Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paulus.r

4 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Victorinox 1997-ben fejlesztette ki a Swisstool-t, eleinte civil felhasználásra, a tervezésben a Leatherman cég is résztvett. Az előszériás gyártás ’97 végén fejeződött be, így 1998-tól lehetett széles körben elérni a multiszerszámot. Az eredmény egyedülálló siker lett,…..
Manapság nagy divatja van az online közösségben a Magyar Honvédség képességeiről szóló negatív megnyilatkozásoknak. Nincs elég katonánk (tankunk, repülőnk, ágyúnk, Panzerfaustunk, pénzünk, tartalékosunk, koronaőrünk), ezen kívül a kutya sem fog minket megvédeni, ha jönnek…..
A Megasztár az indulás előtt pár nappal csak azzal tudott címlapra kerülni, hogy egy szlovákiai magyar amatőr zenekar mégsem írta alá a Tv2 által kínált szerződését. A Csak van tagjai ugyanis nem akarták, hogy a csatorna producerei mondják meg, hogy milyen hajzselét…..
paulus.r 2010.08.19 17:22:56
@funfun: A Szlovákiai Magyar a Szlovákiában élő mintegy félmilliós, kisebbségben élő Magyar közösség tagja, aki:
- egyrészt felmenői miatt magyar
- másrészt esetleges Magyar-Szlovák, vegyes-házasságból született valaki aki a magyar identitását tarja fontosabbnak.
Ennyi, nincs ezen mit nem érteni.
Ha itt élnél tudnád, hogy bár nem kergetnek tűzzel vassal, de történnek atrocitások, és az itteni szlovák politikai elit is inkább látna minket Madagaszkáron, vagy máshol csak nem itt.
Nevezzenek akár minket hülyének azért mert ragaszkodunk a szülőföldünkhöz, de mi nem bevándorlók vagyunk. Ez az amit nyugat európa nem ért.
És mit akarunk: hogy hagyjanak békén és hagyjanak élni, boldogulni, tanulni, dolgozni. Vannak természetes állampolgári jogok amik itt csorbulnak és mert ez ellen kapálózunk mi vagyunk a bűnösök.
Ha összeakarnám foglalni egy szóban ami legtöbbször minket sért és bánt, akkor az a szó megnemértés lenne.
paulus.r 2010.08.19 17:35:47
@Eki: Ez egy hülyeség amit írtál, de én itt be is fejeztem a vitát, mert ez a poszt nem erről szólt.
Ha ilyen természetű vitára érez késztetést valaki, akkor jöjjön át a blogomra, vagy ide: www.facebook.com/pages/Felvideki-blog/116193411764597

