Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zengo

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Tarka Magyar mozgalom fejtörőt okozott a politikai pártok által alaposan megdolgozott és megosztott közvélemény számára – no nem azért, mintha olyan bonyolult üzenetet hordozott volna, hanem pont azért, mert túl egyszerűt. 18 évvel a rendszerváltás és 2 évvel az…..
Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
 2008. október 4-én 15:30-kor gyülekező az Erzsébet téren, a Gödör Klub-nál. A helyszínen a hasznos tudnivalókról Novák Péter, moderátor és Bódis Kriszta, a Tarka Magyar demonstráció szóvivője, az akció egyik kezdeményezője tájékoztat. Ezt követően, 16 órakor…..
zengo 2008.10.06 10:00:52
Sokan támogatják a mozgalmat....DR. Morvai Krisztina, hasznos tanácsokat is ad, hogyan lehetne a tarkaságot valóságban is megvalósítani, hogy ne csak demagógia maradjon a szép eszme

Munkára fel, Kedves Tarka Magyarok, tegyenek a kirekesztés, a diszkrimináció ellen!


Kérem azt is, hogy végre tegyék magukat igazán tarkává!
Figyelem egyre gyakoribb vonulásaikat, s hiányolom, hogy kéz a kézben vonulna a cigányember a nem cigánnyal.
Miért nem fogják meg egymás kezét, Kedves Tarkák?

Miért olyan fehér az egész tömeg? A rossznyelvek szerint azért, mert önök leginkább olyan kivételezett, gazdag, luxuskörülmények között élő emberek, akik romával még soha életükben nem találkoztak, legfeljebb egy méregdrága belvárosi étteremben cigányzenét hallgatva.

Olyan aljas rágalmak is elhangzanak, hogy önök nem is vegyülnének a magyar cigánysággal és az integrált oktatást például meghagyják a kiszolgáltatott falusi embereknek.

Tegyenek a megalapozatlan rágalmak ellen, kedves tarkák!
Mindenki, aki csatlakozott a Tarka Magyar mozgalomhoz, hívjon meg évente legalább egy hónapra egy sokgyerekes vidéki cigánycsaládot, vagy néhány gyereket és lássa vendégül saját otthonában.

Gyermekeiket pedig a Rózsadombról vagy Lipótvárosból küldjék el Dél-Somogyba, Borsodba, Szabolcsba és járassák ott iskolába, mondjuk egy tanéven át. Szűnjön meg a szegregáció! Tarkítsák az országot.

Kérem a Tarka Magyar mozgalomhoz csatlakozott Magyar Zsidó Kulturális Egyesületet, hogy álljon élére a kezdeményezésnek. Hívjon fel minden egyes zsidó iskolát arra, hogy nyissák meg kapuikat a vidéki roma gyerekek előtt!

Váljon tarkává a Lauder iskola, és sorra többi is!
Üljön minden zsidó gyermek mellett egy cigány gyermek, ismerkedjenek egymás kulturájával, hagyományaival, szokásaival!

Ne szerénykedjenek tovább fővárosi zsidó identitású honfitársaink, ne mondjanak le a sokszinüség, a tarkaság hétköznapi örömeiről a vidék nem tarka magyarjainak javára. Vegyék ki aktivabban részüket a tarkaság igazi örömeiből!

Remélem jó tanácsaimat megfogadják, szívből kívánok sok sikert a Tarka Magyaroknak!

Szeretettel

Morvai Krisztina
Budapest, 2008. október 4.