Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szandzsi

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az előző bejegyzés utolsó videóján Glenn Gould játszotta Mozart a-moll szonátáját: igen érdekes felfogásban... Maradva Glenn Gouldnál, hadd térjek még vissza egyetlen bejegyzés erejéig egy korábbi poszthoz: Glenn Gould és a Brahms intermezzók.Molnár Antal Brahms című…..
szandzsi 2010.09.28 11:31:22
@KrizsiL: Itt megtalálható a szöveg, amit a Bernstein mond ill. az egész koncertről is ír:
en.wikipedia.org/wiki/New_York_Philharmonic_concert_of_April_6,_1962

Röviden azt mondja a Bernstein, hogy soha nem szokott koncertek előtt beszélni, de most meg kell tennie, mert ez az interpretáció annyira különbözik mindentől, amit eddig hallott vagy amiről álmodni mert. Megtehette volna, hogy felkér egy másik szólistát vagy az egyik segéd karmestert, de akkora művésznek tartja Glenn Gould-ot, hogy komolyan kell vennie bármit, amit elképzel egy műről. Az egész kicsit szabadkozó és ugyanakkor humoros is, ugyanakkor hihetetlen tisztelettel beszél az egyik művész a másikról.

Nagyon jó előadás, bár én elfogult vagy mindkettőjükkel kapcsolatban...:-)
MTI2008. október 4. 18:35Befejeződött a Tarka Magyar rendezvényMintegy ötezer ember vett részt a Tarka Magyar! címmel az erőszak és kirekesztés ellen meghirdetett demonstráción szombaton a fővárosban, a megmozduláson jelen volt Gyurcsány Ferenc kormányfő is és az egybegyűltekkel…..