Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kisflaska

7 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Most találtam rá a blogra, ezért arra gondoltam, én is leírom a velem történteket. elöljáróban annyit, hogy egyetemen tanulok gazdasági vonalon, de mellette, ahogy a legtöbb szaktársam, én is dolgozok, hogy egyrészt tudjam finanszírozni tanulmányaimat,…..
Az élet nem illemtan iskola. Minden ember úgy viselkedik, ahogy tud és a fene nagy szabadság korszakában úgy ahogy akar. Van egy réteg a magyar társadalomban, akik az életben rendkívül sikeresek, így gondoltam írok egy kis útmutatót, hogyan lehetsz Te is olyan menő mint ők. Ha…..
Kisflaska 2012.03.03 09:09:11
@Szerda Úr:

A hozzászólásom melyik részét vélted indulatosnak felfedezni? Ez inkább kritika volt, bár itt a blogon neked címezve, de inkább nagy általánosságban véve, amit jó helyeken építő jelleggel fogadnak. Végül is mindkettőnknek az a célja, hogy elégedetten távozzon a vendég. Nemde? :) Ha személyes sértésnek vetted, elnézést, nem neked szólt, de azért remélem van olyan pont a kis hozzászólásomban, amivel egyetértesz.
Kisflaska 2012.03.03 09:11:58
@Szerda Úr:

Azért átolvasva mégegyszer a válaszodat elgondolkodtam. Nagy a baj.. De véletlenül sem szeretnélek kioktatni, inkább sok sikert kívánok az éttermedhez, sok jól viselkedő vendéggel. Egyébként pedig csak kíváncsiságból: elárulod melyik helyet csinálod? :)
Kisflaska 2012.03.03 09:19:19
@Szerda Úr:

Látom azért a kardinális kérdéseket átugrod, és a legfontosabb konklúziód a cinizmus. Szép napot! :)
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Kisflaska 2011.08.22 14:16:15
@meszi: :))))
  Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre!   Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a…..
Kisflaska 2011.08.22 12:40:51
Észrevételek:

1. 7 hónapos munkanélküliség után ugrálsz a 3 hónapos csökkentett fizu miatt (amit egyébként is magasnak találtál)
2. Honnan tudod, hogy az Art directorok lazsáltak? Nem pont ezt kérted ki Te is magadnak a HR kolléga kifogása után? Ha pedig ennyire nyomon követted a napjukat, akkor mikor értél rá dolgozni?
3. Amikor az Art director utasított a munkára, kifogásoltad. (Benne van a nevében, hogy vezető. Vezető, aki utasít.)
4. „Éreztem, hogy feszítem a húrt, és itt még kiszállhattam volna a dologból, de lendületben voltam, írtam azonnal a pénzügyesnek.”
Próbaidő alatt. Gratula!
5. Próbaidő alatt „helyreteszed” a kolléganődet az irodában, hogy igénytelen. Még ha igazad is van, akkor is…

Habár ha elveket nézünk, akkor van igazság abban, amit írsz, de ha a józan észt, és azt a tényt, hogy egy balkáni országban élünk nem értem, hogy miért csodálkozol azon, hogy kirúgtak. Már ne is haragudj, és kérlek ne vedd magadra, de ha hozzánk is érkezne egy „Új gyerek”, aki már a megállapodás napján kifogásolja a fizetését, majd próbaidő alatt kiokosítja a HR osztályt, bemártva a feletteseit, és végezetül a kolléganőjét először sértegeti munkaidőben úgy, hogy túlóraigény esetén is a jogaival kardoskodik, majd hülyének nézi a lelkesedése miatt („Én annyit mondtam, hogy szép és jó, ha valaki a saját vállalkozását viszi ilyen lendülettel, de itt csak magából és másokból csinál rabszolgát, aládolgozik a főnökségnek ezzel.”) hááát… Valószínűleg én is 2 lábbal tessékeltem volna ki, nemcsak az épületből, hanem az irodából is.

Az ország, ahol élsz, kőkemény balkán. Balkáni fizetésekkel, balkáni munkakörülményekkel. A munkáltatók nagy részének nemhogy nem érdeke, de az életbenmaradásuk feltétele, hogy hivatalosan ne tudjál náluk sokat keresni. Ha mégis sokat keresel, akkor nyilván lesznek plusz elvárásaik. Ez így van szinte az összes multicég vezető pozícióiban Magyarországon, sajnos én is beleszaladtam egyszer egy ilyen cégbe (élelmiszer-kiskereskedelmi hálózatnál régiós bossként). Jó fizu volt, szép céges verda, de megállás nélküli munka. De egyszer nem jutott volna eszembe a túlórát megkérdezni, vagy a kollégáimat sértegetni, pláne próbaidő alatt.

