Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tintahal Kombájn

3 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
nem a pék jóindulatától 4 + 1 2009.02.09 11:31:00
Gyurcsány Ferenc a héten jelentette be, hogy a kormány átvállalná az ötödik nap munkabérét azoknál a cégeknél, ahol egyébként hetente csak négy napot dolgoznának, vagyis a tervezett konstrukcióban az ötödik napon munka helyett képzés zajlana a cégeknél. … Az…..
Tintahal Kombájn 2009.02.12 00:21:56
@egygondolat: Azt a munkát ki fizetné meg, ami nem teremt semmi értéket? És ki venné meg az abból keletkező értéktelen akármit?
Itt van ez a kétségtelen megbízhatóságú politikai teszt, mely 88 kérdésének kitöltése után megtudhatjuk, hogy hol helyezkedünk el a politika térképén. A vízszintes tengelyen a gazdasági nézetek, a függőleges tengelyen kulturálisak (mely alatt a készítők a…..
„A játék nagyon egyszerű: két bigyót kell elnavigálni a célba két pályán. A szóközzel válthatunk köztük, és különböző kapcsolókkal háríthatjuk el az elénk kerülő akadályokat” – írja toto92 a Two Roomsról. Azért annyira szerintem nem egyszerű a cucc, a…..
Tintahal Kombájn 2009.01.18 01:06:45
Zuschlag János tárgyalásán készült az alábbi videó; a vádlott egy lehallgatott telefonbeszélgetését, mint bizonyítékot játsszák le.  Fantasztikus megelégedéssel töltött el ez a videó, amikor megnéztem. Nem azon kezdtem el ugyanis gondolkodni, hogy milyen iszonyatos, hogy…..
Tintahal Kombájn 2008.12.09 23:39:39
Kedves exkollégám, a jó Navarro küldte el az Auditorium linkjét, és nem kellett csalódnom az ízlésében. Az utóbbi idők legzseniálisabb, egyben legszebb játéka ez a logikai program, aminek a lényegét talán a fenti képen lehet a legjobban megérteni. Adott egy fénycsóva, amit…..
 Jó régen volt már, amikor utoljára kiosztottuk az Arany Szömörcsög-díjat. Ennek oka természetesen nem az volt, hogy kevesen pályáztak az elismerésre, hanem éppen ellenkezőleg: az elmúlt hónapokban – a nagyszerű Mráz Ágoston Sámuel kivételével – gyakorlatilag…..
Tintahal Kombájn 2008.11.25 19:24:13
Sárdobáló Kórház-hokedli 2008.11.21 17:09:00
 Érdekes ötlettel állt elő egészségügyi miniszterünk: az ápolóhiányt oldjuk meg munkanélküliek alkalmazásával! Nos, egy ápoló nem kap sokat , nem csoda, ha nem annyira vonzó ez az állás, és azért az egyszerű földi ápoló-jellemzőket nélkülöző magyar fiakat és…..
 Egy sorozat első eseményeként kerekasztal-beszélgetést és közönségtalálkozót szervezünk a Jobbklikk, a Konzervatórium és a Reakció meghívott szerzőivel.  Ifjú konzervatívok? Jobboldali bloggerek? Szabadelvű-konzervatívok? Egyik sem és mindegyik. Sokfélék vagyunk,…..
 Van egy ország. Jelenleg csak egy országrész, egy sziget, ahol Krisztus előtt 750-ben alapították a görögök az első városokat. Szinte nincs olyan négyzetméter ezen a szigeten, amelyen ne találnánk műemléket. A tenger még most is meleg, a fák roskadoznak a ciromtól és a…..
Tintahal Kombájn 2008.11.12 10:33:13
Sárdobáló Jobb napot, Kongó! 2008.11.10 12:14:00
 Bár ez év januárjában a tutszi fenegyerek, Laurent Nkunda, és lázadó csapata, a Nemzeti Kongresszus a Nép Védelmére (CDNP), rövidebb csiki-csuki után békét kötött a Kongói Demokratikus Köztársasággal (később KDK), ám a kivui béke nem tarthatott sokáig. Október vége…..
Tintahal Kombájn 2008.11.11 01:17:40
markoferko: A kiegészítéseid helyesek, ezért köszönöm is őket.
Hasonló adatokat azért nem írtam bele, mert nem lehet az olvasót a végtelenségig terhelni adatokkal, ahogyan nem lehet kismillió forrást sem megadni. A három, amit én megadtam inkább azért van kirakva, hogy az esetleges további érdeklődőknek támpontokat adjon. Rengeteg más forrásból is dolgoztam, az általad említetteket is ismerem.
A CDNP és ifjabb Kabila viszonya pont a 2004es történések miatt ilyen pikáns, gondolom ismered a CDNP, illetve Nkunda vélekedését önmagáról és a KDK-ról. A gyermekkatonák említése egy általam elkövetett pikantéria, részint olvasócsalogató, részint pedig a média sokrétű (ami hol nem az?) értékelésére hivított felhívni a figyelmet. Lám, az indexen pont e mondat átfogalmazásával hirdettek. A gorillás eset miatt is raktam ki az első képet (a másodikon természetesen természetesen Laurent Nkunda van, annak, aki esetleg nem ismerné őt arcra).
Igazából még egy válasz elképzelhető: hagyni az egészet a búsba. De az ENSZ felelősségét nézve, azt hiszem törekednie kell a stabilizálásra. Nem kevésbé az általános KDK-s helyzet (lásd hadsereg), meg önmaguk csúnyasága miatt. Igazad van, Kagamét sem kevertem be nagyon: szintén helyszűke. A CDNP fejlettségi szintjét pedig nem tartom egy nagyon erős érvnek politikai szempontból nézve. Akárhogy is nézzük a helyzet kialakulásáért a CDNP felelős, ki a nagyobb gazember ide vagy oda. Természetesen KDK politikai struktúrája is "hibás" benne, de azt nehezebb kezelni, ugye, alapjáratban erre kéne megoldás...
A fidesz médiagépezete minden kétséget kizáróan a következő módon működik: réges régen megírtak egy sablon közleményt, és azóta csak a sajtótájékoztató apropóját kell kicserélni a szövegben, majd az illetékes szakpolitikus felolvassa."...Magyarország mára az Unió…..
 Hétfőre virradóra gyújtóbombás támadás érte a nagycsécsi cigánysor egyik házát, majd a támadók rá is lőttek az ablakon keresztül a bentlévőkre. A lövöldözésben a ház lakói közül ketten életüket vesztették.   A Hírszerző felvétele  A tragédia után…..
Tintahal Kombájn 2008.11.06 01:03:36
"Tintahal Kombájn · sardobalo.blog.hu 2008.11.05. 23:41:05
Ez a poszt így semmit sem állít. Van, hogy igen, van hogy nem, és az is, hogy talán. Szuper. De ez hagyján, örvendetesen nem kezdett el cigányozni. A végén a kérdés viszont abszolúte rossz, eszményi dolgot hogy a rákfaszfenébe akarsz összehasonlítani valami teljesen materiálissal, sőt, annak ősmintájával? Ennyi erővel mi segít neked jobban egy számítógép a lakásodba, vagy a magyar himnusz? Félre ne értessék, a demokratikus charta egy vicc, de ez így akkor sem korrekt."

