Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Davver

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vajon hogy fér be egy nagyon magas ember az autókba? Egyáltalán, be tud ülni? Tud vezetni? Mi a minimum? Teszt a használttelepen. Mai cikkünk blogposztja...
Davver 2012.01.17 14:34:42
Sziasztok!

Én 198cm magas vagyok a vékonyabbik fajtából! Barátnőm 189cm magas (szintén modell alkat). Mi a múlt évben cseréltük el a 3ajtós G astrankat mert már ideje volt. 1M forintig kerestünk autót és fontos szempont volt, hogy 5 ajtós legyen a kiválasztott modell és beférjünk úgyhogy hogy esetleg hátra egy gyerekülés meg egy csemete is kényelmesen beférjen. Ugyanezt a kálváriát végig csinálva a következő autók közül egy Chevrolet Lacetti 5 ajtós lett a választottunk. Amit kipróbáltunk Citroen Xsara Picasso = kényelmes, de jobb oldalon nyomta a középkonzol a kelleténél jobban a térdemet, Renault Megane II befértünk de nagyon szükösen, Nissan Almera koppra tolt első ülésekkel éppen még a Megane II is tágasabb volt, Skoda Octavia I no comment, VW Golf IV ez volt mind közül a legrosszabb, G Astra egész jó volt, Fiat Stilo (5 ajtós) nagyon pozitív csalódás, szerintem a felsorolt autók közül ebben fértünk el a legjobban. És végül heccből bepróbálkoztunk egy Peugeot 206 CC-vel, konkrétan nem tudtuk kiprobálni mert nem ment rá a fejemre a tető! Citroen Xsara II, es sem volt valami kényelmes, Peugeot 307 kényelmes volt de mögöttünk nulla hely. Szóval nehéz helyzetünkbe a Lacettire esett a választás mert az volt a legjobb állapotban, de hozzá kell tenni, hogy a felsorolt autók egyikében sem tudom áttenni a kormány alatt a lábamat. Amikor a haverjaim megkérdezik, hogy miért ezt a kocsit vettem és miértnem egy fasza Golf4-et vagy Octáviát vettem, hiszen az is szép nagy akkor csak ennyi a válaszom, hogy nem fértem bele. Nem értik meg! Szóval nem vagyunk könnyű helyzetben autóvásárláskor mi magasak!
Tudom, hogy a címről szinte mindenkinek ugyanaz a visszatérő mondat jutott az eszébe, de nem, nem arról lesz szó, hogy valakinek állítólag szült a felesége és ezért hajtott kétszázzal. Na jó, nem biztos, de ha neked nem ez ugrott be, akkor nem olvasol elég autózz! blogot. Amiről…..
Davver 2010.03.04 16:47:12
Sziasztok!

