Regisztráció Blogot indítok
Adatok
F Tibor

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Enni Jinanban.Sajnos nekem is sokat kell tanulnom, nemcsak majdnem büszke város krónikásának, ezért sikerült csak mostanra összeütnöm ezt a bejegyzést.Jinanban nagyon finom ételek vannak. Sokkal finomabbak, mint az pesti kínai helyeken. (A Lanzhout beleértve.) És olcsó ételek. Napi…..
És a vándor boldogan visszatért a majdnem büszke városba. Jó sok élmény ért az alatt az öt nap alatt, amíg a keleti szomszédban jártam, ezért az eseményeket majd kis mennyiségekben adagolom, hogy jó érdektelen és unalmas legyen.…..
Kicsit írok arról, hogy miből is áll jelenlegi életem nagy része. Azért érkeztem majdnem büszke városba, hogy minél jobban elsajátítsam a nagy-nagy nyelvet, és ebben igen nagy segítségemre van, hogy csak nyelvóráim vannak. Heti tízszer másfél óra. Ez…..
Vasárnap volt Kína egyik jelentős ünnepe az őszközép ünnep. Ez egy ősi kínai holdimádó fesztivál maradványa. Ilyenkor a kínaiak felmásznak egy magas hegyre, onnan nézik a holdat, és közben egy yüebing nevű sütit tolnak az arcukba. (Köszönöm Dr. P. Szabó Sándornak ezt a…..
A krónika most megint egy ősrégi eseményről közvetít, de hát ez van, el van maradva krónikás. Sokat kell tanulnia.Még első hetem utolsó hétköznapján az a fantasztikus lehetőség érte a külföldi diákokat, hogy részt vehettek a helyi, igazi nagy-nagy évnyitón. Ráadásul még…..