Regisztráció Blogot indítok
Adatok
birotom

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt mondom: CSI, azt mondod: félrefordítás. És ha rutinos félrefordítás-vadász vagy, a címből már sejted is, mi volt itt a gond. Azért a kép is segít.Linneh küldte:CSI Miami rajongó vagyok, elsősorban magyarul nézem. Nagyon sok félrefordítás, magyartalan mondat után…..
Megírtuk az összes dalt. Kigyakoroltuk a szólókat. Felépítettük a vokál szólamokat. Kölcsönkértünk erősítőket, hangszereket, zenészeket, technikusokat. Minden együtt van, így holnap hajóra szállunk, hogy felvegyük a lemezt. Felveszünk néhány dalt, amit már régebben is…..
Suburban Neon Lemezünk lesz 2009.11.11 00:35:00
Hurrá, éljen. De kik is vagyunk mi? Mi vagyunk a Suburban Neon zenekar, Magyarország egyetlen Dream Rock-ot játszó zenekara. Név szerint Bubnó Márk, Csaba Tamás, Heigl László, Nagy Dániel és Vízvárdi András. Ezt a blogot pedig azért kezdjük írni, mert a, mindenkinek van…..
Egy portál építésénél a legnehezebb kérdés az, hogy kinek a kezébe rakjuk a sorsunk, vagyis ki legyen az, aki a programozást megcsinálja. Ugyanis változtati, módosítani jellemzően az tud, aki készítette az oldalt. Ha el akarunk szakadni az "ősforrástól", akkor szinte…..
birotom 2009.05.29 14:21:55
Sziasztok. Látom érdekes beszélgetés alakult ki. Az én tapasztalatom az, hogy csak az ember számít. Ha az ember, emberek, akikkel dolgozol passzolnak a stílusodhoz, akkor minden ok, ha nem, akkor nagy gebasz van. Az, hogy ezek az emberek szabdúszók, vagy egy nagy cég emberei, kevéssé számít. Eg yköny szerint az együtt dolgozás olyan, mint a párkapcsolat, néha nem tudod miért, de nem megy és kész. Máskor meg szerelem első látásra.

Az persze egyértelmű, hogy ha egy ember dolgozik egy projekten, és azt elüti egy autó, akkor a projektnek annyi. Ez mondjuk igen ritka, de egy jól elhúzúdó nátha vagy egy síbaleset is okozhat 6 hetes csúszást. Síbalesetes projektet már kellett kihoznom a trutyiból, tehát tapasztalatból beszélek: egy spéci hardver elem tervezője került hetekre kórházban valahol franciahonban - szerintetek volt dokumentáció? ;-)

A cég tehát jobb, ha meg van szervezve a helyettesítés. A legtöbb cégnél, akit ismerek, nincs igazi szervezet, olyan, mintha sok kis szabadúszó lenne egy teremben, közös titkárnővel és könyvelővel. Ha a cég nincs rendsen vezetve, nincs módszertan, minőségbiztosítás, akkor az emberek ugyanúgy nem tudják egymást helyettesíteni. Nálunk ez mind megvan, és így is állati nehéz, ha valaki kidől, nem beszélve egy influenza járványról, ami persze mindig télen van, amikor a legtöbb a határidő... no comment.

Az open vagy zárt forrásnál én az openre szavazok, de ott sem mindegy melyikre. De itt legalább bele tudsz túrni, ha cserben hagynak, vagy bele tudsz nézni, mielőtt használni kezded. És általában az openhez sokkal többen értenek, ha cserélni kell. Mi csak 2008-ban tértünk át openre, de azóta megtöbszöröződött a mi szoftverünkhöz értők száma. (Jut eszembe, kedves Konrad, a SharePoint mellé berakhattad volna a DNN-t, Umbraco-t, Sense/Net ECMS-t is, ne árválkodjuk szegény Sharepoint a .NET platformon...)

Ennyi voltam, persze órákig tudnék írni a témáról...ha lenne időm. Szerencsére az én időmet elég jól lekötik azok, akik minket választottak szállítónak. :-)