Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Suzuki-Swift

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Az ombudsman szerint a regadó egyedi megállapításának békéscsabai száműzetése és lassúsága nem állampolgárbarát. Vélemények az azonos című cikkünkről...
Suzuki-Swift 2008.09.24 08:48:24
Látom egy páran felkapták a fejüket a hozzászólásomra. Én akkor is kiállok amelett, bár nem hinném, hogy külföldről fogok kocsit venni, hogy nagyon helyes, hogy végre ide is rakott valamit a kormány, végre itt is növeli ezzel is a munkahelyek számát itt is, végre a megvett vagy bérelt ingatlannal hozzájárult egy kicsit az itteni bevételek növeléséhez. Bár lehet, hogy az is benne van, hogy tényleg szorakozásból rakta ide a hivatalt, hogy sok mindenkivel kitóljon, az egy másik dolog akkor meg elmehet a ...., mert így lenézi lakóhelyem környékét, meg az is aki ezen problémázik. Mert már mint írtam, nekem nagyon sokat kell járnom Debrecenbe (az majdnem Nyíregyháza - Kifrdított Kacagány), Szegedre, Pestre, sőt már volt rá példa, hogy a Dunántúlra, hogy egy egyszerű ügyet elintézzek. Ezt egy pesti fel sem tudja fogni, akinek minden a szájában van, na majd most megtudja. Egy ügyintézésért ami azért valljuk be, nem mindennapos ügy, hogy regadózik az ember, végre neki is kell utaznia, ráadásul ezzel munkahelyeket teremt e szegény régióban is. Nagyon sok országban elterjedt az, hogy minden egyes hivatalt más más körzetbe helyezz a kormány, így az ország egységessen fejlődik. Félreértés ne essék nem a kormányt védem, sőt lecseréltetném az egész gárdát ....., meg biztos van valami hátsó szándék is a dologban, egyszerűen csak arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy amikor 20 évente gyszer valaki külföldről vesz autót, és még tovább kell utaznia 200 km-t, gondoljon bele, hogy az itteni emberek ezt a távot sokkal fontosabb ügyekben megteszik csak visszafele, fél évente.
Suzuki-Swift 2008.09.24 13:29:14
Jó nekem szerencsére van munkahelyem, de szerintem ha csak egy új munkahelyet terentettek ezzel itt Békéscsabán, már az is haladás, mert nem egyszerű felénk ilyet könnyen találni. Budapesten meg annyi ügyintézés van, hogy minden második emberre jut egy hivatali poszt. Jó lehetne erre mondani, hogy akkor miért élek itt, azért mert ez is még Magyarország, bár szikrája sincs pont az ilyen fővárosba és dunántúlra települt hivatalok és cégek miatt a fejlődésnek és az anyagi gyarapodásnak. Azzal, hogy itt semmi nincs és még ezt is sajnáljátok tölünk így nem is nagyon lesz....
Viszont abban teljessen igazat adok, hogy miért nincs ilyen ügyintézés az országban több helyen, legalább minden régióban egy. De erre is csak azt tudom mondani amit eddig itt csak MTFUN értett meg, hogy én pont emiatt, hogy ebben országban minden hivatalból csak egy-kettő van, nagyon sokat utazok, ha szeretném ügyemet elintézni. Holott, miért pont én utazak aki egyébként is egy szegényebb szegletében lakik az országnak, miért én költsek benzinre minden sz.rért, miért nem az aki egyébként is egy jómódúbb régióból származik. És lehet ez jobbmód pont abból is adódik, hogy nagyon sok más ügyet csak náluk lehet elintézni, ráadásul mi meg akaratlanul is megyünk hozzájuk, ha már arra járunk valahol megebédelünk, valamelyik boltba bemegyünk, stb. ezzel növelve a lakóhelyük környezetének a bevételét.
Máskülönben tényleg az lenne a jó, ha mindenki mindent a lakóhelyén, vagy legalábbis a közelében eltudna intézni, de nálunk már a gázszolgáltatót is áthelyezték Szegedre, komolyabb gondokkal mehetek már oda, a többiről nem is beszélve. Na és mi ezekeből sosem csinálunk problémát csak probálunk vele együtt élni, mert mindezektől függetlenül szeretünk itt élni, bármennyire is elfelejtkeznek rólunk amikor a pénzosztásról van szó.