Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rumcájsz

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vb-jegyek még nincsenek, bérlet van 2012.02.17 16:34 F.KapusAKI MECCSJEGYET AKAR VENNIIRANY AZ EVENTIM.SI OTT MEGTEHETI BANKARTYAS FIZETES + POSTAKOLTSEG ELLENEBEN!!!(thx to jan8207)..
A miniszterek is támogatják a Vasas tervét2012.02.12 09:27 F.Kapus..
Rumcájsz 2012.02.12 10:05:06
Kiss orra eltört, nehézbúvárruhában játszik 2012.01.23. 14:57 F. Kapus ..
Rumcájsz 2012.01.23 17:06:11
@jacint70: Azért nézd meg mégegyszer ezt a felvételt. A miskolci játékos a felezővonallal párhuzamosan halad, majd amikor a ferencvárosi játékos érkezik, a miskolci tesz egy jól látható irányváltást a ferencvárosi felé. Még véletlenül sem keresi a lehetőséget az ütközés elkerülésére. Sőt.
Baráti üdvözlettel. :-)
Rumcájsz 2012.01.23 17:09:42
@leonov: Előző hozzászólást neked szántam, nem jácint70-nek. Elnézést.
Szuper Levente Kazahsztánba szerződött  2012.01.14. 08:39 F. Kapus..
Rumcájsz 2012.01.14 16:33:03
@kapusLaci: Sok Siker Hetényi Zolinak! Szüksége van a magyar jégkorongnak kiváló kapusokra!
Kiváló csapatba került, ott sokat fejlődhet. Már 4(!?) meccsen lehetőséget is kapott a bizonyításra.
Csak annyit, hogy Hetényi Zoli már 24 éves.
Sajnos későn engedték el fehérvárról.

Csak megjegyzem, hogy Szuper Levente 18 évesen került ki az OHL-be, 19 évesen Best Roookie of the year díjat kapott, és 20 évesen második körben draftolta a Calgary Flames. Addigra Calder Cup és Memorial Cap győztes volt.

www.eliteprospects.com/player.php?player=7930

Itt megnézheted Levi pályafutását.

Azzal egyet értek, hogy nem volt szerencsés ennyiszer klubot váltani, de szerintem ez inkább a menedzser hibája. Mint tudjuk, a menedzser akkor keres sokat, ha játékos klubot vált. És olyat is hallottunk, hogy amíg Levi csapatot keresett, addig a menedzser nyaralt.
Hannoverben épp a válogatott miatt veszett össze a vezetéssel, mert nem engedték el a VB-re. Arizonában ez már feltétele volt a szerződésének. Tehát azzal sem lehet vádolni, hogy ne érdekelné a válogatott.

A munkáról és az alázatról pont Levi kapcsán nem nyilatkoznék negatívan. Aki látta dolgozni a gyerekekkel a kapustáborban, az tudja miről beszélek.
1961. októberében egy tizennégy éves, szőke, zömök kissrác először lépett a Kisstadion jegére hokiütővel a kezében. Hogy a káoszelmélet híveinek is kedvezzünk, alig negyvenkilenc évvel később egy öregecskedő, korpulens bloggerrel is megtörténik az, amire álmában sem…..
Rumcájsz 2011.11.04 20:50:59
Gratulálok ehhez a fantasztikus 50 évhez!
És a blog írónak is, mert bizony bennem is elindította a nosztalgiázást.
Igaz én még csak alig 30 évet tudok magam mögött a magyar jégkorongban, azt is csak mint szurkoló.
De boldogan emlékszem vissza az 1983-as VB-re, amikor először vitt ki apám jégkorong meccsre.
Végre fedett pályán játszott a válogatott! Én lelkes kisfiúként csodáltam a játékosokat és kissé bizonytalanul mentem oda a leláton ülő hokisokhoz autogrammért. Micsoda erekje volt az egyébként tök utolsó meccsett sem nyerő Koreai NDK játékosától szerzett aláírás. A második harmad utáni szünetben kezte írni a koreai jeleket és kb. a harmadik harmad közepére fejezte be.
Aztán kicsit cseperedve lelkes Fradistaként már ott dideregtem a Kisstadion lelátóján úgy kb. 10000 szurkolótársammal, szakadó esőben. Nagyot sóhajtottunk, amikor kiderült, Tejfalussy vezeti a meccset és nem Zsitva. Nekünk ez ajándék volt mert így biztosak voltunk a korrekt ítéletekben.
Még akkor sem bosszankodtunk amikor Mileticset már vagy ötödször küldte a büntetőpadra. (Bár volt egy sejtésünk, hogy Miletics nem ok nélkül állítatja ki magát annyiszor. Így volt alkalma újabb "erősítős" teát kérni.)
Aztán telt-múlt az idő, jöttek az új csapatok, játékosok és fantasztikus sikerekről szólt a hoki, a válogatottról, a Sapporói hősökről, Zürichről.
És ahogy engem vitt apám a hokimeccsre, úgy vittem én is a fiamat előbb a svédek és a finnek elleni meccsre, majd a vb-re.
Ezután elhangzott a bűvös mondat: "Apa, hokizni akarok!" Néhány hét múlva ott áltunk a fiammal a Jégkert pálya mellett és ott volt Béla bácsi is.
Örök élmény lesz, ahogy a csetlő-botló gyerekeket terelgette, bátorította. Nem csoda, hogy azóta nem lehet lehúzni a jégről a srácot.
És ha egyszer valóra válik a blog író jóslata a 2025-ös A csoportos VB-vel kapcsolatban, tudni fogjuk, honnan indultunk el.
Bélának kívánom, hogy akkor ott együtt szurkolhassunk és még sok gyereket indítson útjára ebben a csodálatos sportágban.
Ki lesz otthon a Megyeri úton?  2011.05.03. 11:32 F. Kapus..
Rumcájsz 2011.05.04 11:25:52
@gabute: Annak valóban nem kell örülni, hogy ha ez így van. Én csak május-júniusra írtam, örüljünk, hogy van 2 hónap plusz jég.
A kérdés csak az, hogy az UTE szakosztályvezetése mit tett annak érdekében, hogy biztosítsa az edzéslehetőséget a gyerekeknek. Ha jól értem, április 30-ával lejárt a szerződés, de nincs semmi hír a továbbiakról. Ancsin János nyilatkozatából is ez derült ki, hogy nem lehet tudni mi lesz két hónap múlva. Sajnos az egész sportágra ez a jellemző, hogy senki nem tud semmit a hogyan továbbról. Mi lesz a Kisstadionnal?
Lesz-e Millenáris? Hol fog edzeni a MAC, a Fradi az MTK?
Szerintem ebben a kérdésben inkább összefogni kellene, nem acsarkodni. Senkinek sem érdeke, hogy ilyen nagy múltú csapatok mint az UTE vagy akár a Fradi ennyire kilátástalan helyzetben legyen.
A Vasasról nem is beszélve. Mit tesznek az egyesület vezetői, a szakosztályvezetők? Keresik a megoldást? Keresik a támogatókat?

