Regisztráció Blogot indítok
Adatok
felegar

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy ország, két rendszer. Furcsa, hogy az ember milyen más világba tud eljutni pillanatok alatt. Anno ilyen lehetett otthon is Bécsbe utazni. Az érdekesség az, hogy igazából ugyanabban az országban maradtunk. A Déli Kikötő 1997-ben lett nagy-nagy ország része, de igazából nem része…..
Regen jelentkeztem, de hat ezert szeretjuk a diktaturakat, ha valahol lazadnak, akkor siman elzarnak egy 17 Magyarorszagnyi teruletet az internet elol.  Mindig is hihetetlenül izgatta a fantáziámat Közép-Ázsia, a Selyemút oázisvárosai, Üzbegisztán és az összes -sztán az első…..
felegar 2009.07.19 13:00:32
Igazából nem is tudom, hogy mit igazol a dolog, talán a nagy-nagy nép bizonyos fokú korlátoltságát, az agymosásos-magolós oktatás hatékonyságát, a nép boldog egységét? A lényeg, hogy érkezésem óta nagy ellenségeim a számok. A nagy-nagy számokkal semmi bajom nincs,…..
A nagy-nagy emberek ugyebár hangyák, s természetesen ehhez a viselkedéshez az társul, hogy hatkor már talpon vannak, nyolckor üdén elkezdik a munkát, délben kicsit pihennek, ötkor vacsoráznak, és tíz körül lefekszenek aludni. Ez nagyon szép és jó, de én egyáltalán nem így…..
Sokat morfondíroztam, hogy a cím mi legyen: Gyilkos fulladozás? Halálos fulladás? Kegyetlen fulladozás? De talán e horrorisztikus történetet a legegyszerűbben egy szóval lehet megragadni.   Ma este nagy erővel kezdett el fújni a szél. El kellett…..
felegar 2009.04.18 15:59:25
Teljesen ledöbbentem, tegnap felfedeztem, hogy titkos szavak magyarul is működnek ebben az országban. Hihetetlen, hogy milyen gondosak itt ilyen téren, hogy őrzik a nagy-nagy országban élő párszáz magyar lelki és szellemi békéjét. És én meg nagy naivan azt hittem, hogy csak…..
Igen, régen volt, tudja a krónikás, de kicsit káoszosak voltak az utóbbi napok. Meg persze lusta voltam. Igazából a bejegyzés megírásakor a lassúság csapdájába estem, mert a templomkeresési szappanoperával túlságosan el vagyok maradva, viszont a karácsony eltöltésének…..
felegar 2009.01.01 14:32:51
A világon rengeteg város jogosult a büszke város címre, de csak pár kapta meg hivatalosan is ezt a csodálatos, minden város által oly áhított méltóságot. Ennek legfőképp technikai oka van, büszke város csak az lehet, melyet a kétfős Lórántffy Zsuzsanna Büszke Várossá…..
Ne aggódjon senki, most nem a tradicionális világképről kezdek zengedezni, megkímélek mindenkit a teknősbékáktól, háromlábú békáktól, négyzetektől, köröktől, világ négy sarkától. És nem is vallási-filozófiai világképekről írok, hanem arról, hogy a nagy-nagy…..
Húú, egy nap alatt két bejegyzés. Wuwuwuwuu - kiáltanak a pomponlányok. De ez most friss élmény, s olyan élmény, mely megosztásra szorul, mert sokakat érdekelhet. Egyszer még egy regénynyi bejegyzést is igényelne a téma, de nem merültem el benne elég mélyen, hogy értelmesen…..
felegar 2008.12.06 17:04:55
Most is egy rendkívül friss és ropogós eseményről következik tudósítás, valamikor október elején történt. De annyira nem volt jelentős dolog, úgyhogy tartogattam. Viszont most már nagyon be kell kerülnie a krónikába, mert különben végleg elfedné a homály.Aki ismer, jól…..
A kicsit hosszúra nyúlt útibeszámoló utolsó része következik, Boszorkány-hegy Városáról. Az előző fejezetekből annyit megtudhatott a nagyérdemű, hogy messziről egy rettentő büszke város képét nyújtja az embernek. Később megtudtam, hogy a most látható város igazából…..
És tadadadamm, most egy friss, ropogós tegnapi eseményről számol be a krónikás. Tegnap életemben először elmentem egy kolostorba. Na jó, keresztény kolostorban már voltam, de itt nem keresztény kolostorokba jár az ember. Úgyhogy életemben először betettem a lábam egy buddhista…..
felegar 2008.11.04 01:16:37
Megint egy ősrégi eseményről tudósít a krónika, másfél hónapja, még szeptemberben történt. Ideérkezésem után pár héttel már volt is lehetőségem megtekinteni, hogy hogyan is működik egy kórház a nagy-nagy országban. Nem kell megijedni, semmi baj nem…..
Nagy-nagy ország egyik jelentős ünnepe az őszközép, melyet idén úgy szeptember közepe táján ültek meg. (Igen, a krónikás kicsit el van maradva a történetek mesélésével.) Ezen az ünnepen igazából semmi jelentős dolog nem történik a kollektív evésen kívül. Az ilyenkor…..
Engem mindig érdekel, hogy milyen dolgokat lehet kapni más birodalmak boltjaiban, s természetesen nagy-nagy ország e téren különösen sok élményt rejteget a vándor számára. Igazából első nézésre teljesen úgy néz ki, mint bármelyik otthoni Cora, Tesco, Auchan stb, de ha…..
A krónika most megint egy ősrégi eseményről közvetít, de hát ez van, el van maradva krónikás. Sokat kell tanulnia.Még első hetem utolsó hétköznapján az a fantasztikus lehetőség érte a külföldi diákokat, hogy részt vehettek a helyi, igazi nagy-nagy évnyitón. Ráadásul még…..