Végkonklúzióm az ügyben, hogy nagyot hibáztál, amiből érdemes tanulnod! remélem már megtaláltad a számításaidnak megfelelő állást!
Kisflaska 2011.08.22 12:55:42
@vegteleneskeptelen: Köszi! A számból vetted ki a szavakat! Nagyon egyetértek! :)
Üdv! Az indexen találtam rá a blogra, gondoltam megosztom veletek is a tapasztalatomat, amit már az index fórumon megosztottam. Szerintem érdemes elolvasni, és tanulságos lehet nagyon sok pályakezdő, friss diplomás fiatalnak, ugyanis ahogyan HR-es köröktől visszahallom, a jelenség…..
Kisflaska 2011.01.04 16:42:07
@Birca Maxval:

Azért te most nagyon összekeverted a szezont a fazonnal. Itt nem a jelenlétükkel van a probléma, hanem azzal, hogy az alapvető munkajogi követelményeket sem hajlandóak betartani, amit egyébként szerződésben rögzítenek. Arról van szó, hogy megállapodsz valakivel, kezet ráztok, aztán orrba-szájba szívatod, majd amikor már kezdi megszokni a szívatást, akkor kirúgod. Mindezt adófizetői pénzből. Ez a baj.
Kisflaska 2011.08.22 11:40:42
@bunkóbéemvés: Melyik mondatomban véltél felfedezni fontoskodást?
Számomra a tanulság, hogy faluban nem ismerkedek, mert ott mindenki ismer mindenkit és csak a keverés megy.A kép innen Sziasztok! A történetem kb. két éve történt. Már jó ideje nem volt párkapcsolatom csak ien 2-3 hetes. Az eggyik brátnőm véárostól nem messze lévő faluba…..
Kedves Despota, Sosem írtam még blogot, bár rendszeresem olvasom őket. Ha esetleg esetlenül fogalmazok az azért van, mert most is remeg a gyomrom ha a történtekre gondolok. Bár már sokkal kevésbé, mint tavaly tavasszal...:))) Egy olyan történetet szeretnék megosztani veletek, amihez…..
Kisflaska 2011.01.12 11:01:44
Durva Nem értem a rinyát 2011.01.07 21:16:00
Mindenféle állampolgárok könnyei fürdetik Magyarország utcáit, tereit, amióta a Fideszes többségű kormány bejelentette, ráteszi a kezét a magánnyugdíj-pénztárakban felhalmozott zsetonra. Nézzük sorba, hogy az isten adta nép miket pityereg..."A Fidesz ellopja…..
Nem közvetlenül a Zugügyvédhez, hanem a szerkesztőséghez érkezett az alábbi albérlős sztori, nem fizető albérlővel, zárcserével, nemzetbiztonsággal, rendőrséggel. Mint ahogy számos korábbi bejegyzésből kiderült, a  lakáskiadás elég jó terepe mindkét fél részéről…..
Geri Titkos Blogja Felfrissülés 2009.01.29 09:14:45
Utolsó bejegyzésem tavaly októberben volt, azóta több okom is volt arra, hogy ne jegyezzem le a pillanatnyi állapotomat. Az egyik ok az volt, hogy nem volt mit kiírni magamból. A korábbi önsajnáltató, negatív gondolathalmazt már nem akartam tovább gyarapítani, ha pedig valami…..
Nem könnyű. Nem könnyű, ha már eldöntöd, ha már lezárod, ha már biztos vagy abban, hogy belül vége. Nem könnyű, ha ezek után meglátod. Meglátod Őt.. elég ha csak egy fényképen is.Sokat gondolkodtam azon, hogy vajon mi a szerelem. És miért ilyen? Miért van az, hogy 7 évig…..
Fáradt vagyok. Elfelejtettem tegnap, hogy ma is dolgoznom kell jönni, és ez már a negyedik délelőttös műszakom. Pedig tegnap estére programot csináltam(tunk), az egyik ismerősömmel elmentünk moziba, megnéztük a Sasszemet, utána John Bull a régi időket felidézve egy tatáros…..
Óriási napom volt ma. Reggel bementem dolgozni, beértem időben, a kollégám marha jó fej volt, a főnökömmel a fél délelőttöt átdumáltuk, dél körül elugrottam suliba (Állatrendszertan előadás) meghallgattam a Gephyrea család jellegzetességeit, és zootaxonomiai sajátosságait,…..
Geri Titkos Blogja Ez a mai este 2008.09.26 22:08:59
Kissebb csalódás ez az este.. a születésnapot kihagytuk (szórakozzanak csak a fiatalok egyedül..), helyette a barátaim szóltak, hogy kártyázzunk, de végül ebből sem lett semmi, mert négyen maradtunk volna csak, úgy meg nem az igazi. Mondjuk elég szar, hogy igazából ők most azok az…..
Ez valami fantasztikus jól sikerült!http://www.youtube.com/watch?v=hFHAr974_dMKLIKK!..
Geri Titkos Blogja Az első nap. 2008.09.26 12:19:00
Sok korábbi próbálkozás, és regisztráció után úgy döntöttem hogy ismét elkezdek blogot írni. Mint ahogyan a bemutatkozó oldalon említettem, a blog tartalma, és "üzenete" pusztán öncélú, saját magamnak írom, de -és ezért is publikus- ez nem zárhatja ki azt, hogy…..