Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vncs

0 bejegyzést írt és 50 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Ryanair melles angyalos hárfája régóta a pofátlan utaszsigerelés szimbóluma. A cég vezérigazgatója, Michael O'Leary nem az a lelkizős alkal, sőt, hírhedten surmó, aki azon túl, hogy a jeggyel járó szolgáltatások számának és mértékének csökkentésében egyre vadabb területekre téved (az utóbbi pár…..
vncs 2017.10.21 08:55:30
Elképesztő ez a zsigeri primitív mentalitás, ami a magyarok és az ún. volt szoci tömb túlnyomó többségére jellemző - tisztelet a kivételnek:

Kákán is csomót keres
Elképesztő gőg
A felsőbbrendűségi érzet mellett ugyanakkor megjelenik a színpadon vagyok üzemmód: mindenki engem figyel, szerepelnem kell, ezért -többnyire hitelből - villognom is kell
"Okosba" mindent megoldok
Mindenhez értek
Legszebb öröm a káröröm

Amióta vidékről megindult az iszonytató beáramlás BP.-re a korrektebb fizukért, na azóta ez hatványozottan igaz, nem tudni miért...

Én kérek elnézést, én szégyenlem magam.

Jesszusom, komolyan mondom...
Ez egy fapados légitársaság, egy a kismillió közül. Arra való, hogy nagy valószínűséggel eljussak A-ból, B-be. Nincs életérzés, színpad, luxus, csillogás. Kutyát nem érdekli az egész, max. pár óra az életemből. Kész. Pont.
Menj el vonattal Püspökladányból Kaposvárra! Írd le az élményeidet!

Nem kötelező sem a légitársaságot, sem ezt a fajta üzleti modellt választani.
Sehol nem írják, hogy garantáltan egymás mellé kaptok helyet. De Neked okoskodni kell!

Most a wizz mióta számít "nagynak"? Mióta államilag dotált járataik vannak a balkánra?
Valamiről lemaradtam? Vagy ez olyan, mint a "Ferihegy a világ legfontosabb repterei közt" van?
Tudom, ez kábé olyan, mint a lecsó, kolbász, pörkölt, töltött káposzta, palacsinta, halászlé, lángos stb... magyar. Persze, ha körbeutazod a régiót, nagyjából mindenki ugyanezeket zabálja kissé más fűszerezéssel. De mi különlegesek vagyunk!
Borzasztó.

Ennél már csak a felső kétszázezer mentalitása agyrohasztóbb: "körülöttem minden és mindenki csak színpadi kellék. Eszköz, hogy vélt társadalmi státuszomat karbantartsam, egómat kiteljesítsem."

Jó irányba haladunk, és még az ülőhelyet is előre foglaltuk..
Szép napot mindenkinek
vncs 2017.10.21 09:09:34
@sdani: És akkor nem örülnöd kellene inkább, hogy egyáltalán van olyan légitársaság, amely repül STD-BUD vonalon?
Fura egy gondolkodásod van...
Repülhetnél átszállással is, vagy mondjuk LHR-ről is. Csak rajtad múlik...
Az alábbi sztori alapján nehéz másra gondolni, mint, amit olvasónk ír: "Öltönyös, határozott megjelenésű, reptéri alkalmazottnak tűnő ember, /.../ komolynak tűnő adminisztratív bullshittel próbálja beparáztatni a kevésbé tapasztalt utazókat." Vajon mennyire van ez rendjén? Kedves Homár, A munkám…..
vncs 2017.09.20 23:44:32
@]{udarauszkasz: 3 mrd lesz számla nélkül. Számlával 4.
vncs 2017.09.21 14:51:10
@Franci123: Mindenkinek más a preferenciája, a legtöbb ember máshogy képzeli el az eletet.
Pénzügyi tanácsot adni ismeretlenül butaság lenne.
Itt a legnagyobb probléma az hogy a jelenlegi gazdasági környezetben számotokra optimális megoldást akarjátok a 15 évvel későbbi eletetekre alkalmazni.

