Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Metronom

19 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
El Mondo blog Mi ez a dicsőség? 2012.03.09 10:00:00
A Strassz együttes legutóbbi klipjéről (élőben itt) egy-két kérdéssel az alkotókat, illetve néhány hozzáértő kritikust kérdeztünk. Néhány szó az alkotásról: a klip a Tranzit.hu megbízásából a 2011-es Katalizátor-díj győztesének készült díj. A Katalizátor-díjat…..
Megkédeztem pár embert, hogy mit gondol a témáról, de nem sok haszna volt. Íme: "Azért kell építeni mindig új épületeket, hogy az építész társadalom el tudja magát tartani. Hasonló okokból gerjesztjük és generáljuk a művészetbe oltott építészeti koncepciókat.…..
Metronom 2010.12.08 00:40:11
@egy nik a sok közül:
persze tág a kérdés, ahogy a cikk elején irtam, tul tág egy lélegzetre. lebontva talán érthetőbb lesz a kérdés jogossága.

a bugyikról: ugyanolyan típusú bugyit hordók százai terveztetnek maguknak külömböző házat.
nem véletlen, hogy bár érdekelnek a bugyik is, mégsem azt kérdeztem: miért tervezünk új és új bugyikat?

miért nem találtuk meg a tökéletes házat/házakat, ami tutijó. mint ahogy a bugyit megtaláltuk.
Metronom 2010.12.08 09:09:55
@egy nik a sok közül:

"feltenni értelmetlen."

