Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kergekosch

24 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Rájöttem, hogy félek a csöndtől mostanában. Ha csönd, bármikor az eszembe juthatsz, és hogy számolok el sugárzó homlokú, lobogó hajú, türelmetlen énemnek a rólad való szégyenletes lemondással? Ezért tehát a zene és a beszélgetés másokkal éjjel egyig. Mért nem hív…..
Kedves mindenki!Tessék szíves lenni szorgalmasan látogatni az alábbi műintézményt:Bár Borra-Chók, Göd, Pesti út 33. Hogy miért tegyétek mindezt?Mert remek a kiszolgálásSzolidak az árakPompás koktélokat és egyébb szomjoltókat ihattokBarátságos a helyVan kerthelyiségSzép…..
Ülök itten, kérlekszépen e sörrel. Régen. Körben fölgyűrve az abrosz, matrózruha, zubbony, pizsamakabát. Ez egy ekkora resti. Várok itten e sörrel. Tudom, a hó a kisvödörben megroskad. Bízom hát. Öt decis terünk ma hab, rejti a lószőke italt, jobban bírja-e majd, mint számban…..
Nem bírok elszakadni Hervaytól, nem megy...És csesszétek meg, hogy már megint nincs kivel színházba mennem, mikor olyan jó darabokat játszanak a Radnótiban... Hát végigcsináltunk mindent,amit két szerető egymással megtehet.A lebegő jóság láthatatlan maradt körülöttem,hát…..
 Élek: halálsápadtan lebegekaz iszonyú időmélység felett.Lebegsz te is – így lebeg mindahánya múltján –, mint a pók a fonalán. ..
Banya: Mi az, hogy jog, kisfiam? Nekem jogom lenne most  a Kanári-szigetekre utazni, közben itt ülök ebben a koszfészekben... Jogom lenne húsz évesnek lenni, és olyan öreg vagyok, hogy magam sem hiszem el. Katinak joga lenne egy tisztességes férfira. Itt ülök, nyakig a jogban...…..
 "S a téli fagyban elszállt pőre lelkem s most bolyong,S meghaltam egy világos kőszobor tövében, zord országuton,Míg a várúr drága s habos husú almákat evett,S amíg egykedvűn kártyázott egy bús lovaggal,S fehér macskája lustán nyújtózott egy színes…..
Itt élek betonba falazvahangtalanul.Talpam a kövön,kő a kezem.Fejem nem mozdíthatom.Tudom mégis, hányféle égvonul el fejem fölött,betonba száradt hajammal tudom,ujjam hegyével két tégla között.Tudom az ősz színét,és az éj súlya nyomja fejemet.Lábamon kúszik fel lassan a…..
Hallgat az utcazaj,hangos a csend.Az elveszett gombelőgurul.Kilépnek árnyékukból a fák.Ez a díszlet a bőröd,nem tudod levakarni.Arcod a csend,lábad a fák,s az árva árnyak hátad mögöttelhagyott otthonaid.              Nézem a földgyalu…..
Homlokomról homlokodrakúsznak a ráncok, arcom fénylik arcodon.              Homlokomról homlokodra              kúsznak a ráncok,              arcom feltámad arcodon.Lábujjhegyena…..
Gondoltam, magyarázkodom egy kicsit, hogy miért ilyen sok részletben teszem közzé ezt a Hervay művet. Elsősorban azért, mert állati hosszú. Persze ettől még lehetne egyben, de ha magamból indulok ki, jobban esik kis részletekben olvasni, egyben látva biztos mindenkinek elmenne a kedve…..
Ne reszkess, előbb nyikorog,csak aztán nyílik ki az ajtó.Mögötte még üres a szoba.Pillantásod bebútorozza.Honnan ez az ismerős szék,asztal, háromlábú ágy?              Csillagpor széken, asztalon,             …..
Van valami nagyon furcsa és számomra kellemes hangulata, amikor zárás után bennmaradok a könyvtárban egyedül (mint most éppen), és bambulok a monitorra, zenét hallgatok, emésztem a nap eseményeit... Ilyenkor ősszel, majd télen pláne, rámtör az igazán…..
A betegséga vaságy rácsaiban lakik.Én nem itt lakom.Tudod, hogy nem itt lakom.Csak nem volt ágyam,azért vagyok itt.De nem itt lakom.     A napi vízállásjelentés     a húsleves és a túrós laska között:     a lelkiismeretben a szint…..
És a negyedik. Úgy látom, még lesz egy pár.               A beteget ágyba fektetik,              orvosságot hoznak, vizet,              aztán átmennek       …..
Egy kis adalék, hogy valamit tudjunk is róla.Hervay Gizella (Makó, 1934. október 10. – Budapest, 1982. július 2.) erdélyi költő, író és műfordító.Hét éves gyermekként a nagyanyjához került, tizenkét évesen újra az édesanyjával élt. 1952-ben Zilahon érettségizett.…..
A harmadik, de közel sem utolsó. A nap minden üzenete a miénk,de nem látjuk, csak a vöröset, a sárgát,nem halljuk a fény tagolatlan beszédét,csak egy-egy villanásra, mikor szeretünk.De micsoda láthatár,amibe tenyerünket nyújtjukmagasan, hogy az égi szél elérje!Micsoda…..
Ím, a második.  Még egy emelet magány.              Az épülő házak odvai              kivándorolnak a kizöldült ég alá.A visszhang visszahulla védtelen torokba.    …..
És láss csodát, meg is találtam valahol a senkiföldjén kedvenc Hervaym kedvenc művét. Hát akkor meg is osztom azzal a pár emberrel, aki talán kíváncsi rá. Nem tudom hány részletben fér ide, de naponta felpakolgatok belőle egy kicsit, hogy jó legyen... Hervay…..
Mert, ha volt 1, legyen 2 is.    JÁTÉKOK II   1.   Játsszuk, ami nincs, de lehetne.   Játsszuk, ami nincs, de szeretne   lenni. Esendő mimagunkat.   Társaink meg mikor unnak?   Játsszunk - nem gyermeki babra (=babrálás),   nem, nem…..
Szilágyi Domokost többek között azért, mert... Mert ő volt Hervay Gizella férje, és szeretnék egy sokpost-os folytatásos Hervayt... majd, ha visszakapom. Mert jó.Mert Szilágyi Domokos.Mert csak.  JÁTÉKOK I  1  Európát játszottam. Kusza játék. …..
"Süvítnek napjaink, a forró sortüzek,   – valamit mindennap elmulasztunk. Robotolunk lélekszakadva, jóttevőn,   – s valamit minden tettben elmulasztunk. Áldozódunk a szerelemben egy életen át,   – s valamit minden csókban elmulasztunk.…..
„Most kéne gyökeret eresszek, gondoltam, mint a tölgyek, gondolta, inkább cédrus, az tovább él, gondoltam, szeretlek, gondolta, hallgass, gondoltam, csak gondoltam, gondolta, abba belepusztulsz, gondoltam, nem érdekel, gondolta, így nem lehet élni, gondoltam, én így akarok,…..
Hát eljött annak a napja is hogy csináljak magamnak egy blogot. Gondolom, egyből írnom is kellene bele valami igen okosat, de tekintettel arra, hogy írtózatosan fáradt vagyok, csak egy verset pakolok ide. Nem, inkább csak egy részletet. "Olyan csönd van így…..