Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balu02

0 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csutkababa blogja Rendelő 2013.04.11 14:11:00
Kérdezzetek bátran, igyekszem gyorsan válaszolni! ..
Balu02 2013.06.22 23:09:45
@Amama: Próbáljatok meg kérni ilyen esetekre előre pár beutalót a gyerekorvostól. 3 hónapig tuti jó, de nálunk a helyi sztk időkorlát nélkül pl. elfogadja a helyi dokik beutalóit. Így ha a gyerek pozitívat pisil otthon, akkor rögtön van beutalóm (mindig íratok előre 3-4 db-ot), és már megyek is a laborba. (estejó)
Balu02 2013.06.29 22:26:53
@csutkababa: Köszi, megpróbálom.
Tavaly elkövettük azt a hibát, hogy nem indultunk a Meki "Az én hamburgerem" című versenyében, a Meki pedig elkövette azt a hibát, hogy nem hívott minket zsűrizni. Idén arra gondoltunk, megmutatjuk, hogy velünk nem lehet szórakozni. Mindent vagy semmit lesz. Vincent Vega. Egy…..
Két nappal ezelőtt a Consumerist írt arról, hogy a Facebook változtatott felhasználási feltételein. És az egyik módosítás értelmében monstantól kezdve a Facebook akkor is rendelkezik a felhasználó adatai felett, ha az már törölte magát a szolgáltatásból. Mondanom sem kell,…..
w Bátor Sir Robin 2008.09.23 06:15:00
Robin, a bátor elszaladt Bátran elfutott, el ő A vész láttán ahogy tudott Farkát behúzva elfutott (Gyalog-galopp)  Magyarország gyámoltalan, gyenge, nehezen védhető peremvidék. Katonailag is, de ez az ország annyira csesznye, hogy nem kell ide erőszak. Sőt, még igazi zsarolás…..
Balu02 2008.09.23 20:25:35
"
A tenger egyébként szuper, mert áramló hűtőközeg.
Nincs tenger... A Duna a tengerrel ellentétben télen nagyon hideg. Ez jelentősen lecsökkenti a hatásfokot.
Más kérdés, hogy a termikus környezetszennyezés kiirtaná a halállományt."
Nem állítom, hogy hűdenagy szakértő lennék, de ez butaság. A víz-víz hőszivattyűk hatásfoka a legjobb, és semmilyen "termikus környezetszennyezést" nem okoznak, a Duna mentén jelenleg is sok ilyen rendszert használó ház működik, de ha nincs a közelben folyó, akkor két ásott kúttal is ugynígy működhet egy vizes rendszer.

Még valami:

"Egy 10 emeletes panelház nem igen tud alternatív fűtési megoldásokat kiépíteni....Ekkora épületet nem tudsz hőszivattyúval kiszolgálni."

Ez sem igaz, nézd meg pl. az alábbi, megvalósult ill. épülő beruházásokat (pedig eléggé kapitalisták csinálják mindegyiket, biztos kimatekolták, hogy megéri-e): A Raiffeisen Bank egyik nagy irodája (Back Office-a) és a Pannon GSM barmi nagy új székháza is geotermikus hőszivattyúval fűt-hűt, de ilyen lesz a Gödöllő melletti Csiki-Bege Lakópark is, jóval több, mint 6 lakással, mint amit a kommentező meg elfogadhatónak tart, stb. Pont ellenkezőleg: ez annál gazdaságosabb, minél nagyobban csinálod. Még egy (elhíresült) példa a végére: a meghiúsult kormányzati negyedet is hőszivattyú fűtötte volna, ez minden politikai vonatkozás ellenére is pozitív dolog lett volna, és ha megvalósul, akkor jó példa...