Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bécsben is macskazenéznek

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az elmúlt hetekben komoly sajtókampánynak lehettünk tanúi, melynek tárgya egy állítólag szenzációs magyar találmány, az őssejtek termelődését fokozó készítmény. Újságcikkek, rádió- és tévéinterjúk sora foglalkozott az új csodaszerrel, mely olyan súlyos betegségek gyógyításában játszhat szerepet,…..
w Az a szép zöld gyep 2007.01.22 08:00:00
Ebben a ciklusban – tételezzük most fel, hogy nem lesz időközben kormányváltás – Gyurcsány Ferenc és érdekköre alighanem kénytelen lesz meglépni a marihuána és származékai legalizálását. Tudom, hogy ez elvileg az SZDSZ témája lenne, klasszikus liberális toposz. De…..
Bécsben is macskazenéznek 2007.01.23 22:41:02
Az ellenzőknek egy ilyen vita sokkal jobban fáj, mint a fogyasztóknak, hisz ők is jól tudják, hogy aki nem fél, az megteszi, mert megteheti, ám aki fél, az úgysem tehet semmit ellene. Ők is ugyanúgy kutyaszorítóban érzik magukat, mint a fogyasztók. A félelem pedig ugye káros.

Nagyon jól lehet tematizálni a közéletet efféle megosztó dolgokkal (a tiltás szükségessége ugye), miközben szétlopják az országot. A témában valamiért mindenki érintettnek érzi magát, ám abban már nem, hogy ugyanannyi pénzből külföldön VAJON miért háromszor annyi autópálya épül, mint itt. Autópálya-témában nincs kiéleződött társadalmi vita, sőt igazán semmi sincs.

Az egészséges jogérzékű ember szemében szálka, hogy miért lehet Che Guevara pólóban mászkálni, miközben Waffen SS egyenruhában tilos, és miért magányügy az alkoholizmus, akkor is, ha a seggrészeg apuka péppé veri a családot, miközben spanglira gyújtani tilos.
Az már csak hab a tortán, hogy itt lézeng számtalan stikkes, aki képtelen párhuzamot vonni az alkohol és a kannabisz közt, ehelyett szakrális és történelmi példákkal próbál érvelni egy jelenkori problémát illetően.

A fundamentalista vonása, hogy addig nem nyugszik, amíg a világ nem úgy működik, mint ahogy ő azt elképzeli (jónak képzeli). A keresztény fundamentalisták ma Magyarországon kisebbségben vannak, és a többséget egyáltalán nem érdekli, hogy mi az elképzelésük a világ helyes működéséről. Sőt alapvetően az embereket nem érdekli, hogy mi mások elképzelése a helyes viselkedésről, ha cselekedeteiknek nem látják kárát maguk.
Lehet úgy gondolkodni, hogy az ártalmasság megítélését a drogfogyasztás maga eltorzítja, és ez baj, ám akkor ilyen elven pedig minden tudatmódosító szert tiltani vagy ellenőrizni kéne, köztük az alkoholt, nikotint, de még a házibulikat is.