Regisztráció Blogot indítok
Adatok
robitcar

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Úgy hordjuk a társadalom, a szűk környezetünk által ránk aggatott álarcokat, álruhákat, hogy már észre sem vesszük. Megtanultuk a használatukat, azonosultunk velük. Az idők folyamán szépen profi színészek leszünk, jó arcot vágunk a nemszeretemekhez, mosolygunk a sértéseken…..
A Facebook oldalon hozzászólásként kaptuk az alábbi videót: Miután meghallgattuk, három "olvasmányélmény" jutott eszünkbe, ezeket most megosztjuk.Az első teljesen általános, a Füveskönyv 94. "cikkelye" (A zenéről): "Tolsztojnak igaza volt, a zene…..
robitcar 2010.08.08 07:45:59
@csunyadiszno: Kedves @csunyadiszno, nem vagyok Liszt rajongó, így nem hallgattam "szakértői" szintre magam a tárgyban.
Most meghallgattam azt a néhány előadót, akire itt hivatkozást találtam és megerősített mindez abban a vélekedésemben, hogy ahány előadó, annyiféle felfogás.
Cziffra felfogása is más, Kissiné is, mindamellett nem hiszem, hogy helye lenne a "csúnya" jelzőnek. Feltételezem, hogy a hatvanas-hetvenes években Cziffra felfogása népszerűbb volt, de mára a közönség ízlése más, pl. a Tiéd. Sok ilyen változás volt és van, gondolj a valamikori sztár operaénekesekre, sok huszon-ötvenéves felvétel meglepően mást mutat, mint amit egy adott darabtól elvárunk ma.
Előbbiek miatt javaslom a véleményed pontosabb megfogalmazását, nem mintha védelemre szorulna akármelyik előadó is.
A Vatikán közzétette újabb nevezetességének gömbpanorámás felvételét, így olyan módon tudunk körbenézni a Szent Péter-bazilikában, mintha a Counter Strike egy nagyon részletesen kidolgozott helyszínén állnánk, azzal a különbséggel, hogy nem tudunk lövöldözni. A pacifista…..
robitcar 2010.08.02 23:52:55
@RÁMBÓGECI: Szerintem vitatható akár ezen a blogon is Michelangelo alkotása, még ha nem is ez a téma. Mindenesetre az ordenáréskodást, még ha a név kötelez is, kérlek mellőzd. Nem illik sem a témához, sem az alkalomhoz, és valójában csak találgatni merem, miért is nyilvánulsz meg ezen a módon.
Üdv!
Kár, hogy Witaker nem terhes kismama (legalábbis gondolom), sokkal bulvárosabb lett volna a történet, ha nem tud elfutni az őrjöngő taxis elől és jól pépesre veri a teleszkópos vascsővel, ami igazából - mint ahogyan azt már néhány éve tudjuk - taktikai tükörtartó. Hogy…..
Feladta magát az az ismeretlen, 31 éves budapesti, magát tizenötmillió magyarnak valló, korlátozottan cselekvőképes, szellemi főfoglalkozású, önadózó férfilakos, aki az őrizetére kirendelt személyek figyelmét különösen kegyetlen,…..
robitcar 2010.03.15 08:39:37
w Veled, Uram, de nélküled 2010.02.19 05:00:00
Európa keresztény lesz, vagy nem lesz: így hangzik a sötét prófécia, amit lelkesen ismételget egyházi ember, konzervatív politikus és egyszerű jobbostibi. Utóbbi annak ellenére teszi, hogy maga sem tudja, mikor evett utoljára Jézusból. Értelmes, tanult emberek fejtegetik…..
robitcar 2010.02.21 20:04:49
@Tóta W. Árpád: római kolléga hsz-ra ezt írod:

"@római: "Miért olyan nehéz belátni, hogy Pumukli és az isten jelentősége sem az európai kultúrtörténetben, sem pedig a személyes hit vagy nem hit szintjén nem ugyan az? "

nem nehéz belátni, de hogy jön ez ide? más aspektusról beszélünk, ti. hogy pont ugyanannyira valószínű."