Számunkra pl. Az ingatlan vagyon csak teher es nehéz megszabadulni tole.Másnak alap.

Mi teljesen más preferencia-szalra húzzuk a gyongyoket.
Sokaknak az évek során is változnak a szempontjaik. Ekkor probléma ha nem tud váltani.
Arrol nem is beszélve, hogy a visszavonulás szempontjából a pénz csak harmadlagos...
Mit kezdek pl. ingatlanvagyonnal betegen?
vncs 2016.12.30 18:33:17
:-) Rég olvastam már ennyi baromságot...

Az életminőség az egyetlen faktor, ami ténylegesen számít. "Gazdagság" nem szükséges hozzá.
A cikkben megjelölt "saját vagyon, ház, autó" semmi. Nagy nulla.

Függetlenség, felelősségvállalás, korrumpálhatatlanság, alázat, szabadság, szeretet. Eszerint kell élni.

Vagyont felhalmozni valójában könnyű. Csupán morális gátakat kell lerombolni, és a fentieket ignorálni.
Minél korábban elérni, hogy minél többen, minél hatékonyabban Neked termeljék a profitot. Lehetőleg egy komolyabb ingyenhitellel kell indulni, mint ahogy jópár magyar is tette, esetleg fix állami megrendeléssel fűszerezve. Nem árt, ha hozzánk igazítják a piaci szabályozási környezetet. Ehhez kellenek a kapcsolatok.

A vagyonfelhalmozás szimpla kizsákmányolás: nyersanyag, munkaerő felzabálása, a versenypiac torzítása mások kárára, hogy az élen maradjunk.
Know-how-t mindig hozzáteszik mint szükséges valami, ez persze nagy kamu. Ez a fickó sem végzett semmilyen iskolát, és a legtöbbjük sem erről híres.

A javak huszadrangúak. Sokkal fontosabb az egészségi állapot, a szellemi, lelki harmónia.

Rengeteg embert ismerek Mo.-on, akik alkalmazottak másfél milla feletti nettóval, és elképesztően sz***ul élnek. Uez igaz a vállalkozói szférában mozgó évi 25-50 misit kapáló ismerősökre.

Persze "a javak megvannak, de a bennük való öröm nem tiszta."
Igazából a javak sincsenek meg, csak a régiós látásmódot tekintve...

Ami meg az ingó -és ingatlan vagyont és felhalmozásukat illeti: a jelentéktelen embereknek van szüksége ilyesmikre, hogy tudják mérni magukat valamihez ill. másokhoz.
Palvin Barbitól zeng mostanában a közösségi média. Vagyis inkább a vetkőzéseitől. Újabb Lui magazinos kép szivárogott ki, illetve a Maximos sorozatnak is debütált pár új képe: Lui magazin galéria a képre kattintva: MAXIM magazin szintén: Még több szuper dologért, és különböző…..
vncs 2016.12.23 16:22:21
@Látens Inszinuáció: Igazabol mindegyik kep fos.
Fantaziatlan, unalmas, tele gagyi megoldasokkal.

A kiscsajrol nincs velemenyem, nem is erdekel. Tenyleg gaz, hogy ennyire nyomatjak... Par ev mulva meg majd minden fos, retek musorba betoljak?
Nehéz lenne azt állítani, hogy a mai poszt minden szavával egyetértek, de a blog története során mindig próbáltam törekedni arra, hogy (ameddig a kulturált keretek megmaradnak) mindenféle álláspont megjelenhessen. Jöjjön tehát bbb írása, ami tulajdonképpen reakció Kiskacsa posztjára. Elöljáróban…..
vncs 2016.07.11 20:06:38
Már megint egy nagy baromság egy lelkes amatőr mindenttudótól.

