Regisztráció Blogot indítok
Adatok
sanghajbaby (törölt)

0 bejegyzést írt és 105 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Olvasóink százezrei (na jó: eddig csak ekkerjoz és MTi, de a többiek is ezt tették volna, ha van rá idejük) joggal észrevételezték, hogy lengyelországi (krakkói) kiruccanásunknak mindeddig nem volt gasztronómiai hozadéka; se ottani kajáról, se piáról nem írtunk még. Nos,…..
 A jazznagy, a jazz át- és felfoghatatlan. Mit kezdjünk azzal az embertársunkkkal aki mégis megpróbálja? Jazz-rajongani oly sokféle módon lehet. A jazz olyan gyűjtőfogalom mint a rock and roll, amit játszik az AC/DC és a Beatles is (mindkettő tagja nyilatkozott már ilyet…..
sanghajbaby (törölt) 2009.05.13 12:46:58
Biztos vagyok abban, hogy ti is többször hallottatok tekintélyes újságírót, politikust (van egyáltalán tekintélyes politikus..? Költői kérdés volt, nem köll válaszolni!) és közéleti személyiséget - az izgalomtól és a felháborodástól elfúló hangon - „emberiség…..
sanghajbaby (törölt) 2009.05.08 21:05:52
@berciXcore: erre muszáj elmesélnem... telefonbeszélgetés, villamos. "hát bazz, tudott mit mondott a köcsög ügyvéd? hogy nem tudnám azt a kis szart bevágni a kirakatba. fel is álltam, h már h a picsába ne tudnám! hát mit képzel ez? pont én ne lennék elég erős hozzá..."
sanghajbaby (törölt) 2009.05.08 21:07:55
sanghajbaby (törölt) 2009.05.08 21:23:20
@tiboru: az enyémet meg a fodrász...
Jogász a családban, itt egy egyszerű szerződésminta :-)Jegyzőkönyv és megállapodásMely készült 2009. április 8. napján a ... címen a lakás nagyszobájában végrehajtandó szexuális aktus körülményeinek előzetes meghatározásáról Jelen vannak:-... (továbbiakban: férfi)-...…..
Érzékeny műhelytitokkal kezdem, de csak azért, mert tudom, hogy köztünk marad. Amikor elkezdtem gondolkodni azon, hogy ki is legyen blogunk kémek és hírszerzők sorozatának következő alanya, rájöttem, hogy a pártatlanság, az objektivitás és a kiegyensúlyozottság fenntartása…..
sanghajbaby (törölt) 2009.05.08 14:09:00
@Titus Pullo Urbino: értem én, hogy mit mondasz, de az erkölcs szerintem relatív. hogy értelme is legyen annak, amit mondok: guantanamo nem igazán demokratikus és fennkölt hely. ha valaki azt gondolja, hogy ilyet nem lehet, ellenkezik a nyugati eszme alapelveivel, és amerikai titkokat ad el terroristáknak, akkor az erkölcsös?
@tiboru: aki államtitkokat ad el, az hazaáruló, és egy nulla. ha nekünk adja el, akkor hasznos nulla.
függetlenül attól, hogy bizonyos körülmények között könnyebben megértem, miért tette.

félig off: érdekes, hogy -napi szinten- mennyire mérsékelt véleményt szoktam egyébként megfogalmazni mások cselekedeteiről, és ebben a kérdésben mégis annyira merev álláspontot foglalok el. fejlődött az önismeretem:)
sanghajbaby (törölt) 2009.05.08 14:55:16
@Grisha: de azt gondolom (vagy szeretnék hinni benne?), hogy ez csak a dolgok 99.9%-ára igaz. max majd kinövöm:)
sanghajbaby (törölt) 2009.05.08 15:24:37
@tiboru: értettem főnök. szabad megjegyeznem, eddig nem szerettem a száraz vöröset, de ha azt mondod, az az abszolút jó, akkor mostantól hivatalosan is a kedvencem:D
Az összeesküvéselméletek egyik alaptézise, hogy bolygónk valamennyi lényeges (és általában negatív) eseménye mögött egy jól szervezett, önös érdekek által vezérelt, rettenetesen titkos társaság áll. A merítés igen bőséges, az ötletek kimeríthetetlenek: felbukkannak a…..
A különleges alakulatok blogunkban történő számbavételénél elérkeztünk egy olyan ponthoz, ahol az előzetes nemzeti sztereotípiák egyikének lebontásához fogunk segédkezet nyújtani. Az „osztrák” főnév hallatán ugyanis sokkal többünknek ugrik be a gemütlich (kedélyes, kényelmes, fesztelen) sógor képe,…..
sanghajbaby (törölt) 2009.04.29 22:53:47
@MTi: meg bizony. jó sok sörbe fog ez nekem kerülni:)
Az elmúlt tíz nap hírei között kiemelkedő helyet foglaltak el a néhai Rózsa-Flores Eduardo (filmbeli alakítása után sokaknak: Chico) pályafutásával, illetőleg halálával kapcsolatos beszámolók. Noha a konteó-blog nem az aktualitások iránti fogékonyságáról híres, nem…..
Bár egy demokráciában kevésbé lehet korlátozni a szabadságjogokat, mint egy népi demokráciában, de bizonyos jelenségek esetén azt gondolom, hogy meg kell húzni a határt. A szabadságjogok túl széles felfogása egyértelműen azok kiüresedéséhez vezet. Egy népi demokratikus…..
