Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sz. Z. Panda

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szcientológus belső levelezőlista egyik mai üzenete:   Igen! Minden egy ötlettel kezdődik. Kezdődik??? Elkezdődik??? Elkezdődött??? Valami elkezdődött! De sajnos hogyha jobban megnézitek ezt a dolgot, azt hogy Clear bolygó, akkor láthatjátok, hogy ez egy lezáratlan folyamat.…..
Sz. Z. Panda 2009.02.12 22:41:41
Én több kreativitást vártam, de lehet, hogy még az arcunkba kapjuk: ebből kimaradt, hogy fejenként mekkora hozzájárulással lehet elindítani a harcot a clír bolygóért - bár eddig mi a f@szt csináltak -, és hogyan lesz valakiből mondjuk "Magyarország Támasza", "Magyarország Védelmezője" ... "Magyarország Megmentője", blabla.
Ennyi ostobát.
A koppenhágai OT-szinteket szolgáltató szervezet legújabb magazinjából mellékelem az OT-nyereségeket. 18 és 40 millió HUF körüli összegekért ilyen képességeid lehetnek!      Szavak:ötödik dinamika - minden élőlény összességeposztulátum -…..
Nem egy embert beszéltem rá én is a Macre azzal az érvvel, hogy nem kell rá vírusirtó, merthogy valóban meg lehetett eddig lenni nélküle. Azonos felhasználói szokások mellett egy windowsos rendszert fél év alatt szénné lehetett fertőzni, Macintoshon nem fenyegetett ez a veszély,…..
Szóval az Insignia az. De most miért? Tényleg? Akkor már miért nem a Skoda Superb? Abban legalább van egy jópofa ötlet, az a külön is - egyben is nyíló ötödik ajtó. Ha én lennék a világ autós újságírói, a második generációs Prius óta nem osztottam volna díjat. Az az autó…..
kár-park Rohant az ügyeletre 2008.10.10 06:09:00
Hiába az Algopyrin, a gyerek láza egyre magasabbra szökik, fátyolos a tekintete, tűzforró a homloka. Ráadásul a torka is fáj, és étvágya sincs. Most nem szimulál a suliból lógás kedvéért, hanem tényleg beteg, és a házi patikában sincs semmi hatásos szer. Irány az ügyelet. Az…..
Sz. Z. Panda 2008.10.10 11:25:01
Az alábbi levélhez azt is jó lenne tudni, hogy mi lett a csalakmény pontos minősítése. És legalább levélben fel kellene venni a kapcsolatot a hatóságokkal, mert a határon könnyen lekapcsolhatják a gyanúsítottat. Tisztelt Zugügyvéd!Az elévülésröl szeretnek kerdezni. A…..
drogosok ügyvédje Szívás 2008.10.09 13:04:00
A brit Beckley Alapítvány tudósai szerint szerint a fű sokkal ártalmatlanabb, mint az alkohol vagy a cigaretta, írja a medizona.hu. A jótékonysági szervezet szerint „a marihuánával összefüggő ártalmak zömében a tiltásával kapcsolatban merülnek fel, különös…..
  Egy utolsó generációs 1.3-as Suzuki Swift után a harmadik évben kb. 150.000-et kéne fizetni. A számított érték (2.178.900) köszönőviszonyban sincs a piaci értékkel (1.600.000) Vélemények az azonos című cikkünkről...
w Bátor Sir Robin 2008.09.23 06:15:00
Robin, a bátor elszaladt Bátran elfutott, el ő A vész láttán ahogy tudott Farkát behúzva elfutott (Gyalog-galopp)  Magyarország gyámoltalan, gyenge, nehezen védhető peremvidék. Katonailag is, de ez az ország annyira csesznye, hogy nem kell ide erőszak. Sőt, még igazi zsarolás…..
Sz. Z. Panda 2008.09.23 16:15:03
Nem olvastam el minden hozzászólást, ha írta valaki, bocs előre is.

