Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hauptrichter

0 bejegyzést írt és 235 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Cinizmus terén már a múlt héten is nagyot ment a kormány, de úgy tűnik, ezen a héten sem állnak le, sőt. Hétfőn nyújtották be azt a törvényjavaslatot, miszerint az MNB alapítványainak és cégeinek adatai jelentős részben kikerülnek a közérdekű adatok nyilvánosságát biztosító infotörvény hatálya alól.…..
hauptrichter 2016.03.02 14:58:05
@maroz: lenne rá mód... majd meglátjuk...
hauptrichter 2016.03.02 14:58:57
@HToma: vagyunk egypáran...
hauptrichter 2016.03.02 15:00:36
@Doomhammer: nem vagy egyedül, sokan vagyunk /leszünk, még a végén megoldást is találunk, hogyan kellene jobban intéznünk az ügyeinket...
Azonnali hatállyal távoznia kell Vujity Tvrtkónak a TV2-től, írta a Blikk, majd az információt később a műsörvezető nekünk is megerősítette, időközben pedig a Facebook-oldalán is posztolt róla. "Baltazár inkább meghal, de nem alkuszik!" (részlet a Linda c. filmből)KÖSZÖNÖK MINDEN SZÉPET ÉS…..
A korrupciót leleplező információ értéke a legtöbb esetben nagyon gyorsan csökken. A közérdekű adatok nyilvánosságát biztosító szabályok ezért határoznak meg rövid határidőket és soron kívüli bírósági eljárást jogvita esetére. A törvény mégis lehetővé teszi az időhúzást, és bár az információ avul,…..
Az Orbán-rezsim elleni ellenállásban látszik létrejönni a kommunista pártállam ellen annak idején elmaradt valódi politikai harc lehetősége, amennyiben a megfelelő politikai képviselettel nem rendelkező többségi társadalom szembefordul a kormányzó politikai kisebbséggel, és azonosulva egy-két…..
hauptrichter 2016.02.03 13:56:57
@pamut: "...Tehát az azóta eltelt 26-27 évben az derült ki hogy ebben az országban nincs igény a demokráciára. (Vagyis egy pici, elhanyagolható méretű, állandóan lenézett-szidott kisebbségnek van rá igénye, de ez egy marginális kis csoport. Név szerint fel lehet sorolni őket, pl. én, a cimboráim közül még kettő darab ember, és még úgy 40-50 ember lehet az országban). ..."

Na-na, annál azért többen vagyunk :-) Egyenlőre - kicsit talán még sejtelmesen - csak annyit mondanék, hogy most nincs itt az ideje nagy fordulatot várni... Tüntetni lehet, persze, de hideg van februárban, meg nagyon messze van még a következő országgyűlési választás... na de 2017 közepétől majd izgalmasabb lehet a dolog... hátha jön valami jó ötlet, egyfajta "csoda", amihez pl. a PKP is fel tud zárkózni úgy, hogy az ő érdekei nem sérülnek...
Szóval... türelem, türelem, ... a remény hal meg utoljára :-)
Amerikai Plán Az őslakó 2016.01.31 12:37:52
Jézus valójában egy ősöreg cro-magnoni volt, aki nem más, mint Buddha tanait terjesztette a zsidóságnak? Az Újszövetség pedig merő koholmány, a szárnyaló fantáziájú utókor mesekönyve? Van emberi létezés az általunk ismert időn kívül? Mindaz, amit az egyedfejlődésről eddig hittünk, megcáfolható? Az…..
Oroszország nélkül egyetlen nemzetközi problémát sem lehet békés úton rendezni. Enyhén szólva is nemtetszését fejezte ki az egykori amerikai külügyminiszter a jelenlegi washingtoni adminisztráció Oroszország-politikája miatt. Henry Kissinger (1923) a legnagyobb…..
hauptrichter 2016.01.01 12:05:22
@Moin Moin: Az oroszoknak is lehet igaza, pl. hogy a határaiktól távol(abb) tartsanak bizonyos fenyegetéseket. Abban meg, hogy Ukrajnát mindenki leginkább kihasználná saját céljaira, senkinek nincs igaza. Ukrajna érdeke, hogy úgy fejlődhessen, hogy az oroszokkal is és az EU-val is baráti viszonyban van. Lehetséges lenne. De úgy tűnik, nem az eddigi vezetőikkel.
hauptrichter 2016.01.01 13:05:08
@Moin Moin: sajnos csatlakoznom kell Ad Dio-hoz...
