Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VP-i_autós

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aszongya az újság: Veszprémben nyár elején felszereltek egy kamerát egy kereszteződésbe, ami azt lesi, hogy ki hajt át a piroson jobbra kis ívben. Szeptember elejéig 1513 autósnak postázták a százezer forintos csekket a zéró tolerancia jegyében. A veszprémiek ezt nagyon…..
VP-i_autós 2008.09.23 14:10:22
Sziasztok,
azt hiszem van egy-két nagyon szélsőséges hozzászólás. Pláne az a rossz, hogy veszprémi is akad aki nem látja be a helyzet jelentőségét....
Előre kijelentem, hogy nem voltam még büntetve, (remélem nem is leszek), pedig minden nap áthaladok esetenként naponta többször is a szóbanforgó lámpánál, de kikérem magamnak a szituációt nem ismerő vagy nagyképűségből a "velem nem fordulhat elő mert egy négykeréken guruló isten vagyok" énképpel rendelkezők hozzászólását. Ez a egyik legforgalmasabb kereszteződés megyeszékhelyünkön, többször sajnos a !!!30km/h-s tempó ellenére sem lehet és nem is biztonságos megállni a sárga jelzésnél. Eddig mondhatni szerencsém volt, hogy nem kaptam büntetést… nem azért mert száguldozok, vagy mert nem érdekel a gyalogos, hanem mert ez egy rossz kereszteződés. A gyalogosokat tényleg csak az kerülgeti aki már bőven piroson megy be, de (aki VP-i az tudja), hogy a gyalogosok lámpája csak kb 3 másodpercel később kapcsol át mint a jobbrakanyarodó sáv piros lámpája. És félreértés ne essék AKI PIROSON MEGY ÁT ÚGY HOGY MEG TUDNA ÁLLNI AZ FIZESSEN, de itt arról van szó hogy a sárgán már nem akar fékezni, mert az is balesetveszélyes, de mire odaér a lámpa alá már pirosra vált és ugrik a 100 ropi.
A cikkben szereplő szám pedig már egy hónapos adat (1500 fő)… és ami a jogosságot illeti arra meg jó példa, hogy az első hónapban büntettek ügyeit felülvizgálják (elvileg legalábbis szó van róla)… mert tényleg valami hihetetlen számot generáltak ezzel a kamerával.
És kérdem én, aki egyszer hibázik, mert nem akar egy satut nyomni (értem én, hogy a kresz szerint hibázott, és nem felmenteni akarom) az fizessen 100?
Mert tegye a szívére mindenki a kezét, és mondja úgy hogy sohasem hibázott, és az ilyenektől meg azt kérem nézzék el, hogy a többiek emberek és hibáznak. (még egyszer ismétlen nem a szándékosan piroson áthajtókról beszélek…)
Üdv…. És kívánom a rendelet kitalálójának, hogy egyszer nézzen erre és közlekedjen az érintett helyen a reggeli a napközbeni és az esti forgalomban is… majd meglátjuk :)
Csak még annyit, ha a rendszer marad legalább ne ezzel az összeggel, mert ez lehet egy új téligumi ára is… a 30 tényleg ugyanúgy büntet és elgondolkodtat, de legalább nem szül ennyi mérges embert (aki tévesen azt hiszi a piros nem is tilos)…
mindenkinek balesetmentes utat és csekkmentes délutánokat....