Regisztráció Blogot indítok
Adatok
varsói fűszeres lány

33 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok, tudom, rég írtam...Ez azért van, mert kicsit nagyobbat akartam írni nektek, de mindig közbejött vmi. (Színház, mozi, koncert, bulik de ezekről később.) Valamint igen, lusta is vagyok.Szóval életem itt nem ment át túl sok változáson. Kivéve talán azt, hogy az estéim…..
Bonjour! Bonsoir! Szünet 2009.02.28 20:57:00
Na, rég frissült a blog... Bocsánat. Ennek okai különbözők. Az első az alapvető emberi lustaság, nameg múlt hétvégén elég beteg voltam, a hét közepére lettem csak 100%. Egyébként minden rendben, mióta meggyógyultam volt már soksok buli, meg városnézés. Azért van ilyesmire…..
Bonjour! Bonsoir! Képek 2009.02.12 20:53:15
Hogy ne legyen olyan negatív a blog, felteszek pár képet a Luxembourgi kertről. (Tegnap napos időben készültek.)   ..
Bonjour! Bonsoir! Kezdés 2009.02.08 16:41:00
Na... Elkezdem a blogot, most már, hogy rendesen berendezkedtem, mindenem van, és már jól be is rúgtam. Mikor elindultam nem hittem volna, hogy ilyen hosszú lesz a buszút, de aztán valahogy csak kibírtam. Az egyetlen gond valójában az volt, hogy Linznél felszállt mellém egy nő, aki…..
Morgane is hazament. 3 hét múlva visszajön, mert egy évig marad. A megfogyatkozott társaság furcsa volt...de így is jót mulattunk. Alessandro és Fabio a két legjófejebb olasz is csatlakozott hozzánk, akik másnap meg is hívtak egy milánói pastára. Egy olyan helyen kötöttünk ki…..
Sokat sírtunk, és persze ittunk megint...mind a négyen. Katie mindegyikünknek adott valami kis apróságot, és egy levelet. Annyira furcsa ez az egész...fél évig minden nap velük keltem és feküdtem...és most hirtelen vége. Ma egész nap depresszió volt. Miután búcsút intettünk…..
Mmm... Viszek haza, nem kell aggódni! :)..
... a hely, ahol lenni kell és enni kell! Mert nagyon olcsó...éés hatalmas adagot adnak, hétfőként tele Erasmusosokkal. Hatalmas sör, előétel, rántott hús, saláta, sültkrumpli...nyami! :) Imitáltam ám a jó kelet-európai szokást...de csak imitáltam! ;D..
Gondoltam folytatom...bár nem ott, ahol abbahagytam...Ismét buli, ismét mi, és ismét nagyon sok vodka, meg sör. :) Ki kellett persze próbálni, azt, hogy hogy szokás Angliában party képet készíteni...ugráltunk hát, meg pózoltunk is mint egy bolond! :)Az egyik képen állatokat…..
Október 23-ai buli volt múlt hét vasárnap a magyar nagykövetségen...én hülye ebédeltem, mert gondoltam nem lesz kaja...hogy én még ennyi kaját nem láttam egy helyen, az is tuti! :) Már úúúgy vágytam egy kis pörköltre nokedlivel, meg pogácsára, kőrözöttre hmm...hortobágyi…..
Már kaptam a megjegyzéseket, hogy a suliról nem is írok, csak bulik meg kirándulások! ;P Hát íme, képek a csodás pszichóról (hát nem hittem volna, hogy még egyszer úgy érzem, el vagyunk otthon kényeztetve ;D) Az épület a második v.h.-ús zsidó gettó negyed, egyik utolsó,…..
Elkezdődött a minden héten "tematikus party túra". Először csak legyintettem, hogy ééén ugyan be nem öltözök, inkább fizetek, de aztán az egész 111 (mi apartmanunk) beöltözött (persze a gótikus litván csaj nem:) ő soha nem jön velünk sehova, csak…..
Két hete is volt már talán, hogy mentünk kirándulni legutóbb... Lublinba egyik szombaton, Łódz-ba másik nap vasárnap. Hát nem volt sok látni való...de körülnéztünk. Lublin mellett van Majdanek, egy kivégző tábor, vagyis múzeum, oda is elmentünk. Nem voltunk, most 17-en vagyí…..
Nagyon-nagyon hideg volt...de megérte, mert a Balti-tengernek megvan a saját hangulata...    ..
varsói fűszeres lány 2008.10.28 17:20:39
Múlt héten kitaláltuk, - egy hirtelen ötlettől vezérelve -  hogy menjünk el valahova. Nem volt kérdés végülis, hogy hova, mert mindenki szerette volna látni a Balti-tengert, no meg Gdansk gyönyörű városát. Csupán 5 óra vonat út és 3 nap idegeskedés után (Mivel én és…..
Hétfő reggel arra ébredtem, hogy: "english breakfast a másik szobában" by Martin and Katie! Hmm...szép kis hét kezdés volt! Bár azért a magyar reggelit jobban szeretem! Jó kis szalámis kenyér paprikával és paradicsommal! Nem tudják ezek.....
Vasárnap délután elmentünk Katie-vel az egyik legnagyobb parkba, mert vééégre ismét kisütött a naaap! (Azóta sem :)..
Szombat este hivataloss voltam egy lengyel házi buliba. Persze Jarekékkal. Elánál volt, (szintén ott volt Mallorcán) persze a szokásos már-már "túlzásba vitt vendégszeretet" Ela-módra :), vagy minek hívjam, nem is tudom :) Sör, bor(itt ez ritka számba megy!), vodka,…..
Katie megígérte főz majd nekünk vmit, az egész apartmannak. Kérdeztem angol lesz-e, azt mondta nem...olasz. Hát ennyit a csdálatos angol konyháról ;P Nah, de meg kell hagyni finom lett!  ..
Pénteken elindultunk felkeresni a Wilanów kastélyt. Nem tudtuk, hogy ennyire kint van a város szélén...de 1 óra zötykölődés után megtaláltuk. Van egy szép parkja is.Jobbról balra: Egle (Litvánia), én (itt csak úgy hívják, h. H. :), Katie (Anglia), Igor (Spanyolo.), Martin…..
Lukas utcai viseletben...egy vacsora után :)..
Ha már kajákról esik szó...elfelejtettem említést tenni a vasárnapi palacsintáról, amit Maxime sütött. Finom lett! Azért megállapítható, hogy vannak ugyan nemzetek közötti különbségek, (amin mellesleg mindig veszekszik a társaság) de a palacsinta (legalább Európában:)…..
...de mindegy épp mit csinál, a lényeg, hogy kéreget...de semmiképpen sem titkolja, hogy mire: vodkára!..