Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lazy Cat

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wikipédia azt mondja, "a kuruzslás a köznyelvben azon személyek által elkövetett tett, akik orvosi és gyógyszerészi képesítés és megfelelő tudás nélkül betegek gyógyításával, gyógyszerek készítésével és árusításával foglalkoznak". Jómagam azonban hajlamos vagyok ezt a kifejezést kicsit tágabb…..
András bemutatja, hogy milyen az, amikor három ideges autós kerül egy helyre. Tulajdonképpen az egész történéssorozat elején még senki nem idegbeteg, aztán végül egyikük sem úszta meg a magas vérnyomást. Kivéve talán a vicces kedvű, ámde narkolepsziás sportbatárt vezető…..
Lazy Cat 2010.05.08 20:37:10
@Unter Bahn: Igen, a dudaszó fontos kelléke az ilyen mutatványnak. Én pedig azt mondom, ha volt ideje dudálni, nem is volt kemény a helyzet. Ha csak a gumik csikorgását, csúszását hallani, az már tényleg komoly. Ott mentik a menthetőt, nem érnek rá dudát nyomni...
Lazy Cat 2010.05.08 20:45:34
@kíváncsivagyok: Az én jogsim csak 31 éves... De ha jönnek szembe, én visszahúzódok a sávomba. Még ha kamion van ott, akkor is. Még akkor is több esélyem van, mint frontális ütközésnél. Egyébként meglepően nagyot tud taszítani egy egyenesen menő járművön egy kb. 5 kilométeres relatív sebességgel oldalról érkező, tonna feletti vas... Kamiont is le lehet vágni az útról, ha az ember a kormányzott kerekének ütközik.
  Az egyirányú forgalommal szembe kerékpározás engedélyezése heves ellenzést váltott ki a gépkocsivezetőkből az év elején. Néhány napja megnyílt az első budapesti belvárosi utca, ahol alkalmazták a KRESZ adta új lehetőséget. Beszólásokat viszont még kierőletni sem…..
Lazy Cat 2010.04.24 13:24:46
@bíp-bíp: "Miért ülsz olyan autóban, amire nincs pénzed?" Egy ilyen mondat is "veszélyes üzem". Szal ha van pénzem egy autóra, akkor nyugodtan okozhat nekem bárki 20 eFt-os kárt (ennyi egy közönséges autó tükre manapság)??? De ha az ajtómat horpasztja be, az már 100 eFt. Én nem tépném le senki arcát, de ha valaki kárt okoz, legyen benne annyi hogy nem inal el.
Először is, nem akarok vészmadár lenni, de nem leszek meglepve, ha az újfaja, útlezárás és forgalomelterelés nélkül megrendezett biciklis felvonulásnak halálos áldozatai is lesznek. Nem kívánok senkinek sem ilyet, természetesen. De ha ránézünk a 2007-es baleseti statisztikákra,…..
Lazy Cat 2008.09.22 12:52:20
Ma reggel. Megyek az uccán, kocsival és kb 30 kiló felszereléssel, ami a munkámhoz kell és az értéke úgy 200 ezer Ft. A megszokott, ismert úton, ami nem túl széles. Messziről láttam, hogy a két autóval előttem levő biciklis nem a sztenderd fajta, mert egy mérerrel beljebb ment az úton, mint ahol a kerósok általában szoktak. Az előttem menő autó megelőzte, de aztán lassított, mert jobbkezes utca következett. Ekkor 20 méterrel volt a kerós előtt. Az viszont egyáltalán nem lassított, utolérte és kikerülte vagy harminccal az autót. Az autó viszont nem állt meg (nem jött jobbról senki), hanem továbbment. Ettől a kerós nem tudott visszasorolni, az előttem menő és a szembejövő autónak is meg kellett állnia (!), hogy elférjen. Na, gondoltam, ez a biciklista jól kezdi a napját. Biztos estére gyúr, legyen hangulata... Végül csak megelőzte újra az előttem haladó autó, és el is húzott, hogy ne talákozzon vele még egyszer. Én is megelőztem, de amikor nekem is lassítanom kellett és végül meg kellett állnom egy jobbkéz miatt, a kerós kolléga engem is lassítás nélkül elkerült, de most jobbról jött egy taxi. Azért sikerült őt is kikerülnie, csak a taxisnak kellett satuféket nyomni... No, megint előttem volt, persze két kereszteződés között lassabb volt mint én. Hát akkor sétáljunk mögötte, a sáv közepén megy, a következő kereszteződésben pedig én jobbra megyek, hátha ő nem... Szerencsém volt, a létező irányok helyett egy másikat választott, ami a szemben levő járdát jelentette. Na most ez az ember biztos ott lesz az esti felvonuláson. Tavaly, amikor rendőrségi felvezetéssel, lezárt utakon mentek, akkor is volt némi kurvaanyázás a kerósok és az autósok között. Most egyszerűen beeresztik a több ezer keróst az autósok közé??? Meggondolta ezt valaki? Remélem senkit nem fognak kivasalni/lökhárítók közé szorítani, de ha mégis, akkor a felvonulás szervezői fognak felelni felelőtlen ötletükért? Jövőre itt is tojás/kőzápor lesz, mint a melegfelvonuláson?