Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Andi82

13 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Dalocskák November 11-én a hollandok is Márton napját, avagy Sint Maarten-t ünneplik. Itt a gyerekek egy lámpással járnak házról házra. Kopogtatás után elénekelnek egyet, a márton napi dalocskák közül, cserébe édességet kapnak. Nem kell túl bonyolult dalokra gondolni. Egyik…..
Ismét sok újonnan regisztrált eset van. A kórházban ápolt oltással rendelkező koronavírusos betegek száma is megugrott. Vajon miért? Október 31-ei oltási adatok Eddig 13 millió lakos lett beoltva. (teljes lakosság: 17,28 millió, de ugyebár a 12…..
Hollandi Delfináriumban jártunk 2021.10.29 16:57:10
Múlt héten mind a három gyerekem itthon volt – őszi szünet. Gondoltuk ez egy jó alkalom arra, hogy felhasználjuk a 2 éve vett delfinárium jegyeket. Jó volt, szép volt, de másnap valaki felhívta a figyelmem mennyire szenvednek szegény delfinek ezekben a delfináriumokban. Várható életkoruk is csak…..
Hollandi Lívia 14 éves lett 2021.10.29 16:47:51
Múlt héten Lívia születésnapját ünnepeltük. 14 éves igazi kis vagány csaj, akinek mindig van mondanivalója. Igen, azt hiszem ez a legjellemzőbb ismertetőjele: egyfolytában beszél, de imádnivaló.  Jó kis szülinapja volt. Őszi szünetben ünnepelt, így egy egész hétre elfelejthette a sulit. Itthon…..
Hollandi Emma iskolás lett 2021.10.26 11:20:48
4-12 éves kor között járnak általános iskolába Sok országban ez talán egy fura dátum az iskola kezdésre. Hollandiában teljesen normális. Damian 8 éve például április végén kezdte az első osztályt, mert akkor lett 4 éves. Július végén meg már vége is volt az évnek. (nyilván ő következő évet is…..
Búcsúbuli Szerencsére a koronavírus miatti szabályozások épp Emma búcsúbulija előtt enyhültek. Így mi, a szülők is részt vehettünk rajta. Az ünnepelt ilyenkor apró ajándékkal szokta meglepni a csoporttársait. Ezt a kis csomagot már napokkal előbb elkészítettük. Napközben a szokásos programokat…..
Hollandi Emma kancsal - szemészet 2021.10.19 15:27:20
Babakori kancsalság Emma babaként szinte egyfolytában kancsalított, de szép lassan alakult a dolog. Később ez már csak néha-néha fordult elő. Majd 2 éves korára teljesen el is múlt. 3 éves kor környékére el kell, hogy múljon. Ha egy gyerek még mindig kancsalít, nagyon fontos, hogy elvigyük…..
Hogyan is áll Hollandia az oltásokkal? (október 3-ai adatok) Összesen 23,6 millió beadott oltás (első és második oltás együtt). Eddig 12,8 millió lakos lett beoltva. (teljes lakosság: 17,28 millió) A teljes lakosság körében: 74,2% első oltást felvette 66,1% mind a két oltást megkapta A…..
A tesztet nem egy bizonyos napon végzik el. A pedagógusok folyamatosan figyelik a gyerekeket. Akkor is, ha a pedagógushoz beszélnek, de játék közben is mikor szabadabban, a többi gyerekkel együtt játszanak, beszélgetnek. Ezek alapján töltik ki a nyelv tesztet. Ez a teszt 14 kérdésből áll. 2 nem…..
Eredmény:  Kezdősúly: 65,6 kg 10 hét után: 59,0 kgCél: 55kg Mi is ez? Ez a diéta napi 21 órás böjtből és 3 órás evésből áll. Ebben a három órában viszont bármit és bármennyit lehet enni.  Olvastam olyan verzióról is, hogy 1 órán belül kell elfogyasztani az ételt, ami nem korlátlan mennyiséget…..
Ma már borús, ködös időre ébredtünk, de szerencsére az utóbbi pár napban sok-sok napsütésben volt részünk. Az iskola, az edzések és barátokkal lógás közé azért még sikerült egy kis együtt töltött időt beszúrni. ..
