Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bölcsészlány

78 bejegyzést írt és 48 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Lassan két hete, hogy elhagytam a Pokol harmadik tornácát. Utódom, kit helyettem vettek fel pozíciómba, és a helyemre, hat nap után felmondott. Eddig nem éreztem sajátomnak a patkány, ki elhagyja a süllyedő hajót titulust, de úgy tűnik; elindítottam a lavinát. Ez azonban már…..
                                                          Amióta csak foglalkozom saját személyiségem megismerésével és…..
Amióta megkaptam a "dreamjob"-ot, nincs életem. Nem tudom, hogy hova lettem én, mert a megfelelési kényszer, és az a felett lévő döbbenet, hogy nem tudok megfelelni valamit megölt bennem. Öt hónapot bírtam jelenlegi munkahelyemen, amikor is a mai nappal (3 hónap masszív…..
A mai napon Egyetlen Keresztfiam megcselekedte, amit megkövetelt a haza; felvette az ünneplőjét, és elment az évnyitóra, ahol szavalt egy keveset. Holnap reggel pedig felveszi az iskolatáskát, és belép az iskola kapuján, hogy része legyen valami nagyon nagynak. Szépen lassan megtanul…..
Amikor az ember meg merészeli tenni azt a lépést, hogy önmagáról képet alkot, akkor valamiféle görbe tükörben tetszeleg saját szemében. Volt olyan időszaka az életemnek, hogy nem volt párkapcsolatom, de kialakult bennem egy kép, hogy milyen párt nem szeretnék soha többet az…..
Manapság a vámpírtörténetek hódítanak. Még a legrátermetebb hölgy ismerőseimet is elfogja a remegés a Twilight kapcsán, amiről azonban én (szerencsére?!) nem tudok sokat, mert nem hoz lázba egy láthatóan sápadtra meszelt fiatalember látványa, aki vért iszik. De nem szapulok…..
A minap lenyűgöző élményben volt részem; egy hosszú hét után megnéztem a Big Fish című Tim Burton filmet, amiről már hallottam egyet, s mást (hozzátenném, hogy csak jót), de meg kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán nem ilyennek képzeltem el. Sokkal csodálatosabb,és…..
A címben szereplő fogalmakkal tudnám a leginkább összefoglalni az elmúlt hétvégét, mely a "hosszú" jelzővel volt ellátva. Nem vágytam semmi másra, csak arra, hogy kimozduljak a városból (urbánus lélek lévén ez igen meglepő volt számomra), és eltöltsek Somogyban egy…..
         Életem értelmével elhatároztuk, hogy feltérképezzük a magyar underground sport elhanyagolt világát, és elmegyünk egy-két olyan sportág képviselőinek mérkőzésére, mely nem populáris, sokkal inkább egy marék…..
Az ember alaptermészete, hogy mindig a jobbra, tökéletesebbre törekszik, és főleg a saját kis életében szeretne elérni egy olyan színvonalat, mely boldoggá teszi. Ehhez az elmélet tegyük még hozzá, hogy minden viszonyítás kérdése. Jelenleg az a helyzet, hogy recepciósként…..
No nem Bridget Jones-osan, mondjuk ő megőrül, én meg csak nem bírom a várakozás perceit, egész álló nap buzog a vérem, remeg a gyomrom, néha úgy érzem, hogy menten elhányom magam. Ráadásul semmi munka nincs ma az irodában, tehát fonogatom a szemöldököm. És, hogy mi az oka a…..
Hol volt, hol nem volt, volt egyszer egy multinacionális vállalat, annak volt 51 dolgozója, akik egy borongós csütörtöki hajnalon elindultak az erdőbe, hogy úgy csináljanak, mint aki csapatotépít. Ebben nincs semmi furcsa, hiszen amióta világ a világ, vagy legalábbis amióta betört…..
Nem szeretem azokat az embereket, akik szigorúan elzárkóznak egy-egy stílus, vagy "akármi" elől. Jómagam hangulattól függően választok filmet (ebben az esetben ingyen volt, mert nyertük a mozijegyeket), de ezen a héten éppen kaptam egy kasszasiker-hollywoodi mozit, előtte…..
Dolgozom. Kilenc napja, és tegnap megtörtént az első csapatépítésnek minősülő csapatos ivászat. Az első nap után borzalmasan éreztem magam, nagyon "nemodavalónak", de azóta megszoktam, felveszem a telefont, és mosolygok, ha jön valaki, és akar valamit. Ami általában…..
Nos, valamilyen hihetetlen csoda folytán hétfőn kezdek az új munkahelyemen, ahol június végéig jómagam leszek a helyettesítő/beugró recepciós. Tudom-tudom. Diplomával... De!1. Nyílván nem az a célom, hogy itt leragadjak, viszont már fél éve nincs tb-m, ami kicsit kellemetlen, mert…..
