Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hannaovis

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Majdnem egy éve keresem a választ erre a két kérdésre, egy fél könyvtárat elolvastam már a keresésben, és mégse jutottam sokkal közelebb a válaszokhoz. Egy évvel ezelőtt azt írtam, nincsenek illúzióim: a kormányrendelet az eleje lesz az igazán küzdelmes szakasznak, nem a vége…..
hannaovis 2012.02.08 17:30:12
@k.o.d.i.: "Azért nem mert nem magamról döntök, hanem egy gyerekről és nincs jogom a gátmetszés vagy a jó közérzet oltárán beáldozni a biztonságát. NINCS jogom, se másnak."

Miért gondolod azt, hogy mi nem a gyerekeink "jólétét és egészségét" tartjuk szem előtt, mikor erről döntünk? Miért gondolod ha 9 hónapon át egy csodát növesztünk a hasunkban, akkor a születése pillanatában pont ellene akarunk tenni?

Volt kórházi szülésem kettő is. Hosszú lenne elmesélnem milyen élményeim voltak... A harmadik otthon született. A különbség köztük csekély, ég és föld. Mert beszélhetünk arról, hogy mennyivel jobban tudok kötődni ahhoz a gyerekemhez (és ő hozzám! mesterséges oxitocin kontra szintetikus...), aki egy percre sem volt távol tőlem, és ahhoz a gyerekemhez, akit alig bírtam ellátni, mert 2 hónapig ülni nem tudtam a 'sikeres' gátmetszés miatt... Mindegyik gyerekemet szeretem, mielőtt belekötne bárki is ;), csak az egyikkel sokkal könnyebben indult ez a kapcsolat, mint a másikkal.

Ez vajon a gyerek elleni döntés?
hannaovis 2012.02.08 17:37:39
@Felicitasz:
"Se az otthoni, se a kórházi szülés kockázata nem nulla. Akármit választasz, rizikót vállalsz vele, és van néhány ezrelék esélyed dé faktó meghalni vagy elveszíteni a terminus napján még elő, egészséges magzatodat."

Köszönöm Felicitász ezt a gondolatot, hogy újra leírtad! Sztem itt van a kutya elásva, nagyon fontos ez!