Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tauszig néni

0 bejegyzést írt és 60 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tarka Magyar Sajtóközlemény 2008.10.06 11:08:00
"Tarka itt az ég és föld, sőt még az ember is, mert a magyar sehol sincs egyedül." Babits Mihály: A magyar jellemről (1939)  Örülünk, hogy a szombati kedvezőtlen időjárás ellenére több ezren vettek részt az Erőszakmentesség Világnapja alkalmából megtartott…..
tauszig néni 2008.10.26 20:17:58
2008. október 5. 15:17
Gyurcsány Ferenc írta...
Kedves Antitestvéreim, egyszersmind polgártársak! Mindenkor, minden században elérkezik egy olyan történelmi minutum, amikor az antiszemita és xenofób tenger hullámai a tetejét ostromolják a jóérzés, a humanizmus, a filantrópia és a filoszemitizmus bölcsen kialakított határainak. Mitöbb, megdönteni készülnek ezen erősséget, s gátját akarják törni az emberei józan ész és az emberi érző szív konszenzusában formálódott legnemesebb elvnek, annak, hogy szeresd a másságot! Vegyük észre, hogy századunk éppen csak kezdetén, de itten van ismét az újhitleriták erőszakkal mindig terhelt veszedelme, például a Zorbán 'Szinténáci' Viktorka és annak mezei szabadcsapatai (milliós számuk)! Erősítsük meg gátjainkat, hogy ezek a barbár állatok ne magvasodjanak tovább újra és újra és újra és újra ezen a toleráns Öreg Kontinensen és a Szép Világban. Meg kell védenünk először is a Francia Forradalom eszmei örökségét, meg kell a Jakobinus Konventet, meg kell a Modern Demokratikus Államok Kialakítása Történelmi Szükségességét, meg kell védenünk pediglen a Neoliberalizmust, a Szabadgazdasági Világrendszer Miazhogyát! Meg kell. Miazhogy, nagyonis! Legyünk bátrak, és tegyük a dolgunkat! (Én a magam részéről tovább mondom a semmit, beszélek róla, írok róla sok esszét, a legjobb esetben pediglen mindeztet 2010-ig és tovább)

Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
tauszig néni 2008.10.08 16:31:51
Abban amit most írtál le szinte semmivel nem értek egyet. Az oktatás világát ismerem problémás gyerek apjaként és a pedagógus oldaláról is (nem én vagyok pedagógus) és az, hogy Te azzal, hogy az iskolai agresszió okait csak a pedagógusok alkalmatlanságában látod nagyon leegyszerűsíted a problémát. Ha egy gyerek a családi környezetében csak az agrasszivítást és a durvaságot tapasztalja és aszerint él, azt egy speciálisan arra felkészített tanár sem fogja tudni tanítási órák keretein belül megváltoztatni. Tény, hogy annak a gyereknek is vannak jogai, de szerintem a többi harmincnak is joga van zavartalanul tanulni, a saját uzsonnáját elfogyasztani, a saját zsebpénzét elkölteni.
Azt hiszem nem folytatom mert valami olyan furcsa szemüvegen át látod a dolgokat, hogy még vitaalapnak sem alkalmas.
Nem lehet egy kis nemzetnek öntudata?
Gondolkozz el egy kicsit a finneken. Meg tudták állítani a nagy vöröshadsereget és Karélia elvesztése árán megőrizték függetlenségüket a Nagy Medve súlyos árnyékában is. Valószínüleg kevés jucus nénijük akadt, aki állandóan a kicsinységüket szuggerálta beléjük.
Állandóan ez a nagymagyarkodás szöveg megy.
A könyökömön jön ki. Ha Te a kommunizmus örökségéről beszélsz több vonatkozásban is, akkor talán emlékszel még a nagy internacionalista lózungokra, hát ez a szöveg egyenesen annak a folytatása.
Csak egy példa: magyar állampolgároknak vízum kell az USA-ba. Szerinted mi lenne a következménye, ha mi is bevezetnénk az amerikaiak számára? Hadat üzennének? April Foley hasautazna? Kereskedelmi kapcsolataink a nullával egyenlőek.
Nem sok amerikai túrista jön hozzánk.
Akkor mi lenne szerinted azon kívül, hogy tiszteletet ébresztene irántunk?
Beteg ez a magadfajták szemlélete.
Egy svájci számára , akármilyen kis nép, természetes, hogy büszke a hazájára, a kertjükben sokan kitűzik a svájci zászlót és senki nem mondja rájuk, hogy "svájcoskodik".
Konkrétan tudom, hogy a svájci zsidók szinte kivétel nélkül Svájchoz húznak, amikor Izrael elkezdte zsarolgatni Svájcot, kiálltak a hazájuk mellett.
Ha Neked nem tűnt fel, hogy Göncz Árpád Az SZDSZ politikusaként és nem független közfogi méltóságként viselkedett hivatali ideje alatt, akkor soha semmiben nem fogjuk egymást meggyőzni.

Én részemről befejeztem. A lényeg:
1 A Jobbik ott lesz a parlamentben
2. Morvai Krisztina EU parlamneti képviselő lesz
3. Az SZDSZ nem jut be a parlamentbe
4. Tüntethettek bátran, a következő kormány nem fogja engedni a rendőrségnek, hogy brutálisan lépjen fel veletek szemben, összemosva a garázdákat a békés tüntetőkkel, járókelőkkel.

Lehet, hogy ennek az egésznek nem lesz jelentősége, mert a gazdasági világválság, ami most elkezdődött, mindent megváltoztat és káosz lesz.

MTI2008. október 4. 18:35Befejeződött a Tarka Magyar rendezvényMintegy ötezer ember vett részt a Tarka Magyar! címmel az erőszak és kirekesztés ellen meghirdetett demonstráción szombaton a fővárosban, a megmozduláson jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő is és az egybegyűltekkel…..
Miután lemondták a bejelentett ellentüntetést, a Tarka Magyar! elnevezésű, szombat délutáni erőszak és kirekesztés elleni békedemonstráció szervezői nem tartják indokoltnak és céljaikkal összeegyeztethetőnek a felvonulás kordonok közé szorítását. Mi…..
Tarka Magyar Te is részt vehetsz! 2008.09.23 23:13:00
Hirdesd te is a Tarka Magyart! Értesítsd ismerőseidet, szólj saját közösségednek! Küldj levelet a tarkamagyarsajto@gmail.com címre, és kérj logót, képet, bannert, felhívást, vagy akár interjút, és tedd közzé saját honlapodon! Kérd meg a számodra fontos honlapok…..
 Tarka Magyar!  (tömegdemonstráció az erőszak és a kirekesztés ellen)     Kedves Kollégák!     Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik  Tarka Magyar…..
Gerillamarketinggel, álwerkfilmekkel és médiahekkel jó kis botrányt kavart már a bemutatása előtt az ifj. Sebő Ferenc által rendezett Gecy c. darab. A nackók rácuppantak a témára, jó kis zsidózós cikkekben hörögtek a magyargyalázás újabb sátáni megnyilvánulása láttán, és…..