Kémekről és hírszerzőkről szóló minisorozatunk nem lehet teljes a zsidó állam egyik legsikeresebb gumitalpújáról szóló poszt nélkül. Ez a pali a hatvanas évek első felében olyan dolgokat vitt véghez a Közel-Keleten, amelyeket Torontótól Párizson keresztül Moszkváig azóta…..
sanghajbaby (törölt) 2009.04.22 21:44:23
@tiboru: ááá, nem, nem arra akarok célozni, h ha az idegeinken táncolsz, lincshangulatot gerjesztek...:)
Sokat gondolkodtam, hogy benyomjunk-e egy ilyen posztot, de aztán egyhangúlag megszavaztam, hogy igen, helye van a lemilblogon egy olyan bejegyzésnek, ahová kommentként az olvasók egy-egy (esetleg több), lehetőleg ne túl hosszú katonasztorit írhatnak, amelyek főszereplője a kommentelő…..
Már említettük egyszer (talán a móri bankrablás és nyolcas emberölés ügyének tárgyalásakor), s most csak megerősíteni tudjuk, hogy szép hazánk nemcsak termálvízben, vízilabda-aranyakban és gyengeelméjű politikusokban állja az erős nemzetközi verseny kihívásait, hanem…..
A L'Express című párizsi hetilap értesülései szerint a francia Belügyminisztérium illetékesei meglehetős aggodalommal várják egy dokumentum-jellegű könyv megjelenését. A szóbanforgó mű álnéven fog napvilágot látni, és egy egykori fedett nyomozó visszaemlékezéseit…..
sanghajbaby (törölt) 2009.03.26 13:11:48
@cirrus minor: és valóban, é-koreában senki sem szól bele, mit teszek a nevében, ami főleg annak köszönhető, h nem én vagyok a helyi istencsászár.
sanghajbaby (törölt) 2009.03.26 13:24:49
@kokas_lemilre: megtehette volna, de közel sem lenne akkora rá a kereslet:)
sanghajbaby (törölt) 2009.03.26 16:08:43
@Titus Pullo Urbino: egyszerűsítettem, mivel a választási rendszerek elméletei nem illenek ide - de lehet, h hiba volt bármilyen formában megemlíteni.
ami az én fejemben van, az még annál is laikusabb, de ha sose mondom ki, akkor sose javítjátok ki a tévúton járó gondolataimat:)
Eljött az ideje a Philby-féle poszt harmadik részének. Kérlek, bírd ki és ne görgess most a cikk végére, hogy  megbizonyosodj arról, ez valóban az utolsó-e, vagy esetleg a szerző tényleg elvesztette józan ítélőképességét és dacolni mer a tömegekkel! A szovjet…..
sanghajbaby (törölt) 2009.03.21 18:20:44
Ez a vakmerőség, hogy kamerák előtt, nagy nyilvánosság előtt, a nyílt utcán bántalmaznak egy európai parlamenti választáson induló listavezetőt, ez arra vall, hogy Magyarországon most már Gyurcsány Ferenc nyílt diktatúrát vezetett be. (...) Az Európai Parlament elnökéhez…..
sanghajbaby (törölt) 2009.03.18 10:46:00
sanghajbaby (törölt) 2009.03.18 11:00:12
@TuRuL_2k2: ezt nem vonom kétségbe, ritkán frissítik a honlapot. Egyébként persze hivatalosan nem volt kifüggesztve, akár azt is mondhatnám, h "pletykálták". Ha mégis rosszak az értesüléseim, akkor bocs.
Ezt a blogot azért hoztam létre, hogy a lemilblog olvasóinak kemény magja zártkörű fórumként, üzenőfalként és élménybeszámoló-helyszínként használhassa. A blog bejegyzései (vagyis a posztok és a hozzá fűződő kommentek) ezen legelső Bevezető kivételével védettek, ami…..
w Rakétákról lányoknak 2008.08.22 07:15:00
Rakétapara, már megint. Tiszta retró. Its so 1980’s. Lengyelország amerikai rakétákat fogad be, Oroszország atomcsapással fenyegeti Lengyelországot, Irán műholdat bocsát fel. Általános iskolában mi – hat-nyolcévesen – többek között nukleáris rakétákról…..
Vannak olyan szimbolikus ügyek, amelyeknek első látásra nincs igazán gyakorlati jelentőségük, hacsak annyi nem, hogy rajtuk keresztül a szemben álló politikai oldalak szép elvi nyilatkozatokat tehetnek, és ezáltal saját identitásukat erősíthetik. Vagy épp az ellenfélét…..
Csodás, éveken áthúzódó szakítás: én úgy értem, hogy sztár is van a dologban (ezért összejön az egyik „előadóval”, jól elvannak egész este), majd a szemét testvér lenyúlja, és a végére és a végére még bejön ez az iwiw, ezekért a posztokért érdemes…..
Cannes-ban megnéztük vferivel az Ashes of Time Reduxot, amiben van egy szívbe markoló szöveg: a férfi boldogsága azon múlik, hogy képes a nem emlékezésre. Már akkor éreztem, mennyire igaz ez, de most még jobban. A szerelmi életünk nagyon egyszerű lehetne, ha csupán racionális…..