Regisztráció Blogot indítok
Adatok
palz

49 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hurrá van IPTV-nk! DE amikor a két szerelő kollega elment semmilyen username/password kombinációt nem hagyott nálunk, hogy a wifi-re tudjunk csatlakozni. Volt egy 4c5ddf nevű SSID-ünk és egy hozzá tartozó WPA/WPA2 titkosításunk.Na bummm... Hívjuk az ügyfélszolgálatot.. mégiscsak 1…..
palz 2011.12.02 14:56:04
@macskazat: Szerintem a router-en kellene állítani valamit. Lehet, hogy MAC szűrés van rajta és csak adott fizikai című gépeket enged be vagy be van állítva egy speciális kulcs amit a wifi jelszó beírása előtt kellene beírni, de ezt csak a router-ből tudod kiolvasni. Most hogy áll a helyzet? Nem gondolom, hogy a gépet csak WEP-et tud.
palz 2012.04.16 17:16:06
@briki: Szia! Örülök, hogy segíthettem... egy dolgot azért ne felejts.. most, hogy username password üres.. új jelszóra mindenképpen szükséged lesz, mert így elég védtelen a router-ed!
palz 2016.01.28 11:07:17
@László Mezei: Szia! Ha cisco által szórt wifi hálózatra csatlakozol, akkor alapesetben a 192.168.0.1 oldalon jön be a router web-es felülete. Ha nagyon nem látsz semmit, akkor ellenőrizd, hogy a JAVA kliens van -e telepítve a gépedre? Innen tudod letölteni: www.java.com/en/download/
Windows 7 N-es verziót használok az egyik laptopomon. Szükségem volt egy gyors és egyszerű videoszerkesztőre és gondoltam megnézem az új Movie Maker-t!Az N-es verzióról röviden annyit kell tudni, hogy az MS az európai piackora szánta Media Player nélkül. A Live Essential boldog…..
Az alábbi parancsokat SQL 2008 R2 alatt használtam, melyek segítségével nem kellett lecsatolnom az mdf-et és az ldf-etMiután offline-ba hoztuk az adatbázist -esetünkben a reportserver-t- másoljuk át a végleges helyre a log és adatfile-t. Majd ha ez megtörtént mehet az új…..
Először is innen le tudjátok tölteni az eredeti Gingerbread op. rendszert, arra az esetre, ha véletlenül nem sikerült volna az ICS telepítése:http://dl.dropbox.com/u/31061587/kindle_backup.ZIPFolyt.köv...
A feladat adott, ki kellene bővíteni, terjeszteni egy Cisco EPC3925-ös router wifi hatótávolságát.Mivel az eszközön az atennák nem cserélhetőek, sőt beépítettek nem marad más megoldás, mint egy másik eszköz(ök) csatlakoztatása.Ebben az esetben több megoldás is…..
A vasárnapi "szent" focin az egyik csapattárs azzal a hírrel állított be, hogy vett az USA-ban 199 dolcsiért egy Kindle Fire-t. Akkor kezdte el csak ráncolni a homlokát, amikor be akart jelentkezni az AMAZON rendszerébe, hogy könyveket és filmeket töltsön le. A tablet…..
Az alábbi link-en találtam egy nagyon hasznos progit. Segítségével bele tudunk nézni Beérkezett, Elküldött dbx file-okba, törölt leveleket tudunk visszaállítani.Persze arra vigyázzunk, hogy mindez tömörítés előtt történjen.http://www.oemailrecovery.com/open-dbx-file.htmlA…..
palz 2011.12.02 14:56:52
@SueSue: Szuper! Örülök.. :)
Sokat olvastam már olyan android-os alkalmazásokról, amelyek képesek, arra hogy a googlemaps térképen nyomon tudjuk követni telefonunk helyzetét. Extraként ha még kapunk mellé vírusvédelmet és csendes üzemmódból ébresztést ingyen, az már szinte ajándék!Nos, a lookout erre…..
 Ezzel a paranccsal el tudjuk távolítani a korábban telepített megoldásunkat  SharePoint alol. Annyi könnyítés van benne, hogy a megoldást először leállítja majd csak után törli.Ha valaki tudni szeretné még milyen megoldások vannak telepítve a farm-ba. Az a központi…..