A fent említett "alternatív" megoldások önmagukban nem alkalmasak arra, hogy kiváltsák a jelenlegi, pazarló rendszereket. Ennél sokkal több kell, de azért nézzük meg azokat az érveket, hogy 20 év alatt térül meg, meg sokba kerül, meg ilyenek:
Szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban már létezik olyan, hogy életciklus-elemzés, melyben többek között az épület környezetre gyakorolt hatását, és nem utolsósorban az energiaigényét is figyelembe veszik a teljes "élettartam" meghatározása mellett. Most attól tekintsünk el, hogy Mo.-on ezzel mindössze páran foglalkoznak érdemben, pedig ha elgondoljuk, hogy becslések szerint az EU teljes energiafelhasználásának 40%-a az épületekhez köthető, ezzel arányos károsanyagkibocsátással, nem tűnik rossz iránynak.
Pont ennek az elemzési rendszernek a fejlődésével vált nyilvánvalóva a passzív ház létjogosultsága is. De ne menjünk egyből a legszélsőségesebb, külső energiafelhasználás nélkül üzemelni képes megoldások felé, de az a pazarlás, ami nálunk jelenleg folyik, az ezekkel az elvekkel köszönőviszonyban sincs.

A meglévő lakás- és épületállomány energetikai szempontok szerinti korszerűsítése valóban bonyolultabb, de az gyalázat, amilyen épületszerkezetekkel az új építés megvalósul. Nem gondolom, hogy a gázt ki lehetne űzni a háztartásokból, de hogy radikálisan csökkenteni lehetne (kellene!), az nem utópia, és a piacra - csökkenő kereslet - gyakorolt hatások sem lehetnének elhanyagolhatóak, bár ezt nem tudhatom.

Igazából a fejekben kellene ezt tisztázni először, legalább az új épületekben _tudatosan_ és _komplex módon_ alkalmazni a mára már kiforrott technológiákat, hogy minimalizálni lehessen a külső energiaigényt.

A kormányunk korábbi azon elképzelése pedig, hogy ha nem adnak az oroszok, hát veszünk mástól és jól behajózzuk Split-nél... ezt minősíteni se kell, nagyon okos, ülj előre.
Sz. Z. Panda 2008.09.24 00:10:08
Létezik még éjszakai áram, csak már másképp hívják és talán az elv is különbözik, bár ebben nem vagyok biztos. Talán a hálózati felesleget - ha épp nincs rá "normál" használati igény - feogyaszthatja az arra kötött ellenállás, külön mérővel, de javítsatok ki, ha nem így lenne.

Szerintem kicsit megint félrement a vita, inkább azok kellene elgondolkodnunk, hogy egy adott meg nem újuló erőforrást megpróbáljunk részben, vagy teljes egészében pótolni. Nem feltétlenül _egy_ másikkal, hanem mondjuk több alternatív - és ideális esetben részben vagy egészében megújuló - energiahordozókkal kiváltani.

És ezeket mindenki kipróbálhatja, apró tyúklépésekkel indulva: a melegvizes cella (fekete slag-kígyó a tetőn) nem éppen a burzsoázia játékszere, mondjuk meleg napokon megoldaná a háztartás teljes melegvíz-ellátását. Már ez dicséretes volna.

Csak az átálláshoz, de csak apró kis lépések megtételéhez is leginkább a TUDATOSSÁG hiányzik itten. Itt sokan mega- meg dzsigawattoztok, meg hogy ez szarra se elég, hogy telepítenek -több év mérései nyomán, erről konkrétan tudok, mert volt benne részem- szélerőműveket, nem old meg semmit. Végre felfogná mindenki, hogy ez az idilli állapot, hogy lógsz a csecsen egyre csak drágább és drágább lesz, akkor meg majd megy a pánikolás, hogy ezek az ártány szemét brigantik, hogy merik piaci áron adni a lakossági gázt, meg monnyonle...