Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nekoashi2

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez már a legalja, érzi az ember amikor a Jobbikosok akasztófát állítanak Debrecenben. Most érték el a mélypontot a farmerkabátos szakállmatyi után aki az uniós zászló égetésen a fenekét törölte a zászlódarabbal. (Sajnos eltűnt a netről a kép...) Minden okuk megvan a…..
nekoashi2 2012.09.24 10:29:26
Én nem akarok semmilyen filozófiai eszmefuttatást lefolytatni a halálbüntetés mellett vagy ellen.

De aki a halálbüntetés mellett érvel, ki meri jelenteni, hogy a magyar rendőrség, ügyészség és bíróság soha nem téved?

Most senki ne jöjjön azzal demagóg dumával, hogy ha az én gyermekemet stb….

Büntetőügyben azért kell az igazságügyi oldalról minden résztvevőnek semlegesnek lennie, hogy a teljesen érthető bosszúvágy ne vakítsa el.

Vegyük a móri mészárlást. A rendőrségen óriási a társadalmi és politikai nyomás, hogy találja meg a bűnösöket. Az első személyekre, akikre rá lehet fogni az elkövetést, rámozdulnak. Ahogy elkapták Kaizeréket, a rendőrség majd az ügyészség mindent elkövetett hogy terhelő bizonyítékokat találjon. Ez így helyes is lenne, ha a mentő bizonyítékokat is figyelembe vennék. Sokan nem tudják, hogy Kaizer akkori barátnője végig alibit igazolt – nem tudta Kaizer mivel keresi a betevő falatot – és bizony hamis tanúzásért el is ítélték! Pedig végig igazat mondott, ahogy Kaizerék is végig tagadták a móri mészárlást. Szóval a rendőrség, az ügyészség és a bíróság végig hibázott, a bíróság kizárólag közvetett bizonyítékok alapján döntött – se ujjlenyomat sem dns a helyszínen, sem ez lekövetési eszközök, a fegyverek nincsenek meg - és ha lett volna akkor halálbüntetés, akkor simán ki is végezték volna őket. Ártatlanul! És az igazi elkövetők nyugodtan működhettek tovább!

Tudom, lesz aki azt mondja, hogy bűnözők voltak. Ez igaz. De embert nem öltek!

És ebben az ügyben mekkora energiákat aktivizáltak, és mégis mekkorát tévedtek! Gondoljuk el, hogy kisebb súlyú ügyekben mennyi tévedés lehet.

USA statisztikák szerint a halálbüntetéseknél legkevesebb 10%-ban ártatlanokat ítélnek el. Vagyis tíz halálra ítéltből egy ártatlan. Tudom, hogy valaki erre azt mondaná hogy „ahol dolgoznak ott hullik a forgács, meg hogy aki dolgozik az hibázhat is”, de azért lehet ő is vagy a gyermeke a „forgács”!

A halálbüntetéssel az a baj, hogy ha végrehajtják, akkor már utólag nem lehet kártalanítani.

És a tévedés mindig a rendszer része lesz.
Vastagbőr De drága vagy, Gyuri! 2012.04.13 10:32:00
2012 első negyedévében 452,1 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2011 első negyedévében 413,9 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.2006 első negyedévében 237,5 milliárd forintot költött kamatkiadásokra az állam.Csak kamatra. Egy negyedévben. 452…..