Azért úgy vélem, a Pumukli tárgyköre, ideértve Éder mestert is korántsem versenyképes bármely vallással, márcsak azért sem, mert nem világmagyarázat, nem eredetmonda, nem erkölcsi iránymutatás, stb.

Mindamelett lelkes Pumukli hívő vagyok, de a filozófiai kérdések taglalásakor hősöm rendre kimarad a szövegből.

Egyébként remek az írásod, a többivel együtt örülök, hogy olvashattam!
Vizsla Alvópóz Verseny 276. Vanda 2010.01.30 13:47:00
Sziasztok! A mi vizslánk neve Vanda, becenevei: Vandál, Vandacsöki, Vandala, Vahúr, Vandus, attól függ hogyan hívjuk, hogy éppen milyen játékos őrültséget talál ki :-) Nagyon szeretjük Őt, igazi családtag, ahová csak lehet magunkkal visszük és nagyon örülök, hogy rátaláltam…..
robitcar 2010.01.30 19:06:46
A Közegészségügyi és Járványtani Intézet által közzétett vizsgálati eredmények alapján 2010 január 1-ével bevonták néhány cseh gyártmányú repeszgránát és harckocsielhárító lőfegyver forgalmazási engedélyét. "- Ezek a pusztító fegyverek nemritkán…..
robitcar 2010.01.26 20:34:15
Miután Pörzse Sándor lelépett az Echo tévétől, azt nyilatkozta, hogy "nehéz volt elviselni, hogy a televízió elfogult politikai kérdésekben, és legtöbbször egyoldalúan működik". Amit mi nem egészen értünk, hiszen ez az a televízió, ami annyira sokszínű és…..
It's... A magyar humor helyzete 2010.01.08 23:03:00
Habár ezt tulajdonképpen nem jeleztem még, de az It's... Blog nem egyszerűen az angol humorról fog szólni. Fő gerincét természetesen ez a témakör fogja adni, viszont úgy gondolom, hogy ezen az igen népszerű, és igencsak erős témán keresztül ki lehet térni más kérdésekre is.…..
robitcar 2010.01.09 22:34:36
@Droli: Szerintem kicsit sok lett a stand up, sok jó közűlük, de olykor azért olyan, mintha addig csiklandoznának, amíg nem rúgok egyet. Szerencsére a jelenetekben is vannak újak, jók, csak nem állt be valami egyensúly-féle.
Ami a régieket és a Kabarécsütörtököt illeti, néha azt éreztem, hogy a műsor egy jól lehatárolható szrző-előadó csoportról szólna. Irdatlan ritkán hallottam újra pl. Keleti Lászlóval vagy én nem is tudom, hogy Halmai (vagy Halmay) rádió című darabot, amely szerintem remekmű volt. S minthogy kazettáról a nyolcvanas évek elején még hallottam, fel kell tételeznem, megvan valahol, valamilyen archivumban.
Belterjessé vált a kabaré, a Kabarécsütörtök, és egyelőre a mostani irányok is meglehetősen kiforratlanok, még ha tényleg tehetségesek is a fiatalabb előadók.
Mandiner blog Felvidéki intő 2009.12.28 08:01:00
  Mint arról már beszámolt Turul fővezér, felvidéki kollégáink háromnapos agyviharon láttak vendégül néhányunkat a Fátra lábánál. Szép volt, jó volt, de azt is be kell vallani, hogy intőt kaptunk. Csúnyát. Nem mi, a Reakció, vagy nemcsak mi. Hanem az az egész…..
robitcar 2009.12.28 12:32:12
