Regisztráció Blogot indítok
Adatok
timótheus

1 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Timótheus redirecting to: 2009.08.10 04:23:00
http://invaders.blog.hu..
VENDÉGPOSZT Vorák Anita, az eMaSa munkatársának írása. Temesi Ferenc kortárs magyar író, aki legismeretebb, Por című regényével „létrehozta a »szótárregény« műfaját", Szóbánya címmel a Magyar Nemzet hétvégi számában publikál szómagyarázatokat.…..
timótheus 2009.05.18 22:23:31
Ma olyan hét óra tájban láttam az NGC-n valami dokumentumfilm-szerű műsort, amelyet Jézus perének(?) újratárgyalásáról forgattak.Volt benne egy hirtelenszőke, fiatal (gondolom) valamilyen tudós, aki minden bizonnyal élete legnagyszerűbb napjának gondolhatta, hogy a NatGeo éppen…..
timótheus 2009.04.13 20:43:26
@Vérszegény éjszakai dúvad: Van szerepe, de eléggé összetett. A zsidóellenesség meg volt Jézus előtt is, de amit az evangéliumokban olvashatunk, az zsidóságon belüli zsidóellenesség. A zsidók ölték meg Jézust, ezt írják, de ez kb. annyit jelent mai fogalmak szerint, hogy a hívők ölték meg; hogy MI öltük meg, a mi főpapjaink ítélték el. Ahogy aztán a kereszténység függetlenítette magát a zsidóságtól, ezek a szavak átértelmeződtek: ŐK ölték meg, a zsidók ölték meg a mi Jézusunkat... Ez a szemlélet a Bibliában a János-evangéliumban már egyértelműen jelen van, ez a legkésőbbi a négy evangélium közül.
Talán nem pont húsvét előtt egy nappal kéne ezt a témát elővennem, de a hír friss, nem én hoztam fel, hanem egy vatikáni főmufti: Az ateizmus az élet kiváltságosainak luxusa, azoké, akik mindent megkaptak, azt a lehetőséget is, hogy a tanulásnak, a kutatásnak szenteljék…..
 Mohamed, Buddha, Konfuce léteztek, Jézus kitalált. Amíg számos más vallás, alapítója egyértelműen létezett, személyük történelmi tényszerűség, Jézus élettörténetét úgy lopkodták és ollózták össze korábbi korok vallásaiból és mítoszaiból. Mint történelmi személy, létezése nem bizonyítható, az…..
  Sokat hallani arról értekezni a jó - nem csak palócokat, hanem - magyarokat és a tót atyafiakat, hogy lenyúltuk egymás címerét. No jó, itthon csak a jó magyarok értekeznek arról, hogy a szemét szlovákok ellopták a magyar címer bal oldalát (a heraldikai bal a címert…..