Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glennys

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néha óhatatlanul előfordul, hogy Szegényembert küldöm magam helyett a boltba. Egy-egy ilyen akció eleinte eléggé borította a költségvetésünket, mire rájöttem mi az oka. Bár mindig ő volt kettőnk közül a gyakorlatiasabb, vásárolni meg kellett tanítanom. Ő soha nem értette,…..
Glennys 2008.09.30 15:28:07
Mindenhonnan azt hallom, hogy mennyire el van adósodva az ország, a népesség. Ha spórolni akar tanítani a blog, akkor hajrá.

A tudatos vásárlás számomra azt jelenti, hogy nem veszek könnyűésfinomat, megy aktivizéket, mert a reklám első mondata megmondja a tutit: "a rendszeres étkezés és... ..segített" Nos a tudatosság szerintem az, hogy valaki a reklámokból a lényeget is hallja, nem csak azt, amit a reklámozók akarnak.Ráadásul azt a töméntelen reklámot - ha mégoly adakozó is a cég, hogy minden doboz/darab/akármi után 1,- azaz egy forintot fel is ajánl jótékony célra - a vásárlók bőven megfizetik. Abból aztán lehet jótékonykodni, hiszen bőven megtérül.
Magyar terméket meg azért veszek, ha nem rosszabb, mint az azonos árban lévő bárhonnan származó, hogy ha lehet, az a néhány még meglévő munkahely itthon megmaradhasson.
Igen, vásárolni meg kell tanulni. Elsősorban azt, hogy ha egyszerre nagyobb mennyiséget vásárolok, akkor olcsóbb, mint ha többször veszek keveset. Ha mást nem nézek, csak azt, mikor a mérlegre teszik, és pl szalámi alá jó vaskos papírt tesz az eladó, az már minden 10 dekából 1 dkg papír szalámi árában. És még nem gondoltam arra, hogy esetleg a mérleg nem hiteles és a 10 dekából az is levesz másik 1-2 dekányit.. Ha egy rúd szalámit vásárolsz, akkor is csak egy papírt mérnek hozzá és akkor sem csal többet a mérleg :) Hol van akkor még az időm, amit minden nap a sorbanállással töltenék el? Ha csak fél órát számolok 1-1 alkalommal, akkor naponta fél órával többet tölthetek a gyerekemmel, olvasással, párommal, kinek mi tetszik. Ezért inkább a havi-heti bevásárlások híve vagyok. Amióta van hűtőgép, egy hétig szinte minden eltartható. A cukor, rizs, liszt, száraztészta és a többi pedig bőven kibírja egy hónapig, sőt tovább is. Ja, hogy kenyér? Azt mindig sütök, ha már fogyóban van.:)
Egyébként minden bevásárlást közösen intézünk a férjemmel.
Nálunk ezek a dolgok beváltak, ha valaki gondban van, ki lehet próbálni.