@iii: A Csehszlovák állam keménykedése miatt szó sem lehetett a kádári időszak posványáról, így kádárizmusról sem. A mutyi-kenőpénz-adócsalás játék épp a torz nehogymákapitalista-vállalkozós-gebines időszakból jött, amikor volt mód vállalkozni, de csak a haveroknak, amikor adót kivetéssel és visszavásárolható módon lehetett-kellett fizetni, amikor olyan barom adórendszer alakult ki (amely akkor meglepően jónak tűnt sok hibájával együtt), amelynek alapján világos, hogy az állam kapásból csalónak tartja az állampolgárait és betarthatatlan szabályok közé kényszeríti. Ez az adórendszer sokkal súlyosabb hosszútávon, mert bárkit elő lehet venni és jogszerűen be lehet csukni vagy tönkre lehet tenni. Olyan ez, mint a régi politikai rendőrség aktái, amelyek alapján bárkit bármivel be lehetett sározni (és ezt ma is, húsz év után is meg lehet tenni). Ilyen szempontból sajátos a mi fejlődésünk.
Ha nem hisszük el a rendszerváltás után, hogy a rendszerünk alapvetően jó, hanem tényleg a nyugati értékekhez igazítottuk/ták volna a szabályokat, egész más országban élnénk. De sokkal kényelmesebb elhinni, hogy mi vagyunk a legmenőbbek a keleti szektorban, sőt, országszerte világhírűek vagyunk zsenialitásunkról és csak a körülmények miatt vagyunk folyamatosan bajban.
Korrektorblog Szerkesztői üzenet 2009.12.28 09:30:00
From: tok@mindegy.hu Subject: Autós üldözés az M1-esen Autós üldözés az M1-esen http://index.hu/bulvar/hirek/2009/12/23/autos_uldozes_az_m1-esen/ 'jobb kormányos brit rendszámú kocsira' helyett: jobbkormányos (egyben), (vessző) brit rendszámú ... A jobb melléknév azt jelenti,…..
Belsőség Félelem bére revisited 2009.12.27 13:52:00
Remélem, nem én vagyok az egyetlen ember, akit érdekel ez a film, hiszen Magyarországon szerintem minimum hússzor lejátszották különféle adókon az elmúlt negyven évben, szerintem a nagyon-nagyon régi időkben mozifilm is volt. Az én generációm számára például igazi kult-cucc. A…..
robitcar 2009.12.27 18:06:30
@rezignált: Hruscsovval találkozott, de megtagadta a kommunizmust épp 56 miatt. Montand összemosása a ruszkikkal nem épp igazságos. Akkoriban a balos nyugati értelmiség javarészt szakított a szovjetekkel.
Előkerültek a balatoni viharban eltűnt német horgászok, akik péntekről szombatra virradó éjjel tűntek el kölcsönzött csónakkal Vonyarcvashegy térségében.A két férfi szombaton, valamivel tíz óra előtt jelentkezett a vonyarcvashegyi csónakkölcsönzőnél. Arról számoltak be,…..
robitcar 2009.07.25 21:24:46
@Sean: Igazad van! Senkinek nem tünt fel otthon, hogy az ágyban két horgász horpaszt? Vagy Németországba mentek haza? Senki nem szólt a keresőknek, hogy "ÁLLJ"? Miért?

Tényleg félreérthető az írás. Másnaposság nélkül is.
FASZKIVAN! blog Fácán vadászat 2009.03.29 04:00:00
Szóval Bandzsi és sánta Laci is nagy vadászok voltak, nem csak az öregek.Hála Istennek volt kitől megtanulni a mesterséget, mert Feribáék igen jól osztották. Egy alkalommal, úgy bebasztak a közeli kocsmában, hogy el se jutottak az erdőig. Mondjuk ilyen alkalomból sok volt, de ez az…..
w Zárt osztály 2009.02.21 06:00:00
Patrióta gazdaságpolitika lesz mostantól; eddig ugyanis valamiért nem az volt, de majd most megpróbáljuk. A patrióta politika pedig olyasmi, hogy megmondjuk a Tescónak, mától nyolcvan százalékban áruljon magyar élelmiszert. Az még majd eldől, hogy ezt méterben, értékben vagy…..