vannak olyan kérdések, amikre nem látszik feltevésükkor a válasz. sőt az igazán fontos kérdések általában ilyenek, ezek nyomán fejlődik a gondolkodás.
persze vannak kérdések, amikről a kutatás során kiderül, hogy nem visznek sehova. De nem értelmetlen feltenni azokat se, hisz legalább lehet tudni, hogy nem kell velük foglalkozni.
Felfelé nagyon féltem. Egyetemista éveim vizsgadrukkjai kúsztak elő már régen elfeledtnek hitt helyekről. Ötven méterenként egy vizsgányi. Így kétezer fölött már csak nagy odafigyeléssel tudtam levegőt venni, háromezer felett meg már úgy se. Rossz volt.…..
El Mondo blog Metronóm 2010.05.04 10:00:00
..
Az Aikon 2 (Autonomous/Artistic/IKONograph) nevű rajzoló robotot 2010 február elején mutatták be a Kinetica art Fair-en Londonban. Megnéz és lerajzol. A Tihanyban sétálgató német turistákat rajzoló művészek lassan új munkát kell, hogy keressenek. Az Aikon 2 fejlesztői ugyanis nem…..
If God is male, male is God. Ha Isten férfi, a férfi Isten. Mary Daly Posztom első részében nem esett még szó a bibliai szimbolika egyik igen szembeszökő jellegzetességéről, ami egyben a feminista kritika legfőbb célpontja. Itt már nem elsősorban az emberről és a nemi…..
Interjú Beke Andrással, a 2020-as budapesti olimpia városépítészeti víziója – ötletpályázat győztes teamjének tagjával (hivatalos eredmény és részletes bírálat) (a pályamű nagyobb felbontásban) Metronóm: Először is gratulálok a pályázathoz, és…..
Beszélgetés Madarász Istvánnal, a Budapest. Get Engaged imidzsfilm rendezőjével   El Mondo: Isti, nagyon nagy sikere lett a Budapest imidzsfilmednek. Naponta tízezer ember tölti le a YouTube-ról. Számítottál erre? Őszintén szólva, nem. E.M.:…..
El Mondo blog Lego 2009.10.20 11:00:00
A játék a felnőtt kezében is játék marad. Van ebben a LEGO dologban valami ősi, valami elemi, valami megfejthetetlen. Talán az építés ősi gesztusát emeli vissza a hétköznapok valóságába… Vagy csak egyszerűen egy jól kitalált ötlet materializálódása. Nem tudom……..
A Balha Lujza téren felállított, világító igluról annyit lehetett tudni, hogy fiatal művészek és építészek alkotása, és biológiai módszerekkel tisztítja a szmogos levegőt. Ami nemes cél, végül is a szennyezett levegő rossz, a tiszta pedig nagyon egészséges. De mégis,…..
Metronom 2009.10.10 16:21:30
El Mondo blog A minőség nyomában 2009.01.19 14:31:00
Guba Sándor - építész hallgató Lovasi AndrásM.: Van számodra valami szubjektív vagy objektív viszonyítási pont, ami alapján el tudod dönteni egy dologról, hogy az minőségi-e? Főként a saját produktumaidra értem.L.A.: Vannak olyan dolgok, amikre rálátok, és azokról tudom,…..
A Buddha kontra Krisztus margójára Nem tudok túl sokat sem a kereszténységről, sem a buddhizmusról. Egy azonban biztos: az üresség nem mindig lehangoló. S mivel a hivatkozott poszt kommentelői közt igen komoly szakmai eszmecsere alakult ki az egyes alkohol fajták elkészítési…..
A régmúlt halászai után kiáltó csónakok. Szégyenükben elsüllyedve, már vissza nem várva, gyászolva hajdani gazdáik megbecsülését. Mert a halászok eltűntek.   (Sami Rintala: Convoy) °°° Hallgass közbe! (Radiohead: I Will) A fenyőerdő után síró 1000…..
Előhang Olyan ez a kiállítás, mint Jean Shin munkái. Ha sok egymáshoz hasonló tárgyat egymás mellé teszünk, interferálni kezdenek, s tömegük nem fojtogató, hanem sokkal inkább felszabadító hatású.   A szimpózium Megnyílt a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) által…..
Könnyebb a tevének átmenni a tű fokán, mint a gazdagnak bemenni az Isten országába (Máté 19,24)  Ki szeret jobban, ki szeret igazán? Aki naponta elmondja szép szavakkal kedvesének, mennyire szereti? Vagy aki ajándékokkal, virágokkal fejezi ezt ki, esetleg aki ölelésekkel? Vagy…..
Szemében bátorság és elszántság, messzire bámul, mintha nem létezne körülötte semmi. Félrecsapott sapkája alól fülhallgatódrót fehérlik rózsaszín-fekete sakktáblamintás pulcsija előtt. Tartása kérdőjelbe hajlik, feje valószínűtlenül előre nyúlik. Szemünk…..
El Mondo blog akkor most 2008.08.28 10:00:00
Milyen hát a mai ember? Miféle késztetések űzik idejétmúlt lángok, felhőoszlopok között? Minémű civilizációt vallhat magáénak? Hogyan tekint a természetre? Hová vezet - régi vagy új absztrakciókon át - mai emberünk életerejének lendülete? Mifajta lényeget borítanak…..
El Mondo blog Juxtaposed 2008.06.18 12:50:00
5,084,000,000 ember, 5,360 oldal, 3,700 év, 243 ország, 7 könyv, és 1 polc. (katt a képre) Tervezte: Mike and Maaike Kurátor John Simonian. 36" x 5" x 8" in Keményfa Limitált darabszám: 50 1 A könyvespolc személyes identitáshordozó. Sokmindenre fény derülhet egy…..
El Mondo blog Yoko és Jorge 2008.06.05 08:59:00
Yoko Ono: Play It by Trust A sakk háborút szimbolizál. Két szemben álló fél ütközete: a játék végén - ha nem döntetlen a végeredmény - győztest és vesztest hirdetnek, az okosabbat pedig megünneplik.   Ono kompozíciója nem véletlenül kapta a „Play by trust” -…..
Szeretem. Szeretem. A képre kattintani tessék!Játszik, hisz, takar, mutat...Ruhát mutatni úgy, ahogy a nád ég le a tetőn. Egész addig passzívan járult hozzá a ház fűtéséhez, most elemi energiáit utolsó lehelletként kiadva megsemmisül belé. Lobbanás, életéhez képest apró…..
És mennyien születnek, halnak, éheznek, költenek parfümre, mennek moziba? Mennyi a gyártott bicikli, számítógép, cigi, autó, könyv, újság? Mennyi a kivágott erdő, a föld életkora, a villámlások száma, a föld tömege, a biológiai hulladék, a kifogott hal, az elfogyasztott…..
Eperjesi Ágnes tüntetést szervez február 14.-én Budapesten, a Kálvin tér környékén. Tavaly már tüntetett Buenos Airesben, ám nem politikai meggyőződéséről tett tanúbizonyságot, hanem legszemélyesebb érzéseiért állt ki, azokért – vagy éppen azok ellen –…..
El Mondo blog Lóvá tett 2007.10.10 02:37:00
 térdel…..