A minap ellátogattunk a Láthatatlan kiállításra (http://www.lathatatlan.hu/),  ami első hallásra igen abszurdnak tűnhet, hiszen ki az az ember, aki azért fizet, hogy ne lásson semmit. Egy óriásplakáton olvastam először az eseményről, ami rögtön felkeltette az…..
 Lényeges információk:1. Tavaly fejeztem be a bölcsészkart.2. Nemrégiben tértem haza Angliából.3. Meg kell élnem a saját keresetemből.4. Munkát keresek. 5. Gazdasági világválság van.6. Valójában elég nyitott vagyok a betöltendő pozíciót illetően. Tehát az a…..
Teljesen rákattantam a Lila Füge blogra, amit egy régi ismerősöm ír. Nem is gondoltam róla, hogy ilyen elkötelezett híve a gasztronómiának, mert munka révén ismerjük egymást még otthonról.Ez a blog tényleg olyan, hogy "2 kg-ot hízol, mire végigolvasod" (by L.), és…..
Amikor október 16-án nekivágtam a nagyvilágnak, volt néhány elképzelésem arról, hogy milyen lesz Londonban élni. Sejtettem, hogy eleinte nem lesz könnyű, hogy meg kell majd harcolnom önmagammal, hogy hiányozni fog a városom, a családom, és a barátaim, tehát mondhatni; nem…..
bölcsészlány 2009.04.04 14:40:54
@joco78: Szerintem is jo lenne valamikor összefutni, és eszmét cserélni, hiszen Londonban nem igazán sikerült ez nekünk...
...de kik azok a britek? Idehaza 2009.03.31 15:11:20
Holnap valaki állásbörzére? Úgy csinálok, mintha...:-) ..
Hazaértünk, épen/egészségesen. Az utolsó napokról, és az öt hónap élményeiről készül a blogbejegyzés; egyelőre csak fejben...Most család, barátok, tavasz. szerelem, szeretet...Update: Erre kell hazajönnöm?... Most komolyan; Percy Ingle-t akarom!!!!!!Péksüteményteszt: A…..
bölcsészlány 2009.03.17 11:07:16
@Nóri pajtás: Itthon... Otthon? Te mikor látogatsz el onnan, ide?...
@:zsu:: Maradok a cheerleader-ed kedves Zsu, csak ne add fel. Emlékszem, hogy néha nagyon elkeserítő tud lenni, de ha nagyon akarod (márpedig én láttam az elszántságot a szemedben), akkor menni fog. Majd beszámolok, hogy itt hogyan alakul a munkakeresési őrület. Addig is; I am between jobs- again.
Nem tudom, és nem is akarom szebben mondani; Kedves Olvasók, Barátok, Családtagok, Ismerősök, Üzletfelek, Unatkozó Irodai Patkányok, akik ide tévedtetek..Március 16-án végleg hazaköltözöm. Ennyi.     A két kép, két állomás, melyet én készítettem…..
bölcsészlány 2009.03.02 21:35:27
@Nóri pajtás: Akkor leszünk csak igazán Édesem:-)... Készülj; esküvő prepairing on! Nem írunk egy blogot arról is, ha már így belejöttünk?....:-)
bölcsészlány 2009.03.03 20:32:08
@lbush: A döntésnek igen sok oka van, melyeknek nagy része emocionális.
Maradjunk annyiban, hogy nem itt van a helyem.
bölcsészlány 2009.03.08 22:24:39
...de kik azok a britek? Spring 2009.02.26 12:09:00
Tegnap délután végre sikerült egy hatalmas sétát tennem a városban, kedves blogpajtásunk, Zsu kíséretében. A Saint James Park kezd virágba borulni, mindenhol nárciszok és krókuszok pompáznak (ha Anyukám ezt látná, elsírná magát velem egyetemben), a fák is lassan rügyeznek,…..
   "Tavasz van, több jel erre vall, Már nyit a hóvirág, S a vendéglői étlapon Megjelen a csirág..."Tóth Árpád: A tavasz ébresztése   Tegnap kikezdett velem egy közel nyolcvan éves gentleman. Odalép hozzám, rápillantok, megkérdem:- Can I help…..
Mindig is sejtettem, hogy egy henye nőszemély vagyok, de ma tudatosodott bennem teljes bizonysággal. Végre elérkezett az a nap, hogy csak 1pm-től 6.15ig merem a szart a pékségben, így olyan délelőttöt csaptam magamnak, amilyet mindig is képzeltem. Felkeltem 9kor, elmentem kocogni,…..