Pár szösszenet a valóságról:

Az átlag 40+ -os angol számára az EU tök idegen.
Egyrészt megvannak a családi világháborús emlékek - így persze nem csak a franciákat utálják nyilván a németeket is -, másrészt sokkal inkább rokonszenvez egy ausztrállal, egy kanadaival, esetleg egy amcsival mint egy akármilyen nemzetiségűvel a Csatornán túlról. Nekik túl sok kis ország van a Csatornán túl, amivel nem tudnak, nem is akarnak mit kezdeni.

Az átlag értelmiségi angol számára egyszerűen felfoghatatlan, hogy minek az a szociális háló, amit nyújtanak a gyerekesek számára. Nagyrészt ezt használják ki a segélylesők (white trash) - persze a k-európaiak is. Az átlag értelmiségi sokallja még a 2 gyerekre maximált segélyrendszert is és megmozgatná az ellustult briteket is. Erre egyébként példa a minimálbér megdobása is, ami természetesen visszafele sül el, hiszen komoly árfelhajtó hatása van. Továbbá vannak különböző programok, amikkel "ösztönzik" a briteket a munkaerőpiacra kerülésre - szép lassan leépülnek majd a max. heti 16órás melók hiszen a mellé járó segély nem lesz elég a napi kábulathoz.

Másik klasszik példa, hogy egyszerűen megtelt a Sziget. 230.000 km2-en van nagyjából uannyi ember, mint a franciák 640.000 km2-én.
Persze dolgozni nagyon sokan nem akarnak. Egyszerűen nincs szükség évi 300.000 új bevándorlóra, főleg nem képzetlenekre.

Egyébként jó nagy lufi ez a nyugati életmódi is. Iszonyat sokan élnek létminimum alatt, rengeteg a 0órás dolgozó, a részmunkaidős. Az alapnyugdíj semmire nem elég, a kiskeresetűek szolgálati időt se kapnak sokszor, az adóhivatal egy rakás ..., rugalmatlan, elavult, mintha a XIX.századból kapták volna elő.
A menőbb állást bírók pedig egyszer csak azt veszik észre, hogy a magánnyugdíj-számlájukon nagy büdös semmi van a befizetések ellenére...
A lakhatási körülmények borzasztóak és lakni baromi drága...

A vicc pedig ha kiterjesztenék a pontrendszert a bevándorlókra kb. a 99.9%-ot lehetne visszaküldeni egy pakkban.
Mondjuk Tier1-hez:
IELTS 6.5-et kb. 95% nem tudná lerakni; megtakarítást, releváns végzettséget felmutatni; előző évről mondjuk egy 50k-s fizuról egy igazolást aztán végképp...

Egyszerűen Angliában már nagyon kell fülelni ha nem lengyel/román/indiai beszélgetést akarsz hallgatni...
Mindig is voltak galád hódítók, akiknek megvoltak az első számú célpontjai. Nézzük meg, hogy az erre hajlamos férfiak kiket is tartanak "olcsó barátnőnek", miért és hogyan lehet ezt elkerülni...
vncs 2015.08.02 10:47:23
Elolvastam, néhány észrevétel bő lére eresztve:

Lelki fejlettségi szintünk meghatározója szeretetfogalmunk. Mindenki másképp éli meg a szeretetet.
Addig, amíg az egó köréből éljük meg ezt a témát, nincs értelme szintekről beszélni, az egész elmosódott katyvasz, nincsenek fokozatok.

A hölgyemény masszívan az egó körében él, hiszen az egója nem akar ütközni a valósággal. A valóság annyi, hogy az általa idealizált egyén nem őt választotta, hanem azt, akivel gyakorlatilag saját magán keresztül mélyült el a kapcsolata.

A történetet nem látjuk egészében, a téma nem lett részletesen kifejtve, konkretizálva. Számomra elképzelhető, hogy nőhülyítés helyett a kedves hölgy csak magát hülyítette. Persze lehet, hogy tévedek.

