Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bnc

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sárdobáló Gréczy drogja 2009.05.13 18:00:00
Nehéz élete lehet most Gréczy Zsolt tanácsadó, bloggerkollégának, mióta lemondott a kenyéradó gazdája, Ferenc. A blogja is behalt, keveset és érdektelen dolgokat posztol. Legutóbbi írása is teljesen érdektelen, kicsit siránkozik azon, hogy Szili Katalin veszített Pécsen, de…..
bnc 2009.05.14 08:16:01
@TaTa86.: tehat nemzettudat-modosito szereket kene legalizalni...
Megöltek egy 27 éves férfit, annak öt éves kisfiát, valamint súlyosan megsérült az anyuka, és a másik két kisgyerek is, Tatárszentgyörgyön. Lelőtték őket, majd felgyújtották a házat. A család cigány származású volt, ezt tőlük lehet tudni, önbevallásos alapon. Teljesen…..
bnc 2009.02.24 11:57:12
@Little Fluffy Cloud:
kedves pici felhocskem. lehet azt mondani, hogy altalanositas az, ha ciganynak nevezzuk a cigany aldozatokat. lehet, csak nincs semmi ertelme. ez tudniillik nem altalanositas, hanem tenykozles. jogunk ennek a tenynek kozlesere pedig azert van, mert ok magukat ciganynak definialjak.

amire gondolsz, talan az lehet, hogy altalanositas lenne, ha az mondanank, hogy "minden cigany aldozat". ez persze nyelvtanilag valoban igaznak tunik, osszevetve egy olyasmi mondattal, hogy "minden cigany gyilkos". de! es innentol erdemes erosen figyelni. csak nagyon nagyon stupid vagy gonosz (akik elemi logikat ferditenek ki, megtevesztve a stupidokat) emberek gondoljak, hogy csak mert a nyelv alkalmas arra, hogy ket allitast hasonlo szerkezetu mondatba foglaljunk, attol a sulyuk, stb. is ugyanaz lesz.

egyszerusitve, ha azt mondom, hogy a kisebbseget illessek meg ugyanazok a jogok, mint a tobbseget, akkor nem vagyok kierekeszto. ha azt mondom, hogy a tarsadalom egy kisebbseget NE illessek meg a tobbsegivel egyezo jogok, akkor kirekeszto vagyok. erdekes, mi? pedig mindket esetben megneveztem egy kisebbseget. [jogok? milyen jogok? itt ertheted a ciganyok elethez valo jogat, vagy a mozgasserultek kozepuletekbe valo bejutasanak jogat, vagy a melegek hazassagat...]
nem mindegy az allitasok tartalma! erdemes arra is figyelned (figyelnetek) neha. mert, aki csak a szerkezetre figyel, nem erti meg a tartalmat.

ocska, erkolcstelen, szar duma azt allitani, hogy AZ a rasszimus, ha kimondjuk, hogy ciganyokat olnek 2009-ben magyarorszagon, nem pedig az, ha olik oket. es az is, ha azt allitjuk, hogy mindketto rasszizmus. ocska, erkolcstelen, szar duma, hasonlo emberektol.

ma magyarorszagon, ugy tunik, azert olnek ciganyokat, mert ok ciganyok. (kiderulhet, hogy ez az eset nem ilyen volt. csak ketlem.) a rendorseg nem kepes semmi eredmenyt felmutatni ezugyben. magyar garda masirozik a falvakban. (ne feledjuk, tatarszentgyorgy miatt mondtak ki a garda feloszlatasrol a dontest...) orban-szeles (hirlap) haverok olyan fasiszta irasokat jelentetnek meg, ami a volkische beobachterben nem johetett volna le. a kormanypart hasonloan a fideszhez, inkabb rasszista, mint nem. az szdsz-nek a pofaja jar, konkret ugyekben meg semmit nem csinaltak. el is tunnek szerencsere hamar.

ciganyoknak felgyujtjak a hazukat, vagy belovik az ablakukat, kisegito osztalyba rakjak a gyerekuket, vagy "csak" nem szolgaljak ki oket a boltban. a magyar birosag, ha cigany vagy, sokkal nagyobb valosinuseggel itel el, mint ha "feher" vagy. (errol a narancsban volt sok cikk, valoszinuleg a tasz.hu -n is talalsz infot.)

nem ciki a gyoztesek oldalan lenni ebben?
Hattyúfalva 20. Rövid hírek 2008.11.21 18:43:20
Rövidülnek a napok, rövidül az az idő is, amit itt kint töltök még, ellenben a könyvtárban nem lesz kevesebb az olvasnivaló. Úgyhogy attól tartok, hogy az eddig sem túl gyakori és rendszeres blogbejegyzések ezentúl még ritkásabbak és rendszertelenebben lesznek. De azért majd…..
A címet Birtalan Balázs beszámolójából vettem, amit az idei melegfelvonulás után írt egy nappal, 2008. július 6-án. A beszámoló elég jól érzékelteti, azt amit én is tapasztaltam, de itt van még két másik nagyon jó leírás a kordon mindkét oldaláról (én természetesen csak…..
A hír ugyan nem friss, de mivel érint  és most indult a blog, ezért most írok róla. Ezek szerint este 11 után nem lehet alkoholt eladni Angyalföldön sem. Nívós sorba állt be ezzel a XIII. kerületi önkormányzat: Debrecen, III., VI., VII., IX., XV., XVIII., XIX., XXI. kerületek…..
bnc 2008.11.13 17:08:20
Tegnap tűz volt az Intézetben. Azaz tűz nem volt, csak füst, ami beindította a tűzjelzőket.*       Már csak 15 perc volt a könyvtár zárásáig, és az ablakok fénye által megvilágított sárguló leveleket nézve épp azon gondolkoztam, hogy elolvassak-e még…..
Az előző napokat Londonban töltöttem, ahol nem nagyon volt internet (szemben a jelentős számú ismerőssel), ezért "hanyagoltam el" a blogot. (Az ezalatt keletkezett bejegyzést valójában még az elutazás előtt időzítettem be.) De ígérem, hamarosan jön az…..
bnc 2008.10.30 12:27:54
Kompenzálandó az előző két poszt epikus terjedelmét, most rövid leszek. Van itt egy dolog, amit minden angolok iránti pozitív elfogultságom ellenére sem tudok megérteni. És nem csak arról van szó, hogy hagyományosan ezt náluk így szokás, és minden régebbi házban eleve így…..
Pár héttel ezelőtt résztvettem egy kultúrtörténeti sétán, amit az Intézet egyik oktatója vezetett, aki egyébként túristacsoportokat is szokott körbevezetni a városban. Az alábbi virtuális túra információi nagyrészt innen származnak.*  *  *Stratford-upon-Avon a 12.…..
Hattyúfalva Hazatérés 2008.10.10 16:38:54
Mielőtt bedől a BA, vagy elárverezik az internetet, esetleg az euró-font árfolyam kedvezőtlen irányba mozdulna, gyorsan megvettem a repülőjegyet: december 16-án érkezem. De hogy addig még mennyi mindent kéne itt csinálni! És még mi minden fog történni...De erről hamarosan...
Még egy furcsaság. Minden stratfordi iskolában kötelező az egyenruha-viselés. Sajnos képet még nem tudtam róla csinálni, majd igyekszem, de azért elmesélem: kora délután az utcák tele lesznek egyenruhás gyerekekkel, és minden iskolának megvan a maga egyenruhája. A fiúk…..