Lehet, hogy az USA "jót akar", de az utóbbi időben ez nagyon nem jön neki össze - sokkal több bajt generál, mint amit megold (ld. nyugodtan köthetjük hozzá pl. az iszlám állam létrejöttét és létezését, ha őszinték vagyunk magunkhoz). Jelen pillanatban én is Putyint érzem jobbnak a "világbéke" szempontjából és az USÁ-t rosszabbnak - sajnos...
ProgBlog Háború! 2015.02.09 05:54:12
„You know, you gotta stop them at the beginning. Like they should have stopped Hitler at Munich.” („Tudod, az elején kell megállítani őket. Ahogy Hitlert is meg kellett volna állítani Münchenben.”) Pete Clemenza szavai A keresztapa c. filmből – 1972   1. Háborús helyzetek: „’S isch de…..
hauptrichter 2016.01.01 12:42:08
@Moin Moin: "...a fenyegetés nem Oroszországot éri, hanem Oroszország az, aki fenyegetést jelent...."
Olvastam a cikket, és sok MÁS cikket is olvastam. A fenti véleményedet én forditva látom. Ez is már jó, hogy tisztáztuk, mi az alap, amit máshogy látunk.
(Sok más blogban nagyon sok bejegyzésedet nagyon jónak látom. Ebben nem értünk egyet :-))
2012. október 1-jén jelentette be Lázár János, hogy „a kormányfő arról tájékoztatta mai rendkívüli ülésén a kormányt, hogy súlyos nemzetbiztonsági kockázatok is felmerültek azon személyek tevékenységét illetően, akik a szerencsejáték-iparhoz Magyarországon…..
hauptrichter 2015.10.16 23:20:52
@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
"...Ilyen egy sikeres üzletember, nem?..."

Azért ezt kifejthetnéd bővebben, tőled ennél logikusabb magyarázatokat szoktunk meg... Tényleg érdekelne, hogy ezt a szitut hova teszed...
Barabás Richárd Milyen Feri? 2015.10.13 08:07:31
Nagyon úgy érzem, hogy így 2015 vége felé bizonyos tévképzetekkel itt lenne az ideje leszámolnunk. Az egyik ilyen Gyurcsány Ferenc messianisztikus tehetsége. A másik pedig a nem létező “demokratikus ellenzék” mítosza. Nem volt még olyan régen, amikor GyF bejelentette, hogy…..
Hányszor meg hányszor felvetődött már, hogy ez a baj a 4-es metróval, az a baj a 4-es metróval, de ez is baj vele, és így tovább... Eljött az ideje, hogy adjak nektek egy másik szemszöget ezekkel a kérdésekkel kapcsolatban. Igyekszem minél inkább lefedni a témát, hogy minél…..
Nem túl gyakran írok ennyire friss, gőzölgő kupac szar fölött, de most... Deutsch Tamás makog a tévénkben, a nappalinkban. Esküszöm, a két kutya vonyít. Az állatok sokszor okosabbak, mint a politikusok. Mindig. Mint egy felhúzható pléh majom, Tamáska úgy nyomja. Levegőt sem…..
NemGogol Magyarország bukása 2015.10.05 12:35:43
Hieronymus Bosch - Szent Antal megkísértése Rendkívül eretnek és vérlázító dolog ilyesmivel manapság előhozakodni. Az őrültség azonban felszabadítja az elmét, és így kimondhatunk olyan dolgokat is, amelyek elsőre talán tényleg őrültségnek hangzanak. Pont most, pont ma,…..
hauptrichter 2015.10.06 16:05:00
@Toadwart66: De, lehet. Várj 2017. közepéig. Ha nem jön közbe semmi, lehet, hogy akkorra összejön pont az a "csoda", amire vársz. Addig türelem, és mindenki tegye a dolgát a legjobb tudása szerint, minden kérdésben a jó oldalt képviselve.
