Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pattyski

16 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sajnos az utóbbi hetek történései nagyban befolyásolják a téli szezon kimenetelét.Most nem szeretnék belememenni az okokba, mert nem tartozik ide, de mi megpróbáljuk enyhíteni a feszültségeket a magunk módján.Így remélve hogy az emberek rájönnek, hogy semmilyen feszültség nincs…..
Tipikus baleset elszenvedője volt ez a piros Hyundai Getz is, az Allianz biztosító jelen lévő kárszakértője már messziről mondja, hogy mi történhetett. „Sávváltásnál összeütközött egy kamionnal, amitől megpördült és így a hátulját is lekoccolta.” És valóban,…..
Ezt is megértük, január elsejétől a hivatalos fizetési eszköz Szlovákiában az Euro ! Emlékszem jó 10 éve mindenki lesajnálta Szlovákiát, mondván hogy a tótok nem tudnak semmit, soha nem lesz egy normális ország, minek váltak szét a csehektől, stb. Akkoriban Magyarországon…..
Nagy nehezen elkészül a nyári Fun Aréna Donovalyn. Már évek óta szó volt róla, de eddig mindig valami miatt nem jött össze. Erre nagy szüksége van a falunak, ugyanis nyáron nem sokmindent tehet az idelátogató turista. Tulajdonképpen a Telemix felvonó volt az egyedüli tennivaló,…..
A hétvégén elmentem a családdal Bécsbe cirkuszba, ami nagyon nagy szó! Miért? Ki nem állhatom a cirkuszokat, de a családom évente minimum 1x de inkább 2x elvisz. Minden gagyi cirkusz után megfogadom, hogy soha többé, de sajnos a gyerekek miatt nem tudtam betartani. A múlt héten…..
2008 április hatodikán Donovalyn véget ért a síszezon. Milyen volt az idei szezon? Eléggé felemás, megpróbálom összefoglalni pár mondatban. Nagyon ígéretesen, korán kezdődött ( november 18-án, ami rekordkezdésnek számít) és úgy tűnt nagyon jó télnek nézünk…..
A rekordkezdetű tél eléggé megviccelt eddig minket. Első hétvége tökéletes volt, a múlt héten pedig majdnem minden természetes hó elolvadt. Szerencsére pár napja ismét havazott rendesen, így a mostani hétvége rendben volt, bár a mai napon ismét melegedett az idő. Eddig az…..
Végre elkezdődött az idei síszezon. Nagyon sok síelő volt ma Donovalyn, alig volt parkolóhely, az autók mindenhol parkoltak. Páran még a pályák közelébe merészkedtek, de amint várható volt, el is akadtak rendesen. Utána meg hozzánk jönnek segítségért... jó lenne ha az emberek…..
A kedvező hóhelyzet miatt Strelníky síközpont is kinyit a hétvégén. Ilyen nem fordult elő már több mint 10 éve. Strelníky egy kis síközpont, Besztercebányától alig 25 km-re Brezno irányába. Itt nincs hóágyú, tömeg, kommersz dolgok, viszont csend van, nyugalom, amolyan…..
Az idei Hó Show (is) nagy csalódás volt számunkra. Sajnos több oka is van annak hogy a kiállítás nívója ennyire leromlott, érdektelenségbe fulladt. Mi már 8. éve kint vagyunk, de még soha ilyen kevesen nem voltak kint, mint az idei évben. Hiába állítja az ellenkezőjét a…..
Holnaptól megnyitja kapuit a 17. Találkozó a téli sportok szerelmeseinek, azaz a HÓ SHOW Budapesten. Mi is kint leszünk a Szlovákia pavilonban, s igyekezni fogunk hogy minél több információt szolgáltassunk Donovalyról a kilátogató érdeklődőknek. A kiállítás vasárnap délutánig…..
A tegnap és ma több mint 10 cm friss hó esett Donovalyn, de a hóágyúk is működnek rendesen. Amíg az időjárás engedi, tovább hóágyúznak, és ha minden jól megy, akkor november utolsó hétvégéjén beindulhatnak a felvonók. De ez az időjárástől függ... Reméljük, hogy az…..
Pár gondolat a szlovák síközpontok fejlődésről. A szlovák síközpontok köztudottan nagyon elmaradtak a osztrák vagy más fejlett síközontoktól. Viszont az utóbbi években mindenki igyekszik ezt lemaradást nagyon gyorsan behozni, alig pár év alatt. Sajnos ez nem egyszerű dolog,…..
Végre lesz kijelölt szánkópálya Donovalyn, méghozzá a sípályán. No nem egyszerre, hanem zárás után a Zahradiste pályán az erdő melletti pályán. Tehát tulajdonképpen esti szánkózásról van szó. Egyelőre még nem tisztázott, hogy elkerített pálya lesz a már meglévő…..
„1 napos kirándulások” - sorozat első része Útvonal: Donovaly- Ruzomberok - Liptovsky Mikulas - Poprad - Cerveny Klastor, távolság kb. 150 km, részben autópályán. A kolostor elég messze van Donovalytól, de megéri ennyit autózni, mert itt nemcsak egy kolostorról van szó, hanem egy egész napos…..
Pár gondolat a Donovaly fejlesztésekről... Itt is, mint Magyarországon, meg kell különbözteni két fejlesztés/ tervezés típust: a reálisat és az irreálisat. A reális fejlesztések csoportjába tartoznak a következőek: - tavasszal épül a FUN ARENA ami nyári adrenalin park,…..
Az idén húsvétkor meglátogattunk pár szlovák síközpontot, mert a munkánk miatt nem tudunk szezonban távozni Donovalyról. Nagyon jó szállodában laktunk, Gerlachov mellett, ezzel nem is volt semmi baj, így erről egyelőre többet nem írok.Ami viszont csalódást keltett a…..