Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kitinkutikula

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fotó: budafokteteny.hu   Szerző: Lukácsi Kriszti Sebes Gábor a budafoki bukta és az országos nagyarányú Fidesz győzelem után tollat ragadott és megírta, hogy mennyire örül annak, hogy győzött a Fidesz, de jajaj, szörnyű, hogy mennyire korrupt a rendszer és bizony ezáltal a nagyfokú korrupció…..
Szerencsére egyre többen igyekszünk tudatosan kevesebb húst enni. Jogos a félelem, hogy nem alakul-e ki valamilyen tápanyaghiányunk. Vajon melyik hústípusokról a legkevésbé érdemes lemondani?..
Kitinkutikula 2017.09.27 19:34:12
@hidroponi: A tudásod is 50 éves szinten van a koleszterinnel kapcsolatban. Nem az étkezéssel bevitt koleszterin okozza a szív -és érrendszeri betegségeket. Ha többet viszel be akkor kevesebbet termel a szervezet, ha kevesebbet akkor pedig többet termel. Olvasgass egy kicsit és tanulj, de ne a vegán propaganda kiadványokból... :)

azegeszsegmuveszete.net/2016/06/02/sziv-es-errendszeri-betegsegek-koleszterin-es-a-telitett-zsirok-kapcsolata/

azegeszsegmuveszete.net/2016/04/05/miert-karosak-a-novenyi-olajak/

azegeszsegmuveszete.net/2016/07/30/milyen-zsirtolajat-hasznaljunk-suteshez/

nelegybeteg.hu/tanulmany-koleszterin.php
Szendi Gábor oldalát mindig érdemes felkeresni, ha furcsaságokat szeretnénk olvasni. Lauren Geertsen: 10 ok, amiért sosem leszek vegán írásában azért érdemes elmélyedni, mert látszólag egy jól megszerkesztett, tételes érvelésre épülő kis írásról van szó. A felszín mögé nézve azonban egészen mást…..
Kitinkutikula 2016.04.25 18:14:24
@fordulo_bogyo: Ezt a cikket nem Szendi Gábor írta hanem Lauren Geertsen, a fordítást pedig Mezei Elmíra készítette. Tehát a cikk egyes elemei az eredeti szerző véleményét tükrözik. Szendi Gábor kifejezetten a béta-karotint szokta javasolni biztonságossága miatt.
Alimento Vega Világ 2014.10.27 08:55:36
A vegetarianizmus a legrégebbi „alternatív” étrendi irányzatnak tekinthető. Számtalan változatban létezik, a legtöbb ma alkalmazott „reform” étrend a vegetariánus mozgalom tételeire épül. Követői tábora minden más irányzatnál nagyobb, és ha a tradicionális, vallási alapú vegetarianizmust nem is…..
Kitinkutikula 2014.11.14 16:41:34
@Boginya: Tejet a természeti népek sem isznak és mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik. Sőt a sok kalcium fogyasztása még veszélyes is, inkább fokozza, mint javítja csonttörés kockázatát.
A zöldségekből bőven lehet fedezni a szükséges kalciumot ha az embernek normális a D-vitamin szintje, mert az szabályozza a kalciumfelszívást és visszatartást.
kungfuakademia.hu/tudastar/az-erelmeszesedes-es-csontritkulas-elkerulheto/
Kitinkutikula 2014.11.17 13:51:09
@fordulo_bogyo: A kivétel erősíti a szabályt, de ettől eltekintve a természeti népek nem fogyasztanak tejterméket.
Ma végre bementem a Burger Kingbe és ettem egy 'Krampusz' burgert a téli kollekcióból. Mert olvasni olvastam már róla több streetfood blogon is, és kíváncsi lettem, csak sosem jött pont jókor szembe egy megfelelő alkalom. Újabban rákattantam a csípős dolgokra, ennek a burgernek…..
Nem is gondolnánk, hogy amikor a reggeli tejeskávénkat isszuk, vagy kakaót adunk a gyereknek, akkor éppen állást foglalunk az utóbbi évek egyik legkiélezettebb vitájában, amelybe az evolúciós kérdésektől a globális környezetszennyezésen át a hormonokig minden bele lett keverve! Mostanában az…..
Kitinkutikula 2014.08.27 15:47:14
@Croma Soma: A csontanyagcsere zavarait az alacsony D-vitamin szint és az elégtelen K2-vitamin bevitel okozza.
www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/14985/d-vitamin-hiany-a-tel-vegere
A D-vitamin többek között szabályozza a táplálékból a kalcium felszívását, ezért is érdemesebb inkább a megfelelő D-vitamin szintet elérni és sok zöldséget, (nem hüvelyest!) fogyasztani a külön kalcium tartalmú étrend-kiegészítők szedése helyett. A K2-vitaminnak pedig az a dolga, hogy a felvett kalciumot a megfelelő helyre építse be, azaz a csontokba, fogakba és ne az érfalakban, lágy-szövetekbe rakódjon le.
A lényege összefoglalva az, hogy ajánlott K2-vitamint szedni (napi, kb. minimum 100 mikrogramm-ot MK-7 formában ) a D-vitamin (napi 5.000-10.000 NE D3 mennyiséget) mellé.
Végezetül pedig a D-vitamin megfelelő hasznosulása mellé a magnéziumot is szükséges pótolni valami jól felszívódó magnéziumkészítmény formájában, pl.: magnézium-citrát
www.tenyek-tevhitek.hu/magnezium-fontossaga-d-vitaminhoz.htm
www.tenyek-tevhitek.hu/eletmento-k-vitamin.htm
Felpreparáltam a Helena-ra az Ubuntu Szoftverközpont-ot, a Compiz-t és  megy minden. Itt nincs vége, megy a 720p-s HD!!! Ez persze nem az új rendszernek köszönhető, hanem megintcsak egy aláírásnak az Ubuntu.hu-n. Akinek oldala, blogja van, az általában aláírásban kiírja,…..
Most láttam, már 100-on túl vagyok :). Akkor tényleg illő átöltöztetni az oldalt :). Nekifogtam már, amint látjátok... Van valami csavar, amivel nem tudok mit kezdeni, ez pedig az a hatalmas fehér U-betú az oldal körül. Feketére szeretném, venni, de nem lelem a css-ben, találtam…..
Sokan keresgélnek commanderek után linuxra. Lehet megszokás a Win-es korszakból, lehet kényelem, nem tudom, de tessék, én összeszedtem néhányat, vetettem rájuk néhány pillantást. Van kép is róluk, inmár a képre kattintással tudjátok felnagyítani őket. Akkor kezdjük…..
Kitinkutikula 2009.11.22 00:29:07
Nekem a muCommander jött be eddig a legjobban. Java alapú, szóval bármely oprendszeren fut ahol van Java, tehát Linuxon is.
www.mucommander.com/