Orbán a lehető legkevesebbet tételezi fel a magyar népről, és azt el is hiteti vele. A demagógia (népvezetés) a tömegmédia korában minden korábbinál egyszerűbb vállalkozás, ha valaki kellően cinikus és gátlástalan ahhoz, hogy kihasználja a benne rejlő lehetőséget, és hát…..
hauptrichter 2015.05.03 16:13:05
@borzimorzi: meg azért vegyük figyelembe, hogy ha 2002-ben Orbánék maradnak, 2004-ben akár eurónk is lehetett volna, mert 2002 után a jó gazdasági kormányzásnak köszönhetően többek között a Ft-kamatok is 4-5 % alatt lettek volna, így a Ft-lakáshitelek is 6 % körül lettek volna. Akkor (az euró bevezetéséig) a devizahitelnek SEMMILYEN előnye nem lett volna a Ft-hitellel szemben. De 2002-ben a szocik nyertek, jól elcseszték (eladósodás. ezután alapkamatmegugrás), na onnantól lett nagyon veszélyes játék a devizahitel (a Ft lakáshitelkamatok 14-15 % !!! körül voltak), csak a szocik olyan hülyék voltak, hogy nem fogták fel a folyamatokat...
hauptrichter 2015.05.04 14:49:50
@borzimorzi: Nem látom, miben tévedtem volna, a devizahitelezést a szocik cseszték el, mert hülyék voltak, és az nem mentő körülmény, hogy a szoci szakértők látták a bajt, csak a szoci politikusok nem hallgattak rájuk. "A szocik hülyék voltak" alatt természetesen a döntéshozó politikusaikat értettem.
hauptrichter 2015.05.27 17:48:28
@borzimorzi: Nem vagyok (már) fideszfan, de ha 2004-ben eurónk lett volna és a fidesz akkori addigi koncepciója marad (most tehát nem a mostanság elharapózott divatos lenyúlásokról beszélünk), akkor a 2008-2009-es válság is TELJESEN MÁS helyzetben talált volna minket (feltételezhetően sokkal jobb helyzetben lettünk volna).
Nem is értem egyébként, miről beszélsz, hogy "...a forintot istápolja...", miközben onnan indultunk, hogy 2004-től feltételezetten eurónk van ... :-)
A szocializmus (baloldalizmus) és a liberalizmus is részben az emberek egyenlőségéből eredezteti a feladatait: a baloldalizmus esetén a lényeg abban áll, hogy a társadalmi javakhoz mindenki a lehető legjobb tárgyi esélyekkel és legegyenlőbb lehetőségekkel férhessen hozzá, míg a…..
hauptrichter 2015.04.29 20:29:15
@Tizenötmillió Magyarok: Mármint az esélye volt meg rá. Csúnyán eljátszotta.
Egyszer talán majd Te is meglátod a valót...
Ezek szerint még lehet ezt fokozni. A TV2 először leadta azt a hírhedt jelenetet, amiben az Éden Hotelben Gábor szexre próbálja kényszeríteni Nórit, majd a csatorna kiadott egy hivatalos közlemény, ami szerint nem történt erőszak, hiszen azt azonnal megakadályozták volna, majd…..
Abból is látszik, hogy mennyire gyengül az Orbán-rendszer, hogy most már egy nap sem kell ahhoz, hogy legbukjanak a hazugságaikkal. Csepreghy Nándor államtitkárra bízta Orbán Viktor és Lázár János a lehetetlen küldetést: azt kellett bizonygatnia, hogy azért veszíthet el az ország…..
hauptrichter 2015.04.17 13:53:34
@dunántúli gyerek: te gondolkodó, olvasó lény vagy, vagy egy fidesz-propagandaszöveg-generáló számítógép? Milyen processzorod van? 32 vagy már 64 bites az oprendszered?
Igazi trutymógyártás zajlik a Quaestor-károsultak megmentésének ügyében. Az nyilvánvaló, hogy a hatályos szabályok szerint nem lehetett kártalanítást nyújtani - hiszen a kötvénykibocsátás világosan és egyértelműen kívül esett a Befektetővédelmi Alap hatáskörén. Már az…..
Egyszer volt, hol nem volt, élt egyszer egy keményen dolgozó kisember. Ő nem ám ilyen Kocsis Máté féle pejoratív értelemben vett keményen dolgozó kisember volt, hanem amolyan rogánantal féle, aki felkelt reggel és keményen dolgozott estig. A keményen dolgozásnak meg mint az efféle…..
A főpolgármesternek nincs elképzelése Budapest közlekedéséről. A dugódíj csupán egy eszköz, ami nem helyettesíti a jó döntéseket.  Az elmúlt napokban több cikk is megjelent arról, hogy a Budapesti Közlekedési Központ javaslatokat dolgoz ki a behajtási díj bevezetésére.…..
hauptrichter 2015.02.23 12:02:34
1. Tarlós szövege hihetőbb lenne, ha azzal kezdené, hogy látványosan BEPERLI Demszky-t, mert az csalt/lopott/hazudott a 4-es metró megvalósíthatósági tanulmányai kapcsán (klasszikus eset, amikor mérték a piros 7-es busz menetidejét és az akkor még létező Bartók Béla úti dugónál nem engedték fel a villamossínre a méréskor - na így jött ki a 4-es metró kb. 4 perces előnye a teljes szakaszon... ),
2. Az úgy korrekt, hogy ha mégis bevezetik, dugódíjat MINDENKI fizet (igen, a zónán belüliek is; hát csak szennyeznek/dugót okoznak, ... ők is, vagy ők nem?). Ha a zónán belüliek teljes kedvezményt kapnak, akkor jogos lenne a zónán kívüli városrészek érvelése, hogy ha a bentiek őrajtuk keresztül jönnének ki a zónából, akkor talán ők is fizessenek az áthaladásért....
3. Ha komolyan gondolják a dugódíjat, akkor NINCS bérlet, viszont egyszerű megoldás kell a fizetésre; a rendszámleolvasó kamerákkal megállás / kiszállás nélkül mehetne, pl. sms-ben történő jelzéssel, utólagos fizetéssel (a gépjárműadót is így fizeti mindenki, nem?). Ha valaki csalna rendszámmal, az sms az eredeti tulajdonoshoz menne, így a csalókat is lenne esély megfogni...
4. A dugódíjas körzetnek eléggé KICSINEK kellene lennie: aki a Hungária körgyűrűn gondolkozik, azt szerintem hülye és sodorja el a népharag :-)
5. De leginkább egész máshogy kellene a közlekedési problémát megoldani, nem dugódíjjal, mint írták mások is...
Szegény Cseh Tamás utolsó interjújában mondott egy meglepőt, hogy ő nem fideszes, hanem Orbánista. Azt hiszem voltunk még így párszázezren. Szerettük Viktort, mert sütött belőle a tehetség, első kormányzása alatt fejlődött a polgári Magyarország. A 2002-es vereséget…..
Mi volt a mai nap híre? Vida Ildikó NAV-elnök interjúja a Magyar Nemzetben, hogy az Egyesült Államokból tényleg kitiltották? És ezek után nem ment el a nemzetbiztonsági bizottság ülésére? Hogy kiderült, hogy a kormánytagok eddig is tudhatták, kiket tiltott ki az USA?Az MTV…..
Az Apparátus a mai nappal egy olyan jelenséget, terít szét ügyboncnok asztalán, melynek lucskos cafatjait már sokkal korábban illett volna törvényi szabályozás alá vonni. A közbeszédet az utóbbi időben tematizáló csontvázak, melyek feddhetetlen tekintélyű felsőoktatási…..