Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PontKomBlog

33 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Változtass nevet! A vezetéknevek egy jelentős része valamilyen foglalkozásra vezethető vissza. Nem véletlenül! A jó és hasznos szakembereket fejben hajlamosak vagyunk a szakmájuk alapján megjegyezni. Úgy beszélünk róluk, mint a "Fodrász Zsuzsi" vagy a "Zöldséges Laci". Ezt a…..
Otthon nincs mosogatógépünk - valahogy idegenkedem tőle. Viszont bent az irodában van, és minden reggel az az első, hogy lemosom a poharamról a mosogatószer szagát. A hideg kiráz a gondolattól, hogy az emberek mennyi vegyszert nyelnek le naponta a rosszul öblítő mosogatógépeknek…..
Múlt héten Prágában töltöttünk pár napot a feleségemmel, amiből kifolyólag hirtelen rengeteg posztötletem lett turizmus témában. Valószínűleg jópárat meg is fogok írni közülük, de most egy összefoglalóval kezdem, amiben gyorsan megörökítem a legfontosabb benyomásaim.…..
Mai rövid posztomban olyan alkalmazásokat gyűjtöttem egy csokorba, amelyek kis befektetéssel nagy lendületet adhatnak a vállalkozásodnak. Az egész csomag 55 euró havonta, amiért nagyvállalatokat megszégyenítő informatikai hátter jár. Evernote Business Tökéletes választás a…..
A vállalatirányítási rendszerekkel legtöbbször csak a baj van, és természetesen nekem megvan a véleményem, hogy miért. Mert mindig azt tudják, amit tegnap kellett volna. Vagy tegnapelőtt. Induló vállalkozóknak az egyik legelső tanácsom, hogy a CRM rendszerüket az üzleti tervben…..
A minap arról írtam, hogy mi lehetne a termék, mint fogalom új definíciója, ha elég sokan olvasnának PontKomBlog-ot. Az élmény alapú megközelítésből részben már következik, hogy a terméket és a szolgáltatást nem érdemes egymástól megkülönböztetni. De mivel ez egy…..
Kedvenc Appleblogomon sorra jelennek meg a pletykák az Apple idénre várható nagy dobásáról az iWatch-ról. Mai cikkük engem is megihletett, szóval szeretnék hozzájárulni a pletykaáradathoz egy új nézőponttal. Ha a leendő eszközt a felhasználói élmény szempontjából vizsgáljuk…..
PontKomBlog 2014.01.20 14:35:01
@Fedor: Az elmélet valóban feltételez egy irányváltást, de enélkül nem tudom elképzelni a viselhető eszközök vagy a “dolgok internetének” jövőjét. Az Apple nem tud órát, autót, kerékpárt, síszemüveget, tévét, riasztót, hűtőt és még más ezer dolgot gyártani, amik 5-10 év múlva mind “okosak" lesznek. (Viszont ezek nagy részét a Samsung például már ma is gyártja.) Az Apple nem engedheti meg, hogy a tárgyak, amiket nem ő gyárt, azok mind androidosak legyenek. És épp a beültethető modul segítségével őrzi meg a hardver és a szoftver egységét. A design kérdés pedig licence kérdése. Sztem is szoros lesz a kontrol, hogy mit engedélyeznek.
Az előbb jöttem ki a Príma Péktől itt az irodaház szomszédságában. Már megint nem volt szendvics. Csak néhányat készítenek reggelente, amennyi biztosan elfogy. Ha megvárom készítenek nekem egyet. Öt perc. Nem, köszi, sajnos rohanok. Már amikor kijöttem, akkor jutott eszembe,…..
A minap írtam egy szösszenetet árképzéssel kapcsolatos problémákról, amely írás eredetileg az árkedvezmények kivesézésének indult, de szokás szerint elkalandoztam. (Meg is kaptam már a kritikát, hogy összeszedettebben kell írni.) Akkor merült fel bennem, hogy rendbe kellene…..
PontKomBlog Dohányboltok cicaharca 2014.01.14 09:33:43
Amikor ma reggel kiléptem a kapun egy pillanatra megálltam, hogy megigazítsam a sálam, ami valami idétlen módon tekeredett a nyakamra, ahogy felvettem a táskám a szűk liftben. Így volt alkalmam észrevenni egy jelenetet az utcán, ami egy érdekes problémát juttatott az eszembe. Ahogy…..
Bevallom, időnként elszomorít, ahogy sorra zárnak be különböző mesterségekhez köthető üzletek. Vidéki kisvárosokban ma már ritkán találni rőfös boltot, órást, szabót, hentest stb… És ezek helyét csak részben vették át a nagyobb városokban nyílt bevásárlóközpontok…..
