Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Clarissa, a druida

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kedves Felhasználók, Miután az Indamail internetszolgáltatójánál erősáramú karbantartást végeznek, az Indamail üzemelése szünetelni fog 2009.04.26-án vasárnap hajnali 2-6 óráig. Ez idő alatt az Indamail szerverei nem lesznek elérhetőek. A visszakalpcsolás után a levelek…..
Clarissa, a druida 2009.04.25 15:39:39
Az előző bejegyzés némileg csúsztat, ugyanis időközben – mint azt a kedves olvasók jelentős része tudja – hazamentem. December 23-án este még megszemléltem a damaszkuszi keresztények karácsonyi őrjöngését – állítólag 3000 Mikulásnak öltözött kiscserkész a…..
Képek, hogy élvezetesebb legyen az olvasmány Mint említettem, a múlt hét szünet volt. Időnk tehát annyi volt, mint a tenger – csütörtök délutántól a következő szombat estig –, kedvünk jóval kevésbé, tekintve, hogy hideg van, ráadásul túl korán sötétedik…..
Clarissa, a druida 2008.12.27 18:48:37
Mivel itt Szíriában csak úgy repül az idő – egyébként tényleg, retrospektíve –, máris egy hétvégét ugrom az időben, és a következő hétvégén megejtett maalúlai utazásról írok. Illetve nem is, hogy nehogy túl személytelen legyen a blog. Tehát: a lányok nagy…..
(A keresztény ünnepről máskor, az imént látott temetéssel egybekötve.)(A robbantás tőlünk fél órányi gyalogútra volt, többen hallották és érezték, de én aludtam, a részletekről senki sem tud semmit továbbra sem.)  Tartúszból idejekorán, hétfőn éjjel…..
Kedves olvasóim most minden bizonnyal arra számítanak, hogy a pénteki kirándulásról fogok beszámolni. Így is lesz!   Szíriában péntek és szombat a hétvége, de az ásatáson csak pénteken volt szünet. Eredetileg úgy volt, hogy Balázzsal és néhány más régésszel elmegyek…..
Ahogy Xenophón tette Thuküdidésszel, bevezető nélkül folytatom magam: Másnap délután elmentünk a Karádzs Bulman nevű helyre, ami a pullman-garázs arabos verziója. Az odajutás félelmetes volt: autópálya szélességű utakon keresztül-kasul, lepukkant, szlamos részeken át…..
A naplószerűséget némileg feladva ezúttal több nap történéseit és élményeit foglalom össze, és ez nagyjából így is lesz ezentúl. Látom, a tevefej sokak fantáziáját megragadta... de ne vágjunk a dolgok elébe. Az elmondottak után az óváros déli részét is megnéztem,…..
E sorokat Tartúszból írom, ahol nagyon jó nekem, de erről később. Folytatván az elbeszélés aranyfonalát: Mint említettem volt, a második napon sokáig aludtam, és némi Pilóta Kekszet reggelizve nekivágtam a városnak. Végigmentem az Egyenes úton, illetve folytatásán, a…..