Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dlsber

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kitaláltam egy játékot. Biztos nem én találtam ki, de most én. A fórumokról már ismertek az olyan topicok, melyekben minden hozzászóló (ebben az esetben blogger vagy netizen vagy nevezzétek aminek akarjátok) a hozzászólásában leír egy szót és a következő hozzászóló pedig…..
dlsber 2008.12.05 19:44:10
DLSB másképp 1,2,3 2008.10.03 17:46:00
Három dolog... Próbáljuk meg milyen lesz. Ennek a rovatnak az a lényege, hogy akedvesolvasó leírja mit is gondol, mi az a 3 dolog amire gondol, mi az a 3 dolog ami eszébe jut.pontmost.(az nst-n olvastam először, de ők is úgyhozták valahonnan)Három dolog ami eszedbe jut vagytán…..
Az eddig eltelt 1 hónap alatt mint mindenki tapasztalta sok uj tanár került hozzánk. Mind koleszos nevelők mind iskolai tanárok. Észrevételeink szerint korábban a nevelők és a tanárok jo viszonyban-ha néhány kivétel volt is-tudtak dolgozni egmás mellett. Ezzel szemben…..
dlsber 2008.09.26 23:22:39
Először az eredeti témához kapcsolódó észrevételeim: a koleszos "nevelők" szava tényleg nem sokat ér idén, ahogy már tavaly sem ért sokat (abból ítélve, amit az elmúlt évben hallottam egy nevelőtanártól). Ennek pedig az az eredménye, hogy olyanok döntenek a kollégium ügyeiről, akiknek nincs rálátása az ottani életre. Így születnek az ostoba szabályok: pédául az idei szilencium megoldás, és a már az előző évben bevezetett "karantén" (amely szerint a kollégista szünetben nem mehet vissza "otthonába"). Hasonlóan értelmetlen a reggeli ébresztés. Mielőtt ezeket a dolgokat bevezetik, az illető tanárok igazán körülnézhetnének a kollégiumban, hogy egy kicsit tájékozottabbak legyenek... Ezenkívül ha valamilyen problémával szembesülnek nem feltétlenül a koleszra kellene mutogatni, hogy ott van elrontva minden... Gondot okozhat az is például, hogy a diákoknál és a tanároknál (iskolai és kollégiumi) is egyre gyengébb a felhozatal... Néhány diáknál az iskolához való hozzáállás nem megfelelő (és ez nem szükségszerűen a kollégiumban alakul ki), a kollégiumi tanárok között pedig vannak olyanok, akik jobban igyekeznek keresztbetenni a tanulóknak, mint segíteni; az iskolai pedagógusok között pedig akad olyan, aki teljes mértékben alkalmatlan a szakmára.

Miért ostoba szabályok, amiket említettem?
Kötelező szilencium: aki eddig nem szokott bejárni, az lehet, hogy azért nem járt be, mert máshol könnyebben tanult; aki pedig nem akar tanulni az akkor sem fog, ha oda ültetik a terembe, mivel a tanulás teljesen akaratfüggő, és senkit nem lehet "rákényszeríteni". Akiket megpróbálnak, azok mit csinálnak ez idő alatt? Semmi hasznosat, csak zavarják a többit.
Karantén: abszolút értelmetlen. Nem mehetek vissza egy szendvicsért ha éhes vagyok? Vagy nem mehetek be egy füzetért, ha ott felejtettem? Ha esetleg mégis beengednek, magyarázkodnom kell, hogy miért megyek be a saját szobámba... Ez nevetséges.
Reggeli ébresztés: a felkelés is akaratfüggő, ha vki nem akar, akkor nem is fog odaérni időben az iskolába.

Másodszor egy-két szót az előző topicban említett két esetről:
a büntetéseket szerintem sem megfelelően osztották ki. Aki a rendőrökkel került kapcsolatba, azokat szigorúbban kellett volna büntetni, mert így csak jót röhögnek azon, hogy ennyivel megúszták és még büszkék is rá. A másik esetben pedig tényleg meg kellene próbálni segíteni valamilyen módon az illetőnek, és nem azzal engedni útjára, hogy téged itt mindenki utál. De azzal egyetértek, hogy az ő "tettének" is kellett, hogy legyen valamilyen következménye.
DLSB másképp gólyanap 2008.09.26 21:16:00
 A gólyaavatóról. Egykicsit. Nem bírtam végig. nézni. nem bírtam végignézni, és ez nem azért van mert rossz volt, hanem mert simán nem élveztem. mondhatjuk kinőttem a gólyaavatókból.Jónéhány gólyaavatónak szemtanúja lehettem már, és eztökugyanolyanvoltmintazok.…..