Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bejj

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Reggeli ébresztő pofonnak álljon itt SA története, akinek az adóhivatal elengedte az illetéket, de hanyagok voltak és nem vezették át a rendszerükbe. A logikus reakció erre az ügyfél bokáztatása és újabb hibák egymásra halmozása volt. A csúcsponton az elengedett tartozás…..
bejj 2008.09.26 21:15:33
Dióhéjban a mi történetünk: használt lakást vásároltunk, fél évvel a vásárlás után megérkezett az illeték. Mivel az előző lakás eladását nem vették figyelembe, az összeg nem stimmelt. Fellebbeztünk, újabb fél év után megérkezett a levél a helyes összegről. ( csak halk megj.: lakásvásárlás-illeték kiszabás-> eltelt idő-> 1 év 1 hónap)
Mivel nem vagyunk házasok a párommal, két külön levelet kaptunk. A történethez tartozik, hogy közben kiköltöztünk külföldre, így az én levelemet anyukám átvette,de a párom levelét nem tudták időben átvenni, így visszament az Apeh-hez. Az én részemet rendeztünk, ezzel nem is volt gond (remélem).
Májusban személyesen megpróbáltuk elintézni a tartozás fennmaradó részét Bp-en, vittünk magunkkal készpénzt, hogy helyben kifizetjük vagy csekken a legközelebbi postán. A útvonalunk Gvadányi út, Hungária krt. majd Fogarasi út. Természetesen egyik helyszínen sem jártunk szerencsével, a harmadik helyen annyit javasolt az ügyintéző, hogy írjunk levelet, mivel ő nem léphet be a rendszerbe, nem lát semmi adatot és egyébként is épp költözés után vannak...Közben felhívtuk a korábbi ügyintézőt (már nem emlékszem, hogyan nyomoztuk ki a számát), aki azt mondta, hogy az ő munkaköre pár hónapja megváltozott, tehát segíteni nem tud, valószínűleg a sikertelenül kézbesített levél azóta irattárban pihen.
Most itt tartunk, az persze evidens nálunk is, hogy a vezetékes számot elérni lehetetlen. Vagy kicseng a végtelenségig, vagy foglaltat jelez.

Számomra érthetetlen, ha nem kibújni szeretnék a fizetés alól, hanem én megyek erőszakosan egyik helyről a másikra, hogy rendezzem a tartozást, akkor három irodában egyetlen ügyintéző sem akad, aki érdemi segítséget tudna nyújtani...
Bocsánat hazudok, egy segítségünk azért volt. Az egyik irodában a biztonsági őr hölgy nagyon kedves volt, mikor kiderült, hogy egy városból származunk, mert felszólt a "Jucinak" az első emeletre (bennfentesként neki felvették a telefont). Segíteni ő sem tudott, csak megadta a Hungária krt-i címet...de a bizt.őr hölgyön legalább éreztük, hogy kicsit megpróbált az ő hatásköréhez mérten intézkedni. Nem vártam volna el többet az igazi apeh-os munkatársaktól sem...