Pszichiáter/pszichológus bevonását lelki problémák kezelésébe személy szerint értelmetlennek tartom. Óránként hatezerért elég jól elhitetik velem, hogy figyelnek rám, de a saját problémámat csak magam tudom objektíven feltárni és kezelni. A problémát nem az egyéni viselkedés aktuális társadalmi konformitásának origójából kell szemlélni masszív profitvárakozással, scientifikus nárcizmus kiélésének lehetőségével.
Egyszerűen csak annyit kell tenni, hogy személyes érintettségünket levetkezzük és meglátjuk azt, amit meg kell látnunk.
A problémákat egó szintjén nem lehet feloldani.
Kinek van szüksége megbocsátásra? Az egónak, akinek jól odab@..tak?

A kedves hölgy ha igazán komoly kapcsolatot akar, akkor pont az elvárásait kell elfelejtenie, ugyanis a szeretetküszöb a teljes odaadás elvárások nélkül.
Ez benne a csoda, semmi más.
Odaadom magam, úgy hogy a másiktól nem várok semmit. Ha a másik nem ad önként és vannak elvárásai, a kapcsolat halott.
Ha ad és nincs elvárása, akkor a kapcsolat él és megszületik a csoda.
Nagyon ritka az ilyen együttállás, de van rá példa.
A ritka együttállás oka a lelki fejltetlenség. A legtöbb kapcsolat csak az egó játéka. Önigazolás, bálványimádat, kompromisszumok az egó kiélése érdekében. Birtoklás.

Hölgyeményünk az átélt trauma következtében lehetőséget kapott arra, hogy átértékelje világhoz való viszonyát és szeretet fogalmát.
Csakis rajta múlik, hogy az egó szövevényén ütött léket óriási energiával befoltozza -e, hogy visszatérjen a mocsárba vagy pedig más energia szintre lép.

Lelki ébresztőként ajánlom neki a Cafe de flore c. filmet megtekintésre. Elszabadul6nál a 3 gyerkőctől 2 órára, hogy megmutasd neki ezt a filmet. Hadd sírjon egy egészségeset a válladon, ha már olyan jó barinők vagytok...
Persze nem dönthetünk mások helyett.
Bárhogy is dönt, az ő egyéni felelőssége annak minden következményével... Az ő élete.
Bajnaiék nemrég napvilágot látott gazdasági programja a többi ellenzéki pártéhoz hasonlóan előveszi a többkulcsos adórendszer bevezetését. Ezzel alapvetően nem kívánok vitatkozni, hiszen szükséges lépés lehet rövid- és középtávon a költségvetés egyensúlyba…..
vncs 2013.02.21 20:02:54
Szokásos magyar baromság. Értelmetlen rendszer, értelmetlen kérdések, értelmetlen válaszok...
A magyar SZJA rendszer egy nagy átverés, uis az ún. bruttó fizetés nem tartalmazza a munkáltató összes költségét.
Pl. a havi bruttó 400.000 Ft igazából 516.000 Ft, melyből az alkalmazott 0 gyerek esetén 262.000 Ft-ot lát.
Uez 200.000-nél 257.000Ft.

Ebből a nettóból lejön még
- megtakarítás, befektetés esetén 16%-os kamatadó, bef. adó
- fogyasztás esetén
áfa, kül. jövedéki adók, stb...
- egyéb adók
- infláció
Az adóék és egy átlagos fogyasztás egyéb adóterheit nézve kimondhatjuk, hogy a megtermelt munka értékének körülbelül 40%-ával gazdálkodhat az alkalmazott, melynek tavaly 5%-át elinflálták...

A többit az állam "újraosztja".

Mindez elképesztő pazarlásra vall és a korrupció melegágya. Mindamellett olyan témák mellett siklunk el, hogy az állam által az újraosztásból nyújtott "értékek" sz*rt sem érnek, csak a hatékonyságot csökkentik.
Pl.
(1)
Felsőoktatás preferálása, ezzel egyidejűleg olyan piaci-szabályozási környezet nyújtása mely a nagyon alacsony hozzáadott értékű ipart támogatja-->eredmény a diploma sem az állam sem a társ. szemében nem ér sz**t se. Következmény? A tanulni vágyókra és a tanultakra uszítják a társadalmat.
(2)
Nyelvvizsga rendszer
az állam elvárja, de mindenki tudja, h. sz*rt sem ér

a döntő többség nem érti az "igazi" kiejtést, "nem használt" szófordulatokkal, szókinccsel rendelkeznek

Fenti érintőleges szösszenetből láthatjuk, hogy a legnagyobb probléma az állammal és a rátelepedett, önmagát prófétának beállító parazita népséggel van.

