Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szakacsze

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Serbia Insajd Hardboiled Šurda 2010.05.16 10:37:00
Styxx belejött, így aztán újabb vendégposztot olvashattok. A harmadikutas egykori Jugoszlávia felől érkező irigyelt lazaság Magyarországon a Šurda‑kultusszal tetőzött. A „hej, ráérünk még!” -életérzés sármos, aprómintás pepita kalapot viselő, egyszálbél…..
szakacsze 2010.05.19 20:29:37
"az ottani trafikos sehogy sem érti, hogy mit akarsz és mennyi időre,"
Hogy van szerbül a parkolókártya ?

Hogy mennyi időre azt én jelölöm be, vagy mutugatom el a trafikosnak nem ?
www.parkingns.rs/pages/placanje_p_kartom.htm
Ez sima tollal kitöltendőnek tűnik.

A belvárosban is csak szerb trafikosok vannak, és ugyanúgy nem értik amit mondunk. A belvárosban ráadásul kevesebb lehet a parkolóhely mint péterváradon. Először az erődöt nézzük meg, ha jól tudom az erődben is van valami fizetős parkoló. A belvárosban ráadásul korlátozott a parkolási idő is, különösen a főtér mellett.
www.parkingns.rs/pages/p_zone.htm
Olvasónk és bátyja Mosonmagyaróvárra szeretett volna utazni, de a vonat nem állt meg az állomáson, csak a határnál. Előresétáltak a mozdonyvezetőhöz, aki flegmán azt kérdezte, „miért nem húzták meg a vészféket”. Az utas nem tudta, hogy már a vonatot is nekik kell…..
És igaza is volt. Egy 1. osztályon utazó hölggyel veszekedett, akinek csak a 2. osztályra szólt a jegye. Többször kérte a nőt, hogy szálljon át, mert itt nem utazhat. A nő azért nem akart átmenni, mert szerinte az 1. és a 2. osztály között nincs semmi különbség (mondjuk ez…..
Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter szerint  nem kellene annyit lovagolni a Mladics témán, és hagyni kellene a szerbeket anélkül is a csudálatos Ejurópába jönni befele. Schwarzenberg  egy német havilapnak nyilatkozott izgalmas nézeteiról, amely nyilatkozatot átvették a…..
szakacsze 2009.04.18 09:22:00
Nem értek egyet csabával.
Szerintem nyugodtan csatlakozhatnának Mladics nélkül. Nálunk sem csukták le horn gyulát, Körmös bauert, Tökös petőt, stb.
A csatlakozás késlekedését inkább koszovó és horvátország miatt látom. Nem biztos hogy horvátországnak olyan nagyon érdeke lenne szerbiát az Eu-ban tudni. Az a háború azért elég véres volt, és a horvátok gondolom még nem felejtették el. Ha szerbia is bekerül az Eu-ba akkor ugye az eu jog-ból adódóan a horvát területre lépő szerbeket sokkal kevésbé korlátozhatják (jelentős intaglan, föld vásárlási könnyítések, jelentős tartózkodási könnyítések, jelentős cégalapítási könnyítések, és még számtalan kedvezmény). És azért a horvát közvélemény szvsz tart a dologtól, mert ha háborúval nem ment akkor majd gazdasági eszközökkel vásárolják ki őket a szerbek. A veszély reális, ne a szerb lakosság anyagi helyzetéből induljunk ki, hanem a maffiáéból. A népszavazáskor az EU ellenző tábornak komoly érvei lesznek, akár le is szavazhatják a horvát csatlakozást.
Mivel az eu csatlakozással kötelezően jár schengen, így a szerbeknek el kell ismerniük koszovót, mert határvitákkal nem lehetnek schengen és így eu-tagok sem. Szerbia Eu és schengen tagsága csak _nagyon_ hosszú távon képzelhető el, várni kell pár évtizedet amíg a háborús kedélyek lenyugodnak. De én inkább az Eu tagság nélküli schengen tagságot javasolnám mind horvátországnak mind szerbiának (illetve a többi újonnan csatlakozónak is) mert az eu nak fizetett tagdíj nagyobb mint a visszaosztott támogatások, jó esetben nulllszaldósra lehet kijönni, de inkább negatív a mérleg. Svájc is ezt a módszert alkalmazza, azaz csak schengen tag de nem eu.