Regisztráció Blogot indítok
Adatok
resecon

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez sztori egyre jobb, máris egy jóízű autós-bringás balhé közepén érzem magam, de én motoros vagyok, úgyhogy önfeledten kacagok. Úgy kezdődött minden, hogy írtam egy posztot "Kurvaanyázó leveleket küldtek a Critical Mass szervezőjének az Emberibb Parkolásért mozgalom…..
resecon 2010.03.30 10:21:27
@Poll:
Kedves Poll, hallgatni arany.

Adott egy kábeltévés cím (catv). A dinamikus IP miatt ez jogilag változhat. Nekem az elmúlt tíz évben akkor változott, amikor költöztem. Nem véletlen, hogy a szolgáltatók nem váltogatják, az esetleges visszaéléseket ők is szeretik egyértelműen nyomon követni.

A levelekben tucatnyi IP cím van, de eredetet jelölő csak egy. Ez webes felület használata esetén a freemail szerver címe mögött található zárójeles IP, SMTP esetén az X Originating server. Ennek okán nem bonyolult kimazsolázni, hogy honnan érkezett az üzenet.

Khmmmm, melyik mail protokoll is használ proxy-t?

NAT akkor lehet, ha két (vagy több), nem egységes IP kiosztású hálózat csatlakozik egymáshoz. Mivel a levél az Interneten érkezett, itt akkor lehetne NAT, ha ahhoz egy intranet (például C osztályú címzéstartománnyal) csatlakozna ahhoz. Egy kábeltévés címről mindez nem elképzelhetetlen (például otthoni WIFI vagy egyéb routerrel megosztott internet hozzáférés), tarifacsomag függvényében még szabályos is lehet, de akkor is leginkább az a kérdés, hogy a PC-ről, a notebook-ról vagy esetleg az asszony gépéről küldték.

Saját levelei forrásában bárki megtalálhatja saját IP címét, ha más rendszerre, címre küld magának üzenetet. (Az SMTP szerver beállításai függvényében akkor is lehetséges, ha magának küld.)

A kiskörúti boltok forgalma pedig remélem fellendül, mint ahogy az megfigyelhető bárhol a világban a belvárosi utcák forgalomcsillapításakor.
Először is, nem akarok vészmadár lenni, de nem leszek meglepve, ha az újfaja, útlezárás és forgalomelterelés nélkül megrendezett biciklis felvonulásnak halálos áldozatai is lesznek. Nem kívánok senkinek sem ilyet, természetesen. De ha ránézünk a 2007-es baleseti statisztikákra,…..