Valahogy úgy alakult a történelem, hogy jelenleg a marketing szakma közepe nem Magyarországon van. Éppen ezért nagyon fontos, hogy egy szakember - és ide beleértem a vállalkozókat, vállalatvezetőket is - rendszeresen olvasson külföldi blogokat. Ezzel természetesen nem azt állítom,…..
Mindenki tisztában van vele, hogy a jó árnak milyen nagy szerepe van egy termék sikerében. Nos, ők mind tévednek. Az árnak ugyanis még annál is nagyobb a szerepe, mint a legtöbben gondolják. Az ár a terméknek egy tulajdonsága, ha úgy tetszik, a termék része. Ha az ár változik,…..
Előre szólok, hogy hirtelen felindulásból követem el ezt a cikkett. Habár, ha jobban belegondolok, ez már a sokadik felindulásom, és tulajdonképp régóta tervezem, hogy lehúzom a vizes lepedőt az Intersparról. Szóval, valójában már jó ideje idegesít ez a jobb sorsra érdemes…..
Azt hiszem, sokan vagyunk így év elején sales kickoff meeting vagy partnertalálkozó szervezésének a közepén. Ha Te még nem kezdtél bele, akkor itt a legfőbb ideje, mert a meghívókat tulajdonképp már ki is kellett volna küldeni.   Miután volt pár vitám, hogy pontosan mi is…..
PontKomBlog ZOHO CRM 2014.01.05 20:24:55
Gyöngyszemre leltem ma. Először egy banner volt az, ami felkeltette az érdeklődésem, ugyanis szerepelt benne egy szó, amit én nagyon szeretek használni hirdetésekben. A "love" szócska főleg b2b promóciókban üt nagyon, ott tud leginkább kitűnni. Egy hirdetésnek tizedmásodpercei…..
Ezzel a bejegyzéssel egy öt cikkből álló sorozatba kezdek, amelyekben a klasszikus tőkés piacgazdasági modelleket érintő főbb változásokat és azok hatásait a marketingre szeretném bemutatni.  A közgazdaságtan egyik legrégebbi alapvetése, hogy a vásárlók tökéletesen…..
Aki azt hitte, hogy most már megszabadul tőlünk az nagyon téved. Hamarosan beköszönt az esküvői fotók nézegetésének időszaka, amely tevékenység egészen a karácsonyi szezonig ígér tartalmas szórakozást kedves barátainknak és rokonainknak. Íme egy kis kedvcsináló: ..
2013. szeptember 7. Utózönge 2013.09.23 21:13:10
Ma reggel hivatalosan is végetért életünk eddigi legszebb időszaka, amely az eljegyzésünkkel kezdődött, az esküvői készülődéssel folytatódott, a lakodalmunkban csúcsosodott ki, majd a nászútunkon nyerte el valódi értelmét. :-) És ma reggel, 2013. szeptember 23-án, hétfőn…..
2013. szeptember 7. Szobabeosztás 2013.09.06 14:00:00
Utolsó pillanatban elkészült a szobabeosztás. Ezt holnap délután a helyszínen a programmal együtt fogjátok majd megkapni kinyomtatva, de azért feltöltjük ide is. Alapvetően az volt a vezérlő elv, hogy a kisgyermekes családok az appartmanházban kapjanak helyet, ahol egy babysitter…..
Cikksorozatunk aktuális darabjában arra a sokszor feltett kérdésre próbálunk választ adni, hogy  "Hogy jutunk el oda?" Célszerűen autóval. Íme a rövid leírás: 1. A kiinduló helyzet legyen az, hogy az M3 autópályán haladunk Budapest felől Hatvan irányába. Ez tapasztalt…..
Mai gyors jelentésünkben szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy a leánybúcsú és a legénybúcsú egyaránt rendben, az előírásoknak megfelelően lezajlott, így a frigyünknek immár törvényes akadálya nincs. Mindketten szeretnénk ezúton is megköszönni a résztvevőknek, hogy nem…..
A meghívók kiosztása közben rengeteg kérdést kaptunk, többnyire praktikus tudnivalókkal kapcsolatban. Ebben a posztban most közkinccsé teszünk ezekből egy csokorral a válaszokkal együtt. Ha ismersz valakit a násznépből, aki eléggé el nem ítélhető módon nem olvassa a blogunkat,…..
2013. szeptember 7. A torta 2013.08.18 19:47:58
A tortának kitüntetett szerepe van egy lakodalomban, mely szokásnak az eredetét ugyan nem sikerült felkutatnunk (dolce vita?), ám ettől függetlenül mi is az est egyik lokális maximumát látjuk benne. A torta jelentőségét mi sem szemlélteti jobban, mint hogy az utóbbi idők egyik…..