Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nesztelencsiga

0 bejegyzést írt és 64 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Épp meguntam a múzeumban való önkénteskedésnek azt a részét, hogy mindenki hülyének néz, jó, nem mindenki és nem hülyének, de sokan furcsállják. Most szerintetek a Központi Bányászati Múzeumban önkénteskedni nem iszonyú menő? Szerintem az. Még külön-külön is menő,…..
nesztelencsiga 2015.01.01 08:19:53
isolde Ajánló 2014.10.31 09:25:46
Olvassatok IKL-t, magyar orvos, most pár hónapig Angliában van valami ösztöndíjjal, és van az a rész, amikor kiosztja a magyar beteget, hát én halálra röhögtem magam. Mennyire igaz. Várjatok, be is kopizom a párbeszédet lusták kedvéért, reméljük, nem haragszik meg érte.  (A…..
nesztelencsiga 2014.10.31 21:06:00
@isolde: nem tudom, nekem abból, hogy az ilyen orvosokat olyannak tekinti, akik "igyekeznek valahogy a legjobban ellavírozni úgy, hogy közben lehetőleg legkevesebbet romboljanak és a legtöbb jót hozzák ki belőle", abból úgy tűnt, hogy mellettük érvel (és hadd ne idegeljem fel magam azon, hogy az a "legkevesebb rombolás", ha egy gyereket esetleg véletlenül egy életre megnyomorítanak, lényeg, hogy a feketén fizetős magánrendelés rendben legyen).

és én pontosan tudom, hogy milyen nehéz, amikor rengeteg munkát be kell vállalni, és akár egész éjszaka összpontosítva kell dolgozni a határidők miatt, és nincs idő a gyerekre, de ha nekem időben nem fér össze két munkám, akkor nem azt csinálom, hogy az egyiket összecsapom, mert jó lesz az úgy is, hanem fájó szívvel lemondom, pedig (a) lehet, hogy akkor az adott cégtől nem fognak többet keresni, (b) én azért kisebb órabérrel dolgozom, tehát sokkal több munka kell ahhoz, hogy egyszerűen csak kajálni tudjunk az adott hónapban.
nesztelencsiga 2014.11.01 09:14:22
@isolde: egyrészt azzal nagyon egyetértő és megértő tudok lenni, hogy "De rohadtul frusztráló, hogy szarul csinálom a dolgomat, mert nem teszi lehetővé a rendszer, hogy jól csináljam", részben empátiából, részben meg mert én is így szoktam érezni magam néha (még ha kisebb jelentőségű dolgokban is), de sok orvos sokszor úgy áll hozzá, hogy "nem teszi lehetővé a rendszer, hogy jól csináljam a dolgomat, innentől kezdve ne is várjanak ilyet tőlem, és megsértődöm, ha ezt a szememre hányják", ami lehet, hogy csak nüansznyi különbség, de nekem sokat számít.

a másik, hogy tudom, hogy milyen helyzetben vannak az orvosok, és egy csomó mindent el is tudok fogadni emiatt, például azt, ha várni kell, meg azt, hogy ha azt akarom, hogy aránylag normálisan viselkedjen és meghallgasson, akkor fizessem a magánrendelést és külön a szülést is, meg azt is, ha nem mosolyog és nem csacsog velem vidáman, illetve azt is, hogy a kórházak a betegéletutam szerint felszámoltak nekem egy csomó mindent, amit nem kaptam meg ténylegesen, azt viszont körülményektől függetlenül elfogadhatatlannak találom, ha egy orvos (a) egészségügyileg komoly következményekkel járó dolgokat kockáztat meg azért, hogy egy kis múló kényelmetlenséget elkerüljön, (b) amikor a pácienst, aki amúgy is kiszolgáltatott helyzetben van, tudatosan kínos vagy megalázó helyzetbe hozza (olyan egyszerűen nincs, hogy "alulfizetnek és túldolgoztatnak, ezért jogom van beletiporni a másik emberi méltóságába"). na, de szerintem én itt abba is hagyom ezt a témát :)
nesztelencsiga 2014.11.02 08:26:23
IKL: bocs, nem bunkóságból nem válaszoltam neked, csak Isolde kommentjei megjönnek levélben, a többit meg nem olvasgattam.

