársáról gyakorlatilag tudomást sem véve…..
  Eddig és ne tovább! A kampányidőszak mindig is az agyatlan sajtájok, hörgő felszólítások és sunyító bemószerolások ideje volt, de a mai nyakóizmus hatására úgy döntöttem, elkezdem gyűjteni a kampány legostobább megszólalásait.   Emlékezzünk: a 2010-es…..
  Tegnap Naményi kollegával együtt - aki arról híres, hogy a nyilvánosság előtt meglehetősen visszahúzódó, de szűk baráti körben ő áll elő a legjobb pinás poénokkal - megnéztük az MSZP és a Jobbik március 15-i ünnepségét, illetve a kettő között ellátogattunk…..
Sunabouzu 2010.03.16 12:02:26
Sunabouzu 2010.03.16 15:22:07
@sorokinV: Váááá:D Ez üt!XD
   Én aláírom, hogy beteges perverzió meghallgatni, különösen egy választást közvetlenül megelőző március tizenötödike ünnepi beszédeit. De, akit érdekel a kampány, az kénytelen. A mesterházy (az, amelyik most épp szabadlábon van), azt találta mondani, hogy…..
Sunabouzu 2010.03.16 00:10:22
@tt60: ezt a vörös sablonszöveget az is és a jjulie nevű munkásőrkurvák szokták mantrázni, te féleszű. Ezt valahol tanítják nektek?
Sunabouzu 2010.03.16 11:35:05
@nestrot10: Balfasz vagy.
Sunabouzu 2010.03.16 11:36:55
@lolperec: Pisogtok ti már eleget.A korlátoltságotokat nem kell kiterjeszteni az értelmes szavazókra.
  Pörzse Sándor: „A félvihatalos becslések szerint az MSZP rendezvényén 1500, a Fideszén 14.000, míg a Jobbik nagygyűlésén 50 ezer ember gyűlt össze.”  Fidesz.hu: „Véget ért a Fidesz-KDNP kampánynyitó nagygyűlése és ünnepi…..
Sunabouzu 2010.03.16 00:44:47
@Thulsa Doom: Nem akarlak elkeseríteni, kukaborogató forradalmár úr, de itt a jobbikot fogják rövid időn belül szalámizgatni. Nem ők lesznek az első , és nem is az utolsó, akik bepróbáloznak a fidesszel.
Számháború nélkül is kijelenthető, hogy valódi tömegek egyértelműen a Fidesz és a Jobbik rendezvényére voltak kíváncsiak. Már az „előénekesek” jelezték, hogy a mai nap a szemet szúró különbségekről fog szólni az azonos időben ünneplő két pártnál - annál…..
Sunabouzu 2010.03.15 19:09:41
@is: Már megint itt ez a munkásőr?

A cikkhez mondanám, eléggé kihangsúlyozta leendő miniszterelnökünk , hogy nem szabad megosztani a szavazatainkat, mert azzal az ellenséget - a jobbikos férgeket - támogatjuk. Ezután jött asszem' a fidesz az egyetlen erő c bekezdés. Hajrá Viki bá!
Célegyenesbe fordult a nulladik fordulós verseny: már alig egy hét áll a pártok rendelkezésére, hogy összegyűjtsék a szükséges számú ajánlószelvényeket. A hivatalos adatok szerint a Jobbik, az MSZP és a Fidesz mindenhol indulhat, az MDF és az LMP erősen küzd, a (még) kisebb…..
Sunabouzu 2010.03.13 11:59:57
@kiszol: Én azért szívesen venném a 4.9%-os MDF forgatókönyvet, legalább nem egy dolgon izgulnánk vasárnap este. Az lmp-ből semmi nem lesz szerintem, kár az idealizmusukért.
Lehetne arról beszélni - és persze vitatni is rögtön -, hogy Gyurcsány Ferenc váratlan megjelenése az MSZP kampányában professzionálisan megtervezett, széles körben egyeztetett és a szavazatmaximalizáció céljainak megfelelő lépés. Most, hogy az MDF (már nem is olyan) lassan…..
Sunabouzu 2010.03.09 23:01:49
@ki kicsoda: Ez hogy jön ide, te nagyon hülye?
Sunabouzu 2010.03.09 23:21:42
@jjulie: Of korz. Egy kis szobácskában ülök, és nyomogatom a pattanásos arcom a monitorra, mert olyan kicsi a szoba. Nem árulod el a neved és a címedet? Az aktuális IP-d is megteszi XD
Sunabouzu 2010.03.10 00:29:32
@Istóczy: Azért hagyjuk a sódert. Hírhedten nemzeti radikális vagyok, de én a Zorbánnal szimpatizálok, és az egész vona-féle lófaszjóskákat a gyurcsányékkal egy cellába zárnám, hadd élvezkedjenek kedvükre. A kevésbé vizuális olvasók kedvéért szívesen elmagyarázom részletesen is, milyen osztályrészt vizionálok nekik.
Ha ez a blog azt a cél tűzte maga elé, márpedig ezt tette, hogy ne politikai vonzalmakról és vágyakról, hanem tényekről és eseményekről, valamint azok elemzéséről szóljon, akkor most ki kell mondani: Vona Gábor mai, Orbán Viktornak címzett levele ékes bizonyítéka a Jobbik…..
Sunabouzu 2010.03.05 21:26:30
@Ordnassac: Én a fidesz radikális szavazója vagyok. Úgy állok hozzá, hogy egy szép napon vona, gyurcsány, és a kigyúrt cigányok egymást fogják gangbangelni egy 2x2es cellában, életfogytig.
Sunabouzu 2010.03.05 22:18:07
@bölcsész87: A bölcsészeké a jövő... Kac kac...
Decemberben már emlegettük, hogy a négy nagy magyar terjesztő közül a "kicsi, de dinamikus", a Bookline belecsap az elektronikus-tartalom értékesítésébe is. Az anyacégtől átvett idegennyelvű anyagok azért nem verték le forgalmukkal a biztosítékot (az áraik már…..
Sunabouzu 2010.03.05 21:20:29
@ff48bp: Nem kell hozzá acrobat. A "profik" nem szeretnek forrásban szöszmötölni, de egy halom ingyenes alternatíva van, pl a texworks, de se szeri, se száma.

@Ignis_veneficus: A DIN A5 szabvány 148*210 mm, a képátlója 257 mm, az 10.12". Nem mindig lesz rajta vastag keret. Akkor meg miről beszélünk?
Sunabouzu 2010.03.05 22:05:24
@Ignis_veneficus: No jó, de aki ebből él? Én még érintőlegesen sem foglalkozom kiadványszerkesztéssel, mégis elboldogulok vele. Alapjában semmi sem szenvedős, ha az ember ért hozzá. Kellemes estét a kommereknek, átadom magam a péntek estének :D
Két - ezen a blogon már korábban részletesen tárgyalt - ügyben is érdekes mondatok hangzottak el a mai napon. Mindkettő slágertémát érintett: valóban visszalép-e az MSZP a Fidesz javára, illetve tényleg olyan rosszak-e az MDF kilátásai a jelöltállítási folyamatban?Mesterházy…..
Sunabouzu 2010.03.04 00:16:16