De ne trollkodjuk tele ezt a postot ezzel. Köszönöm a megértést.
paulus.r 2010.08.19 17:02:49
@2002: Igazad lesz
@matatom: én nem lettem Szlovák, az állampolgárságom az de a nemzetiségem továbbra is magyar, az anyanyelvem is. Magyarok szüleim, szülőfalum. De nem kezdek mellverdesésbe, nem kenyerem. Csak jelzem, hogy mi itt Szlovákiában annyira vagyunk Szlovákok, hogy:
- Szlovákiában le büdös magyaroznak
- Magyarországon le Szlovákoznak
- külföldön meg nem értik az egészet
Mandiner blog A magyarok hazudnak 2009.11.25 13:31:00
  „A magyarok hazudnak” – így foglalhatnánk össze a szlovák EP-képviselők tegnap esti érvelésének lényegét. Tegnap (kedd) éjszaka ugyanis Bauer Edith (MKP) és Gál Kinga (Fidesz) kezdeményezésére (és valószínűleg a vetésforgó miatt: Schmitt Pál…..
paulus.r 2009.11.25 23:24:06
Tekintve, hogy rólunk felvidékiekről van szó talán egy felvidéki is szólhat. Mi itt a Mečiari éra óta többé-kevésbé békén voltunk hagyva. A jelen törvény azoknak használ akik a Slotaféle hazugságokat a „vérszívó, emberevő“ Magyarokról elhitték, holott egy élő magyart eddig még nem láttak. Sajnos köztünk is vannak meggondolatlanok, akik álandóan a területi autonómia elvetélt marhaságával tartják életben az erre kapható vadnacionalisták gyanúját. De kitérnék pár apróságar: 700 iskoláról beszélenk, de 2 év múlva talán lessz 450 mert kevés a gyerek, egyszerű. 700 olyan iskolánk van amiről „idehaza“, „nekünk“ azt dörgölik az orrunk alá, azok szlovák iskolák, csak más nyelven tanítanak bennük. Van egy halódó Pátria rádiónk, ami pénzhiánnyal küszködik, és van 30 percünk a szlovák állami tévében, ahol köztudott a párthűség (SMER), és gyakran kétszer is megszűrik, hogy mi mehet át; abba a fél órába pont belefér a Zsuszi néni döglött macskája, meg a szomszéd rothadó termése. A mi magyar iskoláinkban 1. osztálytól tanítanak szlovák nyelvet ugyan olyan óraszámban mint magyart, e mellé jön 5.-ben az angol, és majd a német is (igazi kis nyelviskola lessz a magyar elemi). A hivatalokban sok helyen nem akarnak tudni magyarul és a nyelvtörvény hatájbalépése óta nap mint nap érkeznek feljelentések, csak mert a büntetési szabályok nincsnek még mindig kidolgozva (!) ezért nem történt semmi. Nem vagyunk elnyomva, de szépen lassan akarnak ellehetetleníteni minekt, a köztünk, velünk egy településen élő szlovákokat hergelik ellenünk. Ja és mergóra: Dél-Szlovákia az egyik legnagyobb munkanélküliséggel küzdő és leg kevésbé támogatott régió. Még élünk és kitartunk.
Noha nem vagyok haditengerészeti szakértő, bátran ki merem jelenteni, hogy laza négyszáz éven keresztül a Royal Navy (vagy – tágabb megfogalmazásban, kvázi jogelődként – az angol, illetve később a brit haditengerészet) volt a példaképe és viszonyítási pontja minden…..
Minap találkoztam egy könyvárusnál a képen látható kiadvánnyal.Rápillantottam, gondoltam elírták a címet belelapozok.Tényleg az van belül is, ami kívűl. Az I. világháború nagy csatái.Ekkor jöttem rá, hogy a svasztika csak üzleti fogás, mert lesz olyan ember, aki kinyitás…..
Sajnos minden igyekezetem ellenére az évet nyitó gázai konfliktust, nem sikerült olyan rendszerességgel kommentálnom, mint ahogy azt terveztem, eredetileg. Mindenesetre, ha már megvan a blog, hát úgy döntöttem, folytatom amit elkezdtem, és megpróbálok legalább heti rendszerességgel…..
szlovenszko Az MKP fő bűne 2009.06.10 08:10:00
Most, hogy hosszú agónia után végleg kettévált a magyar párt, el lehet gondolkodni azon, miért is örülhet a magyar közösség a változásnak. Az egységes MKP létezésének tizenegy éve alatt rengeteg betegséggel és hibával küzdött, de volt egy, ami minden mást felülmúlt. Nem…..
  Ezt a levelet kaptam még jó régen: Kedves Társaim! Úgy éreztem szükséges, hogy azokat az információkat megosszam Veletek,amelyek Dobogókőt érintik. Pilisszentkereszt Önkormányzata egy rendezési terv keretében az alábbi durva beavatkozásokat szeretné végrehajtani.…..
Az izraeli hadsereg utcai harcokban halad lassabban, de biztosan előre Gáza külkerületeiben.  Az IDF szerint az eddigi harcokban több mint 130 Hamasz harcost öltek meg. Közben az izraeli veszteségek is nőttek, mikor is egy épületet elfoglaló izraeli alakulatra lőtt egy tank, a…..
Az izraeli erők a gázai övezetet 2 helyen vágták át, Gázától délre és Khan younis magasságában. A gépesített alakulataik a vártnál gyorsabban haladnak. A Reuters hírügynökség szerint az IDF (izraeli védelmi erők) teljesen bekerítet Gáza városát. A tegnap lefolyt harcokban…..
Az izraeli offenzíva második napja (Európai idő szerint 14:55)Az izraeli hadsereg (IDF) legfrissebb adatok szerint megközelítőleg 9000 emberrel tört be 3 helyen a gázai övezetbe. Az éjszakai harcok (2009.01.03-04) igen hevesek voltak, a Hamasz aknavetőtűzzel válaszolt, valamint…..
Királyrák Ján Slota TOP7 2007.06.02 16:12:00
Most, hogy Sólyom László jól megkapta Slotától, mi is felidézzük a radikális bölcs Slota legszebb mondatait, kommentár nélkül. Jó, Szlovákiában tényleg jobbak a makrogazdasági  mutatók, de egy olyan ember van hatalmon, aki egymillió, Ázsiából betelepített Semjén Zsolton…..
Magyarország - az Alkotmány szavaival ellentétesen - nem alkotmányos jogállam. Több oknál fogva sem. Nem csupán a ténybeli, súlyos hiányosságok miatt (hogy ma a legnagyobb bűnszervezet alighanem az ávó néven összefoglalható rendőrség és titkosszolgálat, hogy ártatlanok…..
paulus.r 2007.07.22 10:12:07
„A demokrácia kormányzati forma, amelyben a hatalom gyakorlásában a nép (majdnem) minden tagja részt vehet származásra való tekintet nélkül. A demokráciában a nép a politikai legitimáció egyetlen forrása. A közpolitikai kérdéseket a nép közvetlenül (népszavazáson) vagy közvetett módon (választott képviselőkön keresztül) kifejezett többségi döntése alapján határozzák el.”

„Jelenleg domináns formája a liberális demokrácia, amikor a többségi döntéseket az egyéni szabadságot védő alkotmányos jogok korlátozzák. Politikai értelemben Magyarország liberális demokráciának számít, hasonlóan a többi tagállamhoz az Európai Unióban, amely gyakorlatilag felvételi kritériumnak tekinti az ilyen kormányzati berendezkedést. Egyáltalán nem minden demokrácia liberális: az ógörög demokráciák például rendszeresen kiszavazták közösségükből azokat a polgárokat, akikkel a többség nem kívánt egy városállamban élni. A demokrácia fogalma a történelem során változott, a 19. században még elsősorban az örökletes hatalmi rend, az arisztokrácia ellentéte volt. A nők részvétele a demokratikus hatalomgyakorlásban csak a 20. században vált általánossá.”

Röviden a demokráciáról. Na de, demokrácia-e ha a szavazásra jogosult polgárok csak igen kis hányada megy el szavazni. Lassan ugyanis ott tartunk, hogy a szavazásokon csak 40-50%-so részvételre számíthatunk, ami ha a demokrácia jelentéséből, vagy a hozzá fűzött értelmezésből indulunk ki, megtorpedózza a szavazás eredményének jogosságát. Mert az már nem a nép, vagy a nép, szavazásra jogosult polgárainak döntése, hanem csak egy hányaduk véleménye. Ilyenkor mondhatnánk, hogy „ő bajuk, miért nem mentek el szavazni”. Ok, de mivan ha a polgárok, nemtudnak bizalmat szavazni egyik pártnak sem, mert a pártok nem bizonyították, hogy igen is a polgárok érdekeit szolgálják. Ebből a jelenségből húznak hasznot a jelenlegi pártok is.