Viszont lenne egy kérdésem is, MC- vel kapcsolatban, hátha te tudod. Számomra egy rejtély, hogy hogyan lehet benne például kijelölni egyszerre az összes fájlt és könyvtárat az egyik oldalon. Mint pl. TotalCmd-ben a csillaggal.

Köszi! Üdv!
Úgymond "teszteltem" néhány lejátszót. A valóságban ezt gy kell elképzelni, hogy leszedtem és használni kezdtem, vagy alapból fentvolt és használtam. Szóval mindennaposan ki lettek próbálva. Gondoltam írok is róluk egy keveset.  Totem: Ez az Ubuntu élből…..
Kitinkutikula 2009.11.16 01:17:49
www.ubuntugeek.com/ubuntu-media-players-overview.html

Nekem egyik kedvencem a Quod Libet. Emlékeztet a legjobb Windowsos lejátszóra, a foobar2000-re. Egyszerű, letisztult, de mégis funkcionális.
Ez egy hatalmas kérdés, mármint, egyszerűen nem tudok mit kezdeni magammal. Megnéztem a létező összes olyan filmet, ami valamennyire is érdekel, elolvastam néhány könyvet... Lustává tett az Ubuntu, mármint a 9.10, egyszeűen nem tudok mit foltozni, minden klappol. A net se…..
Kitinkutikula 2009.11.14 00:32:33
Ha unatkozol akkor teszteld ezt: www.linuxmint.com/blog/?p=1106
Most kezdték meg átírni a 8-as verziót Ubi 9.10-re. Ha kész lesz akkor remek kis disztró lesz, úgy mint a Mint 7 is... :)

Üdv!
Sziasztok!Legelőször is szeretnék üdvözölni mindenkiat aki látogatja a blogot, és hogy a részvételükkel emelik a színvonalat.Ezennel be is mutatkoznék, Maneszka vagyok az új társ szerkesztő. Remélem sokat tudok majd segíteni Nektek a Linux használatában, és próbálok mindent…..