2. azt nem lehet megmondani a magánbetegeknek, hogy "előfordulhat, hogy le kell mondanom a rendelést, mert valaki szülni fog, de cserébe biztos lehet benne, hogy az ön szülése is prioritás lesz", vagy fordítva?

3. A(z ex) nőgyógyászomnak van számlatömbje, csak nem szereti használni (és nem is irigylem tőle a pluszt, csak ha a fizetésére panaszodott volna, akkor szólok érte. azért sokkal jobban irigylem, hogy nem kell átesnie a számlakiállításnak nevezett agónián, ami engem mindig mély depresszióba taszít).

6. Van egy ilyen közgazdasági fogalom, hogy relatív jövedelem meg relatív árak, Londonban azért az alapvető megélhetés is sokkal többe kerül, mint itthon (ezzel együtt aláírom, hogy minden bizonnyal egyszerűbb az ottani orvosoknak, csak nem feltétlenül érdemes a fontot egy az egyben forintra átszámolni).

7. Jajmár, én tökre nem örülnék, ha a gyerek óvónője csak két havonta egyszer lökné le a lépcsőn, a többi időben tökéletesen viselkedne, meg annak se, ha a főnököm csak kéthavonta egyszer keverne le nekem egyet :)

8. A felelősséget én is említettem ilyen kontextusban, hogy a komolyabb következmények nagyobb felelősségtudattal kellene járjanak (az én munkám csak rám nézve rejteget komolyabb következményeket, miszerint (a) bekerülök a leiterjakabba, (b) nem kapok több munkát és éhen halunk).