Drasztikus elitváltás nélkül 100-as iq-val is látható a végkifejlet...
Jóccakát...
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
Külföldre érkezés után az első hetek még akkor is komoly problémahalmazt jelentenek, ha az ember megpróbál a lehetőségekhez mérten felkészülni. Így járt Kriszta is, aki párjával Írországba költözött, és bár amit lehetett, próbált előzetesen kivédeni, kiderült, a…..
„Míg ők iPhone-ért állnak sorban, mások ételért.” Az elmúlt hetekben sok mindenki lájkolta és osztotta meg az irónikus képpárt, felhívva a figyelmet a súlyos szakadékra, ami a nyugati fogyasztói társadalom és a harmadik világ nélkülözői közt tátong. Vajon jobb hely…..
vncs 2012.10.09 15:12:26
Ennyi f@szságot már rég olvastam.
Mi köze az életszínvonalnak ahhoz, hogy milyen mennyiségi és minőségi paraméterekben mutatkozik meg a vásárlóerő paritásod?
A leélt élet minősége, színvonala megmérhető nem relativizálható alapokon is. Leginkább erre van a halál kapuja...Ott legyen mindenki nagypofájú. :D

Ami pedig a diplomával kapcsolatos f@szságokat illeti.
Attól, h. vki félálomban levizsgázott konvolúciós mátrixokból esetleg pár függvényt képes deriválni, ismer pár trafót meg mondjuk a Bernoulli-törvényt esetleg Maxwell egyenletrendszerét vagy hallott már Keynes-ről esetleg Hayek-ről attól még uolyan gy*kér mint az, aki egy pár képlet kipuskázására sem volt képes 5 évig egy f*s papírért és azzal kompenzál, hogy a diploma sz*rt sem ér.
A tudás vagy abszolút vagy semmi.
"Az ismerethalmaz nem tanít meg értelemre" Herakleitosz

Az meg, hogy egyenes arányosság lenne az oktatásban szerzett tapasztalat és a vásárlóerő között óriási f*szság.
Rohadt sok embert ismerek, van közte félhajléktalan matekos phd-zett, levelezőn letolt fos fősulis 6k bruttóval multiba berakva, van bme-s duplanulla multiba betolva 7k bruttóval, de van 1,5 éve munkanélküli bme-n végzett infós ismerősöm is felsőfokú angollal -januárban ő is elhagyja az országot, csináltam neki helyet. Közgázon végzett angol és francia felsőfokús munkanélküli ismerősöm is van, de van pszf-et végzett 1m bruttós, szintén bme-n, 10 éve végzett, vidéken, gyárban 260bruttóért és van érettségis szart-is-eladom-neked-triplanulla-ismerősöm is - egyébként ő keres a legjobban...
Az se biztos, h. egy sima LP feladatot a phd-zett matekos oldaná meg elsőnek közülük, de sanszos, hogy nem a szart-is-eladom-os...
i-f*szságos kérdéssel pedig nem nagyon találkoz6tunk sem az egyiptomi, sem a tibeti halottaskönyvekben.
Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
vncs 2012.09.05 11:55:30
Ez egy nagy rakás kamu. Párommal két-két egyetemi diploma (közg., orvosi; mérnöki, közg.) két-két felsőfokú idegen nyelv.
Kapcsolati tőke nélkül vezető pozíció ugrik, hiába a munkatapasztalat. Alacsony pozíció esetén pedig 50-ből egy helyre behívnak, semmi szakmai kérdés, a velünk szemben ülőknek TOEFL IBT score-ja kb. 50 körüli, nekünk 100 körüli...
HR-es ismerősünk multinál mesélte, többször kiadták neki, h. a 3 leggyengébbet hívja be+az ismerőst, így az ismerős jól mutat.
(Kb.: mint a reklámban, mikor bemegy a srác interjúra, mindenki ismeri, csak még a főnöknek kell bemutatni, de mivel a külsőség számít csak, így a piros szemet szemcseppel kifehérítjűk+trendi frizura és már jöhet a kézfogás+ a havi nettó 1300 ejró a számlára a mítingelésekért.