Fenyegetőzni pedig semmi képpen nem kellene. A jégkorong pont azért volt más a focinál, hogy felül tudtunk emelkedni klub szineken. Gondolj csak arra milyen jól esett nektek is, amikor a többi csapat szurkolói elmentek az UTE meccsre, ezzel segítve nektek a nehéz helyzetben.
Rumcájsz 2011.05.06 00:07:33
@1885*: Ne haragudj, de megkérlek, hogy próbáljátok megnézni ezt a helyzetet a másik oldalról is. Az UTE egy 126 éves egyesület. Történelmi múltja, az ott dolgozó szakemberek felkészültsége, a létesítmény, minden adott lenne, hogy egy sikeres jégkorong szakosztály működhessen. Kérdem, hogy miért nem tudtatok tavaly egy rendes csapatot indítani a bajnokságban? Miért nem működik nálatok is egy olyan akadémia, miért nincsenek támogatók, szponzorok a csapat mögött úgy, mint Fehérváron? Láthattátok, az egész jégkorongsport mögétek állt tavaly a nehéz helyzetben, mindenki szurkolt nektek. Hol voltak akkor a szponzorok?
Nem lehet, hogy a bajokat otthon kellene keresni? Biztos, hogy a vezetőitek mindent megtesznek azért, hogy biztosítság a szakosztály működését? Amit Ti szülők befizettek egyesületi tagdíjat, azt arra fordítják amire kell? Az UTE miért nem tudta, vagy miért nem akarta kifizetni a jégidőt augusztusra?
A Skorpióknál az elnökségi tagok társadalmi munkában végzik a dolgukat, nem viszik a pénzt, hanem hozzák az egyesülethez. Nálatok is így van? Egy 126 éves egyesületnek nem itt kellene tartani, hogy a saját pályáján lávő jégcsarnok felett egy állami szerv rendelkezik. Ki állapodott meg erről annak idején, amikor felépült a csarnok? Ha nálatok minden rendben lenne, esélye nem lett volna Dragónak, hogy jéghez jusson újpesten.
A Dragóban egyre több gyerek jégkorongozik. Nem a legügyesebbek, mert többnyire azok mennek oda, akiket máshonnan elküldenek, vagy nem kapnak játéklehetőséget. Nyilván a több gyerekhez több jégidő kell. Te is tudod, hogy ebből van a legkevesebb.
Itt nem az UTE ellen folyik a kampány, sőt sokkal inkább a Dragó ellen, mert ők mindenkit kitúrnak mindenhonnan, már a Kaposvári pálya is végveszélyben van. :-)
Csak arra leszek kiváncsi, hogy mi lesz itt szeptembertől, amikor arról fog folyni a vita, hogy az UTE vagy MAC csapata tartson edzést reggel 6-kor és délután pedig melyik térfélen edzen az UTE és melyiken a Fradi. Ne legyen igazam.
Viszont nagyon szurkolok nektek, hogy a sporttövény adta lehetőségeket maximálisan ki tudjátok használni, és újra sikeres legyen a szakosztályotok, mert sem Ti szülők, sem az edzőitek, sem a játékosok nem ezt érdemlitek, ami most nálatok van.
Hajrá magyar jégkorong!!!
Az őszinte válasz az, hogy fogalmam sincs... