Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alex19

0 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Nyílt levél söpört végig a 168ora.hu-atv.hu tengelyen, hogy végül az MSZP honlapjának vezető helyén kössön ki. A címzett Bayer Zsolt publicista, a feladó a Demokratikus Hálózat elnöke, Galba-Deák Ádám. Bayer nem szorul különösebb bemutatásra, a Demokratikus…..
Többtucat civil szervezet összefogásával a 18 éves demokráciánk legnagyobb pártfüggetlen tömegdemonstrációja szerveződik az erőszak és a kirekesztés ellen Budapesten. A szervezők százezres tömeget várnak 2008. október 4.-re az Erőszakmentesség Világnapjához…..
Mandiner blog Ma sem megyünk el 2008.10.04 09:31:00
  Bár ha ketten összeállunk, elég színesek tudunk lenni - különösen, ha megiszunk egy üveg ergoutout -, nem megyünk ki a mai Tarka Magyar című rendezvényre (legfeljebb vicces résztvevőket fotózni, de az nem számít). Merthogy miről is van itt szó?  Úgy gondoljuk, nem…..
Geszti Péter a Gödör Klub egyik oszlopának támaszkodva, révedezve az eget nézi, az agya közben rendíthetetlenül kalapál, hogy a kamerának megfogalmazza, mi a baja ezzel az országgal és a politikusokkal.Geszti a révedezéssel nincs egyedül, Gerendai Károly és Bródy János is…..
alex19 2008.09.23 00:15:17
gerendaik 2008.09.22. 18:59:40
„Szóval a Tarka Magyar nem csak elítéli a tendenciákat, hanem felszólítja a felelősöket (politikusok, bírók, rendőrök, stb., nekik lennének jogszerű eszközeik, csak nem élnek vele ) szerezzenek érvényt az alkotmányban rögzített jogainknak.”

Az értelmiség, az ún. meghatározó értelmiség mintha kimaradt volna. Azok „akik nélkül itt nem lehet politikát csinálni”. Amely elsősorban a baloldalhoz, azon belül is az szdszhez köthető.
A magam részéről a legnagyobb bűnösnek éppen őket tartom abban, hogy Magyarország erkölcsileg, gazdaságilag ide jutott.
Hol volt ez az értelmiségi réteg az elmúlt 6 évben? Berkecz Mária esetéhez mit szóltak? A PSzAF elnökének, Szász Károlynak a megveretéséhez mit szóltak? Az ország tönkretételéhez a hatalom megtartása érdekében mit szóltak? 2006. október 23.-hoz mit szóltak? Azon Gyurcsányi elvhez mit szóltak, miszerint addig kell ütni a jobboldalt, amíg megpróbál fölkelni? Egyáltalán a 94-es szdsz áruláshoz, ami az erkölcsi rohadást elindította, mit szóltak?
Tényleg szomorú a helyzet, hogy semmit nem lehet tenni az országban, amit rögtön ne borítana be a politika leple. De ennek a helyzetnek a kialakulásáért vajon az előbb említett értelmiség nem elsősorban a felelős? Akik mindenki mástól határozott és egyértelmű elhatárolódást követelnek, de ők maguk nem mondanak ki egyszerű és egyértelmű mondatokat. Itt van például a Tarka Magyar felvonulás az erőszak ellen. De az értelmiségi kör, amit eddig is emlegettem, vajon nem azt próbálja elterjeszteni teljes erővel, hogy az erőszak mögött a Fidesz áll? Ezek után lehet-e pártpolitika mentes az akció?
A célok persze nagyszerűek, ki az, aki nem értene vele egyet? Gerendai Károly bátran megemlíti, hogy Gyurcsány is felelős. Így! Egy a többi között, n-dikként a sorban. Miközben Gyurcsány és az őt támogató értelmiség a fő ok! A legfőbb kirekesztők! Ez az értelmiség volt az, amely az értelmes, jó szándékú emberek köréből rekeszt ki mindenkit, aki nem akolbéli. Ezek után arra is választ kaphatunk, mire is jók a kapcsolatok. Természetesen nem (csak) ezen gazdagodott meg Geszti és Bródy, de mások igen. És úgy hiszem nincs az a nagy ember, aki ne érezné meg, ha a pénzcsapok elzáródnak, mert mondjuk nincs megrendelés. Senki nem szeretne körön kívülre kerülni.
Minden esetre remélem tényleg tiszta és őszinte szándék vezeti az akció létrehozóit és végre egyértelmű és elvszerű mondatokat fognak kimondani. Akkor majd érvényt lehet szerezni nem csak a törvényeknek, de a tisztességnek is.

alex19 2008.09.23 15:03:09
Kedves pokesz70!
Előre bocsájtom, nem a személyedre vonatkozóan tettem a bejegyzést, nem az volt a célom, hogy téged pellengérre állítsalak. Ha, így érezted, akkor bocsánat.
Sokkal inkább az emberi gondolkodásunk bukfencei érdekelnek. Hiszen te érzékeny vagy az igazságtalanságra, megbélyegzésre, mégis még te is leírsz sommás, megbélyegző sorokat. Meg nyilván én is, mások is. Meggyőződésünk ellenére, észrevétlenül is.
A jobboldali „ősbűnök” szerintem nem azok. Egyszerűen más látásmód eredményei.
Mert bizony a baloldal nem akart semmit sem kezdeni a nemzet fogalmával, hiszen internacionalista irányzat. A nemzetet meghaladandó múltbeli csökevényként fogta föl. Ezzel szemben a nemzetiek, azt mondják, a nemzet fogalma fontos. Szerintem ez nem kirekesztés, hanem megkülönböztetés. Csak annyit jelent, a gondolkodásukban az adott fogalom mennyire játszik hangsúlyos szerepet.
„Haza akkor is van, ha idegen hatalmak befolyása alá kerül, ha tatár, ha török dúl. Haza akkor is van, ha történelmi viharok rázzák. Haza akkor is van, ha nem a miénk a kormányzati felelősség. A haza nem egyszerűen politika, hanem az életünk. Meglehet, pártjaink és képviselőink az Országgyűlésben ellenzékben vannak, de mi, akik itt vagyunk a téren, nem leszünk és nem is lehetünk ellenzékben, mert a haza nem lehet ellenzékben. Legfeljebb egy kormány kerülhet ellenzékbe saját népéhez képest, ha feladja a nemzet céljait. Még egyszer: nem az a fontos, hogy mi hozzuk a jó döntéseket, hanem, hogy jó döntések szülessenek. Ezért, még ha vannak is intő jelek, és tudjuk, amit tudunk, a most alakuló kormányt és pártjaikat nem múltjuk, hanem tetteik alapján fogjuk és akarjuk megítélni.” Ez mitől kirekesztő? Nem azt feltételezik az előbbiek, hogy az egybegyűlteknek és a kormányon lévőknek is a haza a fontos? Nem inkább egy megbékélési folyamat kezdete lehetett volna ez a felfogás, ha a nemzet, a haza, a békesség tényleg fontos a baloldalnak? Ha nem az a cél, hogy „a jobboldalt addig kell ütni, amíg talpra akar állni”?
A kokárdát nem értem hogyan lehet kisajátítani.
Az idegenszívűséghez pedig annyit, nem a jobboldal kótyavetyéli el Magyarország természetes monopóliumait, a stratégiai ágazatokat, kitéve ezzel külföldi, tehát idegen érdekeknek az országot. (Most éppen a föld- és a vízvagyon van soron). És ha ez így van, akkor azt nem lehet-e az ország elleni támadásnak érezni, látni?
Előbbiekkel csak azt akartam bizonyítani, hogy nem feltétlenül a jobboldal kirekesztő hajlamát jelentik az általad felsorolt megnyilatkozások. Létezik, ha méltányos akarsz lenni, más, elfogadható magyarázat is.
Az én tapasztalatom szerint a baloldal óriási előnnyel indult a jobboldalhoz képest, anyagiakban, társadalmi beágyazottságban. És az évek során ( kb. 1990-től kezdődően) mindent megtett, hogy lejárassa, hiteltelenítse az ellenfeleit, elzárva ezzel a lehetséges párbeszéd útját.

De a jobb-bal vitának, melyiknek van igaza nem sok értelmét látom. A válófélben lévő házastársak jutnak eszembe erről, amikor az elmúlt évek sérelmeit vágják egymás fejéhez. Lehetetlen igazságot tenni közöttük
Mára pedig tényleg az a helyzet, hogy bal- és jobboldalon is rendkívül érzékenyen és rosszhiszeműen reagálunk mindenre, ami a túloldalról jön.
Egy kiutat látok, ha azt mondjuk, innentől kezdve érvényt szerzünk a törvénynek, írott és íratlan szabályoknak. Ha elveket állítunk föl, és aszerint döntünk. És mindennek lesz következménye. Akkor majd méltányosan tudjuk vizsgálni a „túloldal” gesztusait, mondatait. Akkor majd lehetséges lesz a megállapodás, mert nem a másik legyőzése lesz a cél.