Alkalmi munkáim során rengeteg vezetővel találkoztam, annyira nulla tudás volt mögöttük, hogy csak na. A specifikáció kimerült abban, hogy "mindegy csak ócccsó legyen". Két értelmes mondatot nem lehett váltani velük szakmai dolgokról... Magyar nyelven írt és mondott összetett mondatokat nem értik, ezért tőmondatokban kell beszélni velük.
(B+ egy sima középfokú nyelvvizsgán is van szövegértés!!!)
Mindenki, mindent "okosba" akar megoldani és egyébként a fő vezérlő elv a CYA (Cover Your Ass)...
Ezért léptünk le a f...ba innen évekkel ezelőtt...
Egyébként elhiszem, h. sok - a Legényanya c. filmből is ismert - alaknak Kánaán az ország... :D
vncs 2012.09.05 12:10:33
@online távmunkás:
Ami a szívünkön, az a szánkon. Cserébe jól aludtunk és tükörbe tudtunk nézni.
:D

Kint már minden okés. Ott van. Minden... Továbbra is jól alszunk...
vncs 2012.09.05 12:23:34
@online távmunkás:
Mostani tapasztalataim szerint Mo.-on elképesztően sok a kiégett ember. Már a 30-at csak messziről figyelő fiatalok is erősen kopaszodnak, őszülnek - kiül a maszk az arcukra. Diszharmónia.
Lelkileg, szellemileg leépült, kizárólag az egójukat kiszolgáló szervienseket látok mindenfele - a javak többnyire megvannak, de a bennük való öröm nem tiszta.
Nagyon szomorú vagyok emiatt.
Ők biztos bevállalnak mindent és így aludni sem tudnak egy jót.
Nagyon sajnálom ezt az országot. Mammon bekebelezte...
 Amennyiben van olyan története, amit szívesen megosztana másokkal is, esetleg furcsa, megdöbbentő interjúban vagy munkahelyi szituációban volt része, akkor írja meg nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre! Ha munkajogi segítségre szorul, írjon a munkahelyiterrorjog@gmail.com…..
vncs 2012.08.25 09:28:37
@Chamea: Nekem csak közgáz és mérnöki diplomáim vannak és két idegen nyelven elég jól pl. TOEFL iBT score 100 körül, egy idegen nyelven kb. középfokon beszélek. Mo-on dolgoztam vegyiparban, élelmiszeri., gyógyiipar, IT, AI, bankszektor.
Kb. 300 helyre pályáztam anno, mivel utsó mo.-i munkahelyemről leléptem - nem bírta a gyomrom. kb. 50 állásinterjún vettem részt. Soha nem kaptam semmilyen szakmai kérdést, nyelvtudásomat sem "merték?" igazából tesztelni.

Kapcsolati tőke hiányában a fullcsicska pozíciók jöhetnek csak számításba, de oda sem mertek nagyon berakni.

A vezetői pozícóknál kifejezetten a szervilizmus és a mindent aláírok típusú, gyengébbecske képességű, ambíciózus munkavállalókat szeretik szerény, addigi 12 éves mo.-i munkatapasztalatom alapján.
Szerény tapasztalatom az volt, hogy az elsődleges a kapcsolati háló alapján történő feltöltés, hiszen így nem derül ki, hogy én sem értek hozzá. Kívülről ne okoskodjon itt senki.

