Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Velsharoon

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szombaton reggel edzésre indult Sulyok Balázs, 17 éves országúti kerékpárversenyző. A zuglói Öv utca és Egressy út kereszteződésében elgázolta egy autó, a sofőr segítségnyújtás nélkül továbbhajtott. A fiú nem emlékszik pontosan a történtekre, a balesetben megsérült a…..
Velsharoon 2008.09.30 08:14:51
Gyakorló jogászként lenne némi észrevételem. Előre jelzem, nincs bajom a bringásokkal, ha szabályosan közlekednek, és sajnos eleget létom, hogy kis hazánk autósai mekkora barmok tudnak lenni.

Ez az eset kb. szart sem fog érni bíróságon, még ha meg is találják az autóst. Ugyanis semmi, de abszolút SEMMI nem támasztja alá bringásunk sztoriját, hacsak időközben egy szemtanú elő nem kerül.

Saját elmondása alapján nem emlékszik semmire. Feltételezi, hogy kétszer esett el, először egy autóra emlékszik, de sem arra, hogy az nekiment volna, sem arra, hogy a vezető mit csinált, kiszállt-e, stb.

Ezek alapján mi is bizonyítható? Annyi, hogy elesett, és beütötte a fejét. PONT! Ennyi a tuti. És van a büntetőjognak egy nagyon fontos és helyes szabálya: Kétséget kizáróan nem bizonyított tényt nem értékelünk a vádlott terhére. Van itt ilyen tény? Igen, méghozzá az, hogy elesett, és beverte a fejét. De ezen túl semmi.

Már az is elgondolkodtató, hogy ez az írás mennyire elfogult. Már a címben kijelenti, hogy elütötték. Milyen alapon? Még az állítólagosan elütött sem emlékszik arra, hogy elütik. A tisztelt cikkíró honnan tudja, hogy valóban elütötték? A világos, vagy szürke autó tuti elütötte? Emlékszik rá legalább valamennyire? Arra emlékszik, hogy mondjuk bekanyarodott elé az autó, és ő a motorháztetőnél nekiment, és átesett rajta? Vagy bármire egy autó színén kívül?

Nem lehet, hogy egy világos színű autó megállt mellette, hogy segítsen neki, mert látta, hogy elesett, és erre emlékszik? Egyáltalán, tuti, hogy az első esésnél verte be a fejét? Ha ő maga is két esést feltételez, akkor mitől biztos, hogy nem a másodiknál verte be a buksit?

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem úgy történt, ahogy itt leírta a cikkíró. Pusztán felhívnám a figyelmet, hogy minimális információ alapján von le mind a cikk, mind a kommentelők többsége következtetést. Ha ennyi alapján valakit elítélnének, akkor az kb. annyira lenne megalapozott, mint a móri bankrablásban Kaiser elítélése. Sok mást csinált a fickó, azokat be is ismerte, és legalább 15 évet fog is érte kapni, de Mórt nem ő csinálta. Info ott is kb. annyi volt róla, mint itt a "gázolóról". Ezen érdemes legalább kicsit elgondolkodni...