Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mreka

0 bejegyzést írt és 89 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!Egy kis nyomozásra invitállak titeket, remélem örömötöket lelitek benne. A játékszabályok: alább találtok egy rövid történetet, olvassátok el figyelmesen! A feladat, hogy a szereplőktől kérdezve kitaláljátok, mi történt pontosan, és leleplezzétek a gyilkost. A…..
A szereplőhöz tartozó rejtvény:2. műveltségi kérdés: (ki vagyok én?)-1915. április 7.-én születtem-Együtt dolgoztam többek között Benny Goodman-nel és Lester Young-gal.-Habár énekesként váltam világhírűvé, több filmben is játszottam, ezek közül az egyikben Louis…..
Ez a hét izgalmas volt. Hétfőn, a szokásos találkozón a témavezetőmmel, azzal fogadott, hogy átnézte a szakdolgozat-tervet, amit küldtem, és akkor nézzük, hogy hogy is lesz ez. Felírta a táblájára (merthogy van neki egy táblája a szobájában, mindig azon magyaráz, közvetlenül…..
Érdekes utam volt. Mire kiértünk a reptérre, kezdett eldurvulni a köd. Aztán amikor megérkeztünk a kifutópályára, már körülvett minket a tej, úgyhogy még a nehezen megszerzett ablak melletti ülésemből se láttam szinte semmit. Két-három percnyi emelkedés után viszont kértünk…..
Tudnivalók: a kertész néma, csak bólogatással illetve fejrázással tud válaszolni, ezért csak eldöntendő kérdések tehetők fel neki. A válasz mindig ilyen formában fog érkezni: "a kertész bólogat" illetve "a kertész rázza a fejét"A szereplőhöz tartozó…..
Hattyúfalva Eredményhirdetés 2009.12.16 12:00:00
Négy megfejtés érkezett, és természetesen mindegyik helyes volt, hiszen a beküldők képpel is illusztrálták a megfejtésüket.  A fényképen látható szobor  William Blake egyik metszete alapján készült, azt viszont már nehezebb eldönteni, hogy mit ábrázol. A…..
(Figyelem: a poszt végén karácsonyi nyereményjáték található.)  A múlt héten (meg előtte két héttel is) jártam Londonban (a lényeg 0:30-1:14 között):    És persze nem volt rossz. Először Balázst látogattam meg, aki ezt a félévét ott töltötte, illetve még…..
Túristahétvégét tartok, mert átjött (lejött, feljött) Balázs látogatóba, és mert vége a félévnek. És mert mindjárt karácsony van.Tegnap: Oxford.Ma: Warwick és Stratford.Holnap: Leamington és karácsonyi nyereményjáték itt, a blogon. Senki ne mulassza el...
mreka 2009.12.12 15:10:38
Megszületett!74 oldal27 000 szó200 000 leütés208 lábjegyzetÉs a neve: Matróztánc a temetésen? – Az angol reneszánsz tragikomédia és annak modern értelmezése Jó, mi? Végülis csak    3 évvel az abszolutórium után,    9 évvel azután,…..
Hattyúfalva Breaking news 2009.10.11 11:26:00
A holnapi poszt írása közben akadtam valami olyanra, amit egyszerűen nem tudok feldolgozni. Muszáj most azonnal megosztanom mindenkivel. Nem is kommentálom, csak belinkelem:http://mek.oszk.hu/06700/06733/index.phtmlAki esetleg tud rovásírásul, az megírhatná, hogy ez tényleg az-e, aminek…..
Ma este Halloween Partyba megyek a Mocskos Kacsához címzett sörözőbe. Addigra ki kell találnom valami jelmezt, különben nem engednek be az amcsik (akik, ne felejtsük el, itt többségben vannak). Kb. 10 éves korom óta nem voltam jelmezben sehol. Drukkoljatok, hogy kitaláljak valamit, és…..
mreka 2008.10.31 10:51:28
Abban mindenképpen tudok segíteni, minek nem érdemes öltözni:
www.phdcomics.com/comics/archive.php?comicid=1090

Bár, ha jobban belegondolok, van néhány ötletem: öltözz Swift Szerény javaslatának (néhány baba vérrel díszítése, száj elé applikálása) - nagyon alkalomhoz illő; egy Weird Sisternek a Macbethből; Hamlet szellemének (bár szerintem mindenki más is az lesz ;-)) ); vagy egyszerűen Sycoraxnak... :-DDD
Pár héttel ezelőtt résztvettem egy kultúrtörténeti sétán, amit az Intézet egyik oktatója vezetett, aki egyébként túristacsoportokat is szokott körbevezetni a városban. Az alábbi virtuális túra információi nagyrészt innen származnak.*  *  *Stratford-upon-Avon a 12.…..