X. Amúgy meg az orvosválasztásról: én tökre nem ragaszkodnék hozzá, de összehasonlíthatatlan a különbség (udvariasság, várakozási idő, alaposság), ha az ember magánrendelésre vagy az államilag finanszírozottra megy. magánrendeléshez meg hadd ne keressek már mindig másik orvost :)
Közben meg voltam két napot a múzeumban, abból másfél napra lekötöttem a főmuzeológust, aki az igazgatóasszony utasításának megfelelően "alapos tárlatvezetést" nyújtott. A vége felé már egyáltalán nem kérdeztem semmit, csak csukott szájjal hallgattam, de nem azért, mert nem…..
isolde Ruhák és más kalandok 2014.09.08 13:47:28
Volt nálunk Mona, hozott egy vagon ruhát* a Lánynak, aki teljesen rájuk kattant és a fejébe húzta a neki tetszőket, felnőtt sálat és lányka cicanadrágot egyaránt. Az enyém ez a ruha lett, tényleg nagyon jó viselni, közben eszembe jutott, hogy a múltkori ruhacserén egy…..
  El kell ismernünk, az amerikai tábornokok idézetei jóval frappánsabbak tudnak lenni, mint másoké. Hiszem mennyivel jobban idézhető a "Már megint bekerítettek minket azok a szegény nyomorultak!" mit  a sablonos. "Elvtársak, most pedig harcoljunk a párt, Sztálin elvtárs, és a  Szovjetunió nagyobb…..
isolde Valahol máshol eközben 2014.03.23 19:17:51
Szereztünk viszont babaruhákat Monától, az úgy van, hogy ő szeret turkálóban kifogástalan állapotú márkás cuccokra vadászni, én meg ebben nem vagyok túl jó, rá sem érek és nem is tudom, mi a jó márka és mi a jó anyag, ugyanakkor szeretem a ruhákat, és mostantól végre…..
A haja még mindig cicaszőr, emellett újabban nyávog, prüszköl, és kemény felületeken körmét élesíti. Vajon macskává változik-e a Lány?  Meg még azon szoktam gondolkodni, hogy vajon mikor lesz abból, hogy "úristen, annyira aranyos, annyira szép, annyira szeretem", az, hogy…..
isolde Sweet home, Alabama 2013.07.19 22:36:28
Sopronban sétáltunk az erdőben minden reggel, és sétáltunk a Lővér körúton minden este - reggel babakocsival, este kendőben sétál a baba, ez a rend. Szűk egy órát sétál, mert az elején nyűgösködik, aztán elalszik, és mindig negyven percet alszik, viszont utána már nem…..
isolde A szokásos, meg ruhák 2013.06.15 16:18:13
Na, mostanra ment el teljesen a józan eszem, és aggódom minden percben, jaj, miért sír, jaj, hasmenése van, jaj, kiszárad, jaj, fura arcot vág, jaj, tüsszög, jaj, beteg lesz. Jaaaj, szörnyű. Ugye a második gyereknél már normálisabb leszek? Remélem. Amúgy itt a nyugágyában pihen…..
Úúú, milyen filmek jönnek, Tajtékos napok*-film**, meg a Mielőtt felkel a nap-sorozat folytatása, Before midnight címmel, jaaaj. Mondjuk itthon, több részletben már most is meg tudnám nézni őket elvileg.  *A Tajtékos napokban, a könyvben Colin levágja a szempillái…..
isolde Főleg lustaság 2013.04.14 13:47:13
Most már biztos, hogy nem vagyok normális terhes nő, hónapok óta el kellene mennünk az Ikeába, és ma megint kikönyörögtem a férjemnél, hogy ne menjünk, mert nincs kedvem. Hol a fészekrakó ösztön, amikor szükség lenne rá? ..
isolde And the weird world rolls on 2013.04.08 20:28:00
Egyébként, ha valakit az érdekel, mivel töltöm a napjaimat, elmondom: alszom, emberekkel találkozom, és feladatokat találok ki magamnak, amikkel aztán nem haladok. Mondjuk nem alszom rendesen, mert ugye bedugul az orrom és felébredek, vagy arra ébredek fel, hogy pisilnem kell, vagy hogy…..
Egy öngyilkosjelölt megmentése. Pszichiátereknek és tűzoltóknak kötelező.  ..
GazPömpöllér & co Farsang 2011.02.13 16:04:00
Az ovis farsang az egy olyan esemény, amelyre az anyukák és az apukák behozzák a jelmezbe öltöztetett gyereküket, némi süteményt, innivalót, és az összes kurva vírust, ami csak a környéken feltalálható, és mivel ilyenkor mindig rengeteg ember zsúfolódik be egy nagyon kicsi…..
nesztelencsiga 2011.02.13 17:29:22
                       Odáig sikerült jutnunk a magyar egészségügyben, hogy a menthetetlen daganatos beteg hozzátartozója el sem akarja hinni, hogy borítékok dugdosása…..
Imádom, ahogyan rajzol, tegnap az oviban is nagyon megdicsérte az óvónéni, mondta, hogy messze a korosztálya fölött rajzol, és hogy mindenképpen fejlesszük majd ezt a képességét, tagozatos sulival, vagy ilyesmi, mert elképesztő ügyes, mondtam, hogy fogjuk, de hát ráér, egyelőre…..
nesztelencsiga 2011.02.10 14:13:51
nesztelencsiga 2011.02.10 14:14:24
GazPömpöllér & co Gengszter 2011.02.01 13:40:01
Ehhez a képhez nem is kell kommentár szerintem, büdös gazember mind a 100 centijével :-D..
nesztelencsiga 2011.02.01 21:21:35
nesztelencsiga 2011.02.01 21:22:29
Igaza lehet Luciának az Univerzum viselt dolgaival, elsősorban a kívánságaink teljesítésével  kapcsolatban, mert a karácsonyi kívánságlistám titkos, és ezért meg sem írt "saját" részében benne lett volna egy második Middleman-évad.Erre meg tessék...
GazPömpöllér & co Apróságok 2010.12.04 23:14:00
a napi szintű agyvérzés mellett mindennap történik jópár olyan apróság is, ami viszont nagyon jó, és ami mindig egy pici visszajelzés arról, amit olyan nehéz elfogadni az embernek, hogy ez a gyereknevelősdi szinte kizárólag hosszútávon működik, akkor viszont tényleg. Gondolok…..
... és amikor odáig ért, hogy 'a feladó személyére való tekintettel', akkor ismerős melegséget érzett a fülei tájékán, ami kamaszkorát juttatta eszébe, amiért ez úton is köszönetet mond...
nesztelencsiga 2010.11.24 18:19:57
:)