Én nem régen a szegedi nagy tesconál a bejárattól láttam, hogy egy Ford Escort nagyon küszködik a behajtó sávban! Villogott a lámpája és nagyon köhécselt a motor. Szürkület volt és rengeteg ember mivel éppen karácsony előtt voltunk. Az autó megállt a bekanyarodó sávba és elkezdtek rá dudálni. A mögötte jövő autók mind szabálytalanul kikerülték, mert pont lekanyarodó sávban állt meg. Legalább 20 autó kerülte ki és 50 ember a buszmegállóba nézte végig az esetet. Aztán nem vártam tovább átszaladtam a bejárattól az egész parkolón át kereszteződésig és akkor láttam, hogy egy idősebb nő vezette, és próbálta egyszerre tolni és kormányozni a kocsit. Szóltam neki, hogy üljön be aztán tolom, az egész nem tartott tovább 30-40másodpercnél ami alatt szintén 10 autó anyázva került ki minket! Aztán belöktük az első parkolóhelyre a nő már szállt is ki a kocsiból, hogy adna egy kis lóvét. Értetlenül álltam a dolog előtt mert meg se fordult a fejembe, hogy ezért pénzt kéne elfogadnom.
Szóval nem elképzelhetetlen az eset. 2 héttel később az én autómba is lemerült az akksi egy kertvárosi parkolóba, már amúgy is nagyon levolt merülve és rossz is volt, de senki nem segített így egyedül betoltam a kocsit egy kisebb dombon és starsky módjára bepattanva rúgtam be a kocsit. Ha akkor ott ez nem sikerül szerintem még azóta is ott állnék. Nincs az emberekbe segítőkészség.
Sokszor van szó száguldozókról, esztelen gyorshajtókról, sokkal kevesebbszer emlegetjük viszont a másik végletet, Márk ezzel kapcsolatos elmélkedését osztotta meg velünk, mert legalább ugyanannyira jelen van a közlekedésben ez a helyzet és a türelmetlen autósok miatt akár…..
Davver 2009.10.31 14:44:27
@Don Blasius: Halál komoly! Le fényképeztem a hátulját (tudom mobilozok vezetés közben -> fejlövés) csak sajnos nem kivehető a fényképen. :-(
Davver 2009.11.01 15:19:52
@viharboszorka:
Nem hiszem, hogy erről lett volna, nagyon sokat utazok két-számjegyű utak között éjszaka és sokszor volt olyan, hogy valaki ment elől és figyelt a többiek meg beálltak a tempójára konvojba mentünk. Volt, hogy én "vezettem" és volt olyan is, hogy engem "vezettek" ! De itt nem ez történt nem volt konvoj, és állandóan nézelődött + 2m-re ment a lökhárítómtól, de nem előzött és ez idegesített. Egyszerűen nem értem mit akart!
Nem tudom, mennyire szól D mentségére az, hogy elismerte, hogy hibázott, amikor nem vette észre a nagy kerek piros táblát fehér vonallal a közepén, mert ahogy az írásából kivettem, a szemből jövő elengedése után ő folytatni szándékozott volna az útját az illegális irányba.…..
Davver 2009.10.15 12:34:36
Egy történet jutott eszembe, ami rendkívül pozitív. Nem velem esett meg a dolog, de gyalogosként szem és fültanúja voltam az esetnek.
Pécsen adott egy egyirányú utca egy középkorú ürge a népautójával kb 30-as tempóval az utca közepén járhatott (jobbra-balra parkoló autók), mikor egyszer csak az utca végéről szabálytalanul behajtott szembe az egyirányú utcába egy másik népautós középkorú ürge, nem esett le neki egyből, hogy rossz helyről jön és 100-150m után egymással szembe megálltak az utcában, pontosan előttem.
Vártam a reakciókat, hogy mi lesz. A vétkes sofőr nevezzük A-nak!Feltette mindkét kezét és nem értette még mindig a szituációt. A másik sofőr eközben nézett ki a fejéből egyetlen egy mondat nem hagyta el a száját, csak egy hatalmas vigyor jelent meg a fején és ő is feltette mindkét kezét.
Erre "A" elkezdte vakarni a fejét mire "B" is elkezdte vakarni a fejét. Ekkor már körvonalazódott bennem, hogy "B" majmolja "A"-t!
"A" berakta rükibe a kocsit mert már kezdte sejteni, hogy valami nem stimmel ezzel a behajtásával. Erre "B" szintén berakta rükibe a kocsit és megmozdította hátrafelel, így kicsit távolabb kerültek egymástól. Ebben a pillanatban "A"-nak leesett az egész szituáció és a fejéhez kapott. "B" szintén :-) A visszatolatott a bejárathoz de teljesen vörös fejjel. "B" közbe előre ment, mellé állt és várta a reakciókat. "A" hevesen bocsánatot kért és mindketten hatalmasat nevettek a dolgon. "B" legyintett és elhajtott egy hatalmas vigyorral az arcán. Utána már "A"- is csak röhögött az egészen és tovább hajtott, a vicces az, hogy miközben néztem őket én is jó kedvre derültem. Kicsit feldobta a napomat ez a két idióta :-) ezúton is köszönöm nekik!
   Lesz némi változás otthon az asztalon...   Elvileg már a terep végleges kialaktására készültem, de felmerült (naná, hogy a nejem részéről, és nem először), hogy ebben a remek pincében kiváló helye lenne egy csocsóasztalnak (vagy bárminek, csak ne vonat…..
Belsőség Forró ferde kéne 2008.09.26 09:27:00
Legyen kemény, de kicsi, legyen fürge, de játékos, legyen sportos, de azért elviselhető a hétköznapokon. Legyen egy igazi forró ferde. Mielőtt bárki is másra gondolna, az angolul hot hatch-nek, azaz forró ferdehátúnak hívott kategória tagjai után sóvárgok. Ezek olyan kicsi vagy…..