Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Giolamo

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Új MÁV blog Ici-pici bogár 2009.06.23 06:13:18
BP küldte az alábbi hibát, amit az ELVIRA-ban fedezett fel. Reméljük senki nem áll orosz 28-as bringákat pakolni a vonatokra, csakhogy némi zsebpénzhez jusson:)   Szia! A Máv weblapján az alábbi érdekességet találtuk. Ha bringát akarunk vinni első osztályon, az -1 forintba…..
Sün legyek, ha értem, hogy miért nem lehet a kocsit időben átvizsgálni és miért Lexike klónját kell minden pályaudvaron alkalmazni hangosbemondónak extrém esetekre. Nem nem értem. De K. sem, aki "csak" 50 perc késéssel indult a fent említett átvizsgálás és annak…..
Giolamo 2009.06.28 17:34:37
A jagyvizsgálók valószínűleg azért nem tudnak semmit mert nem közlik velük. Jegyvizsgáló vagyok és én is jártam úgy a Nyugatiban hogy a vonat késve érkezett. Hogy miért? Nem tudom mert nem közölték. Azért mert az ember jegyvizsgáló, nem jelenti azt hogy egyben gondolatolvasó is. Felhívhatjuk a menetirányt megkérdezni mi történt de valszeg ők sem tudnának mit mondani. Hogy a vonatot nem vizsgálták át mielőtt betolták, ez tényleg nagy hiba. Hogy miért akkor tolták be amikor.. gondolom több oka is lehett, nem hinném hogy azért tolták be késve mert akkor szánták rá magukat. Én is jártam úgy hogy azért indultam egy Vasútállomásról késve mert akkoriban rangeteg kocsi műszaki álapota miatt egyszerűen alig találtak egy még "megfelelő" kocsit. Mikor azt a kemény 1 db kocsit rátették a mozdonyra előkészítettem és mikor a mezdveznek beírtam az adatokat, akkor a fülem hallatára hívták telon a kocsivzsgálót és közölték még egy kocsit kap a vonat amit egy érkező szerelvényről akasztanak le ami akkor szokott érkezni mikor nekünk már öt perce el kellett volna indulnunk.
Így lett szép kerek 30 perces késésünk. Egyébként itt egy személyvonatról beszélek amin abban az időben elég kevesen utaznak és egy kocsival is vígan el tudtunk volna menni.
Hogy miért van ez a fejetlenség? Gondolom, (de ezt nem mondom biztosra), azért mert tíz emberből nyolc, aki ott fennt ül és ezekről a dolgokról dönt, még az életében nem dolgozott vonaton. Nem mindig a jegyvizsgáló, kocsivizsgáló vagy mozdonyvezető hibája ha a vonat késve indul el.