Feltételeztem rólad, hogy ha vagy olyan jó, hogy válaszolj szeráény hozzászólásomra, akkor elolvasod az alapot. Nem volt olyan sok hozzászólással feljebb. Persze, egyszerűbb általánosítani, és poszt-earo-szuperkult dolgokat feltételezni, amit nagyon szépen köszönök is, örülök, hogy nagyra tartasz, de többre értékelném, ha használnád az agyadat és a szmecskéidet.

Köszike.
Gyenesei István különös szereplője a honi politikának. Függetlenként jutott be a Parlamentbe a 2006-os országgyűlési választásokon, tartották őt emdéef közeli képviselőnek, végül is a miniszterelnöktől kapott egy miniszteri posztot szavazatáért cserébe. Azt ugyan lehet…..
Tintahal Kombájn 2008.11.03 01:58:37
Miközben az IMF (International Money Fund) 25Mrd $ hitelt ad Magyaroszágnak, és Gyurcsány halotti torát tartja az m1 nézőközönségének, egyesek arról bőgnek, hogy ezzel tönkretettük Magyarország már amúgy is rossz pénzügyi helyzetét. Már a Magyar Nemzeti Bank (MNB) három…..
 Amióta csak Göncz Árpádot mintegy száz éve néhány hülye kifütyülte, a balliberális oldal azóta is nagyjából heti rendszerességgel emlegeti az esetet (Gyurcsány épp a minap hozta elő a blogjában). Arról meg naponta cikkeznek, hogy a szegény öregecskedő komcsikat a…..
Tintahal Kombájn 2008.10.27 14:35:48
killtheradical Spanyolvigasz 2008.10.27 06:10:00
Van teneked devizahiteled? Halálra vagy ítélve hallod! Rettegj és félj! A bank és nemzetközi tőke úgy ki fog semmizni, hogy még! De itt vagyunk mi, a kormány. Mi vigyázunk rád, megvédünk a nemzetközi tőkétől, a bankokat meg megregulázzuk, úgy bizony! Az állam mindenható, ezt…..
 Ma este fél 8-kor, a XII. kerületi Művelődési Központ kupolatermében (Budapest, Csörsz utca 18.) filmvetítés lesz Godó Mihály jezsuita atya életéről. A vetítés Az elhallgatott történelmünk filmklub második előadása.  Godó atyát Szamosújvárra internálták, majd…..
Tintahal Kombájn 2008.10.27 14:09:02
 Nemrégiben adta hírül kedvenc nemzeti patologikus hírportálunk, hogy a hazafiaknak sikerült megvédeniük a Szabadság téri Ereklyés Országzászló helyén felállított  lobogós piramist (ar)Rogán(s) Anti(magyar) különítményeitől:  Ki bontaná az Ereklyés…..
Tintahal Kombájn 2008.10.20 16:32:41
Sárdobáló Már dagasztjuk... 2008.10.09 23:50:00
November 1-jén indulunk. Az már csak... x nap! X éppen annyi, amennyinek lennie kell, hogy megfelejen, hogy mégis. Mellesleg ez egy közéleti blog (lesz), szóval direkt fárasztok nem fárasztással! Muhaha...
 A melamin (nem összetévesztendő a melaninnal, ami egy biológiai – például az anyajegyekben megtalálható – festékanyag, illetve Gréczy Zsolttal, aki a Pa-dö-dö, Szikora Róbert és Delhusa Gjon dalszövegírója és a magyar miniszterelnök kommunikációs…..
Lehet, hogy tényleg Magyarország a világ legrasszistább országa? Mert egy vicc, ami itt folyik. Most a Magyar Iszlám Közösségnek csípi a szemét a barna eső."Elítélendő az iszlamofóbia, az iszlám vallást hátrányosan megkülönböztető magatartás, mert az ugyanúgy a…..