Kint alacsonyabb munkakörben kezdve - nem mosogatás - igen hamar ugrik feljebb a létrán az ember és nem szervilizmus alapján, hanem szakmai eredmények alapján értékelnek és becsülnek meg. Kint nem tapasztaltam meg, hogy a szakmunkások közé beb...va próbálnak szívatni, "mijjja factakarszittenadiplomáddal???" típusú jelenetek ismeretlenek.
Élmény volt számomra, hogy elfelejthettem a számomra emészthetetlen óggyukmegokosba típusú 6millás kocsival furikázó f...kalapokkal történő kommunikációs tréningeket
:D
Hárman bennégtek egy autóban ma hajnalban az M3 autópályán. Önhibájukon kívül. (Linket direkt nem csatolok). Napok óta foglalkoztat pár gondolat a közlekedésről és annak moráljáról. Mennyire felhasználó-, vagyis utasbarát az autóipar, az egyes kormányok közlekedési…..
vncs 2012.08.22 10:32:28
@midnight coder:
:D
Az állat a természet része, ösztönösen elfogadja a természet felsőbbrendűségét. Alapvetően harmóniára törekszik a hierarchia megtartása mellett. (Rövid távon ezt megbolygatva, persze működik az egyetemes hatás-ellenhatás törvénye)
Az emberi faj "kiemeli" magát a természetből kevélysége révén, s fundamentumának tekinti a kizsákmányolást és a leigázást. Mivel "érzi" helytelen cselekedetét, ezért folytonos önigazolásba kényszerül, melynek eredménye a "fejlődési kényszer", a "túlélésrét folytatott harc", mely bújtatott leigázás, kizsákmányolás, vagyis egy öngerjesztő folyamat. A "túlélés" ugyanis az alacsonyrendűek kiváltsága. Túlél, de nem tudni minek, hiszen ténylegesen fejlődni nem akar, pusztán döntéseinek következményeit akarja másra terhelni - leginkább ezért szaporodik.
A természet azonban nagy úr, ereje hosszú távon mutatkozik meg. A harmóniára törekvés és a magasabbrendű lény, alacsonyrendű fölé kerülésének trendje emberi mértékkel nem látható.

Mindent összevetve: normalizált viszonyok mellett a fő vezérlő-elv a harmónia és nem tehetetlenség... :D
Mint arról már bizonyára mindenki értesült, a mobilszolgáltatók sajátos módon értelmezték a józan ésszel kivitelezhetetlen telefonadót. Jakab Andor azt is megírta már, hogy ezzel a trükkel az adót is leáfázták, Ági a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőségnél érdeklődött,…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog!   Van ismét szabad egy órám, így gondoltam mérgemben gyorsan billentyűzetet is ragadok és leírom a tapasztalataimat a "túloldalról". Ugyanis a blogon rendszeresen és túlnyomó többségben csak a "már 400 helyre pályáztam 3…..
vncs 2012.05.31 16:37:23
@mp1526: azért ez elég izgalmasan hangzik. Csókos állásnál elhiszem, hogy a T. Mo.-on dolgozónak van ideje nyitott pozíciókra vadászni, pályázgatni, továbbá telefonos -és személyes interjúkat munkaidőben lebonyolítani...
Csókos állásnál egyébként leadják a drótot arról is, hogy mennyit kérj. Ez szokott lenni a belépő a kamu interjúknál, amellett, hogy néha kiadják a HR-esnek 3 kevésbé felkészültet hívjon be a csókos mellé, ellenpontozva a ...
A mai napon, 2012. február 10-én, pénteken jelent meg a Malév utolsó hirdetése. Pontosan egy héttel azután, hogy nemzeti légitársaságunk végleg leállt. A Metropol napilap hátsó oldalán található hirdetésen a több, mint 60 éves múltra visszatekintő vállalat dolgozóinak…..
vncs 2012.02.10 13:46:37
Tényleg nem értem, miért kell megszemélyesíteni egy vállalatot. Kicsit olyasmi szagú ez az egész, mint mikor nem kapott frekvenciát az egyik rádió. A "sztár" műsorvezetők tízezreket vittek ki a térre "szimpátiatüntetni" ("I láv *** rádió", "az életem a *** rádió"), közben meg már rég az új frekvenciatulajjal tárgyaltak a zsíros gázsiról...

