Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kukac2007

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szép példamutatás volna, ha Schmitt Pál, mondjuk, Kovácsra magyarosítana. Hályogkovácsra még inkább...
kukac2007 2010.11.11 09:43:13
@Terézágyú: Hát bizony. (Bár nem vagyok közszereplő.) Amúgy meg csak igazam van, hogy sitty-sutty be lehetne foltozni a költségvetést.

Persze sarkosan írtam dolgokat, de igen, ne legyen lenézve az aki a BBC-t bébécének ejti, ahogy azok is le vannak nézve sokszor, akik egy idegen szót nem angolosan ejtenek ki, függetlenül attól, hogy melyik nyelvből ered.
Lsd: AUCHAN (osan), nagyon sokaktól hallom ennek ellenére, hogy (Ósön).
Nem szabad elvárni, hogy a világ összes nyelvét ismerjék az emberek.
Más idegennyelvekben sem ragaszkodnak az eredeti kiejtéshez (pl. német, olasz, vagy akár az angol.)
Pl. a microfon szó az angolba is írásban ment át, ezért ejtik májkrofonnak. Ha hallás utján ment volna át akkor valószínüleg mycrofon-nak írnák.

Rengeteg nyelvben fel lehet ismerni az angol nyelvből származó szóelemeket, de ez csak kiejtéskor fedezhető fel, mert a saját helyesírásuknak megfelelően írják.

Nem gondolkodnak, hogy melyik nyelvből származhat.
Ha meg ragaszkodunk ahhoz, hogy azt valahogy mégis a saját jóérzésünknek megfelelően írjuk le amit hallunk, akkor az nálunk ne az angol legyen, hanem a magyar.
w A speki földje 2008.10.15 06:15:00
Nehéz volna kiválasztani az elmúlt évek leghülyébb mondatát abból a rémisztő, deformált korpuszból, amit a magyar politika összehordott ebben a ciklusban. Az aranyéremért valószínűleg még ezután küzdenek meg a tisztelt felek ezen a paralimpián. Viszont egy biztosan dobogós…..