Megkeressük a következő könyvtárban található providersX jelzésű file-t/etc/sysconfig/network/providers/és szerkesztésre a következő sorokat fűzzük hozzá:AUTO_RECONNECT='yes'AUTO_RECONNECT_DELAY='0'AUTO_RECONNECT_EXITS='0 15' ..
http://www.nodevice.com/driver/VP-D364W/get70657.html..
http://malwarebytes.gt500.org/..
Barátom! http://sshahan.blogspot.com/2008/03/getting-bginfo-to-work-for-all-users-in.html..
http://www.vm-help.com/esx/other/sysprep_download_links.html..
Kicsit zavaró lehet egy idő után a kijelző legalsó sorában lévő villogó message icon -annak ellenére- hogy minden üzenetet elolvastunk. A hiba oka abban rejlik, hogy a telefon a sim-en lévő üzeneteket is érzékeli és emiatt jelzi nekünk, hogy vannak még olvasatlan üzenetek. A…..
Hogy ne kelljen mindig KIES-t telepítgetni, ahhoz hogy az USB driver meglegyen:http://dl.dropbox.com/u/5037130/SAMSUNG_USB_Driver_for_Mobile_Phones%20%283%29.exe..
A megoldás kézenfekvő... :D Fel kell másolni a telepítő tartalmát a HDD-re és a setup ini-ben töröljük vagy commenteljük ki a következő részt:[MSXML]PRODUCT_NAME=MSXML6EXE_PAT=support\msxml\msxml6.msiEXE64_PAT= support\msxml\msxml6_x64.msiIGNORE_FAILURE=YES Vagy…..
Tegnap nagy izgalmak közepette hívott egy régi ismerőse a családnak, hogy a gmail teljesen megörült és állandóan tanúsítvány hibát ír ki, pedig tegnap még nem csinálta.. biztos én rontottam el címszóval ! :DAz igazat megvallva... elsőre rossz helyen keresgéltem.. gondoltam…..
Rég írtam már valami újat a blogomba, de úgy gondolom ez megér egy újabb bejegyzést.Megint a fél napot idegeléssel töltöttem. Webes megosztások használatakor a böngésző csak és kizárólag doc és xls fájlokat volt hajlandó megnyítni, docx-et, xlsx-et nem. Ez számomra a…..
Nagyon felhúzott a minap Sony Ericsson X10 1.6-os android-ja. Valamilyen oknál fogva egyszer csak eltűntek a magyar speciális karakterek. Akárhogy állítgattam a beállításokat a bevitelnél mindig csak angol billentyűt adott fel.A Sony Ericsson központ a szokásos ötletet adta... factory…..
Ha remote control programmal szeretnénk távoli gépet elérni. Alapesetben, ehhez a user jóváhagyása kell. DE ha belenyúlunk a registry-be, erre többet nem lesz szükségünk:Sajátgép\HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Intel\LANDesk\WUSER32Permission Required 0-ra kell állítani..
Start / Futtatás control userpasswords2Majd engedélyezzük a felhasználónak be kell írnia a felhasználónevet és jelszót, hogy használja ezt a számítógépet.VagyStart / Futtatás és gépeld be rundll32 netplwiz.dll,ClearAutoLogon (enter) ..
Van egy cellánk, ami SharePoint xml fájlra hivatkozik és így néz ki formailag:szabó dénes.xmlSzeretnénk ezzel a cellával dolgozni, de úgy hogy az utolsó 4 karatert leválasztjuk:=BAL(A1;HOSSZ(A1)-4)Értelemszerű, hogy az A1 az a cella, ahol a szabó dénes.xml található ..
A történet nagyon viccesen hangzik. Amíg android 1.6 op. rendszer fut a készülékeden és számhordozást választottál. AZAZ 30-as a mobilszámod, de TELENOR a szolgáltatód (20-as). Nem fogsz tudni MMS küldeni! 1 napot szívtam vele, mire az SE-s hölgyike felhomályosított.Igaz…..
Komoly csalódás volt Excel 2003 után, hogy teljesen elvesztettük a SharePoint-tal való szinkronizálás kétirányú lehetőségét. Milyen jó is volt, amikor egy egyetlen gombnyomással Excel 2003 alól fel tudtuk tölteni adatainkat egy SP listába. Ez a fontos funkció valamilyen…..