Persze, megértem, h. a cég egyik fontos bázisa a középosztálynak, rengetegen vitték be az egész családjukat jó magyar szokás szerint és rengetegen képzelték el a jövőjüket ott nyugdíjig, egy kicsi zárványban, a versenyszféra nagy büfijeitől megvédve. És persze azt se felejtsük el mekkora kádertemető volt, tele bm-essel stb...

Van még jó pár ilyen cég Mo.-on, mely bázisa a középosztálynak, sógor, koma, haverokkal tele, nyugdíjig, haveroknak élethosszig céges megbízás, csak más piaci szegmensben...Azok nagy része még áll. Van amelyiket nem kell kistafírozni se, csak a piaci szabályozást kell úgy formálni, hogy...

Ami a magasan kvalifikált, értelmiségi ex-dolgozókat illeti: lett volna alkalmuk rengetegszer összefogni és kezükbe venni a sorsukat, de addig nem foglalkoztak vele, míg jött a számlára a zseton. Bíztak benne, h. valahogy mindig kipótolják. Nem tudom miért számít hőstettnek értékrenddel összeegyeztethetetlen környezetben sunnyogva dolgozni és pénzt felvenni, meg játszani a felsőbbrendű lényt.( A magyar hőstípus. Beleszakad a vízifociba...)
Ez a baj ezzel az országgal: mindenki csak túlélni akar, rövid távon a saját hasznát lesi és észre sem veszi kinek árt vele(->saját közösségének, vagyis saját magának is) Mikor meg ő kerül bajba, akkor meg "fogjunk össze", meg még Zambiában is azt hallják micsoda tragédia ért minket, mert neki van hangja, a kapcsolatai révén...

Összegezve. Ez is csak egy vállalat, mint a többi. Értem, hogy rossz lehet évtizedek után nem ugyanoda bemenni és felvenni a zsét, de már rég vége a boldog időknek.
A nagy magyarkodók meg gondolom kizárólag magyar termékeket vásárolnak, magyar kereskedőtől és megsiratnak minden magyar vállalkozást...
Az élet meg megy tovább a maga büdös nagy kompromisszumaival.
Megváltatlanul ténferegve. Önmagát értékesnek hazudva.
vncs 2012.02.10 16:48:31
@-=büdösmackó=-: Sajnálom, hogy fogalmi zavarban szenvedsz ti. összekevered az Érdekközösséget, az Értékközösséggel.
Az Érdekközösség prioritása mindig a túlélés lesz, értékkészlete pedig a "kollaboráció", "kompromisszum", "elérhető haszon", "önámítás és színpad a külvilágnak" tengelyen található.

Az Értékközösség prioritása maga az "Érték". Az Értékközösségben élő számára világos, h. nem elérni kell valamit, hanem megtartani. Ezért nem ismer kompromisszumot. Tisztában van vele, hogy mindennek fundamentuma az ÁLDOZAT, szabad akaratból.

Napnál világosabb, hogy az Érdekközösséget preferálók térhez jutásával párhuzamosan a "nem szabad akaratból jövő Áldozat" azaz a "szenvedés" és ennek lepasszolása a "létrontás" kerül előtérbe.
Ennek lehetsz pl. most is szemtanúja.

Ha Értékközösségben élőről szerenél tudni, pl. olvass az ARADI 13-akról!
Nagy tisztelettel idézném Láhner György utolsó szavait:
"Krisztus keresztje és a bitófa oly rokon. És az isteni
áldozat mellett oly törpe az én áldozatom."

Azt hiszem súlyos értékválsággal küzd az, aki egy gazdasági társaságot egy nemzettel hoz relációba, a benne levő érdekközösséget pedig rávetíti a "nemzet túlélése tengelyre".