Oltás   Összesen 23,1 millió beadott oltás (első és második oltás együtt). Eddig 12,6 millió lakos lett beoltva. (teljes lakosság: 17,28 millió) Ebből 1,3 millió még csak az első oltást kapta meg.   A teljes lakosság körében: 73% első oltást felvette 65,4% mind a két oltást megkapta A…..
Ez egy régebbi posztom, július 15-én írtam, de gondoltam tanulságos, szóval átmásolom ide.  Elején még annyit hozzátennék, hogy Holllandiában a napi új koronavírusos esetek száma mindig sokkal magasabb volt, mint Magyarországon. De itt már tavaly is ingyenesen lehetett PCR-tesztet elvégezni,…..
És eljött az a pillanat, amikor azt érzem, beterítenek a hullámok. Seholse tartunk, térdig retekben élünk, játékok és játékalkatrészek mindenfelé (vajh, amikor még azt gondoltam, naívan és gyerekmentesen, hogy én aztán arra fogom tanítani gyermekeimet, hogy használat után…..
Andi82 2009.12.24 15:22:45
Hunor&Minka&Zsigu MinkaNap! 2009.12.12 04:54:00
A kis csomag névnapi meglepetés hagyományos úton érkezett a Világra, Anyukája hősies kitartásának és erő feletti teljesítményének köszönhetően. Kis búvárszivattyú, mint a Bátyja, ő is erőteljesen rácsatlakozott a MennyeiMannára és békésen lakmározik. Cucka vidám és…..
Kicserélő-félben vannak, ugyanis egyből most válik kettővé a hölgyek száma ifjú Hunorunk családjában. Cucka december 11.-én, az esti órákban elfoglalta a szülőszobát és az egyre szaporább fájásaival várja a pillanatot, amikor összeölelkezhet kicsi, illatos magzatával. Minka…..
Andi82 2009.12.11 22:35:56
Hunor&Minka&Zsigu Nos 2009.12.11 08:46:00
Hírérték: esti fürdés után sem múló abszolút rendszertelen fájásokkal tarkított elalvás. (sztem hidegfront...). Az éjszakai álom -számomra- túl sűrű megszakítása -számomra- túl erős derékből hasig bevágó-bekeményítő görcsökkel. Hajnal 4-től sétafika 6-ig,…..
Minkára várva, szinte első pillanattól eldöntött tényként kezeltük, hogy bezony, ha semmilyen komplikáció nem adódik a szülés környékén (értsd: természetes úton érkezik a baba, lehetőség szerint gátvédelemmel, mindketten jól vagyunk, különösebb orvosi megfigyelést,…..
Hunor&Minka&Zsigu Gyors pocakos 2009.09.09 19:26:00
Mára Huncmaci egész jó bőrbe lendült, kicsit krahácsol még meg orrfolyik, ellenben a zanyjával meg a zapjával, akik addig-addig ápolgatták gondosan, éjt nappallá téve, mígnem ők is fertőzöttek nem lettek. Kivételesen most én viselem nehezebben, Zapjuk szerintem már nem mer…..
Hunor&Minka&Zsigu Apátlanul 2009.07.28 18:57:00
A gyerekkel töltött itthonlét általában kezelhető-szerethető, főként, ha méhünk gyümölcsével (nomeg annak apjával) már egy ideje összeszokott párost is alkotunk, ismerjük egymás szokásait, rigolyáit. Betéve tudom, kb. mikor  passzolható le a gyerek a zapjának, mikor…..
Ezt találtam, itt. Első linkről letölthető, szabadon. És hogy mennyire könnyen kezelhető? Hadd legyek rá én a bizonyíték, aki ismer, tudja mért nem túlzás ez, röpke pár szabadon hagyott perc alatt ezerféle merényletet követtem el a képeink ellen, különösebb betanítás…..
És akkor még képek arról, hogy milyen, ha hordozóba kerülünk, ha vigyáz ránk egy őrangyal, és ha séta után kidől az ember:..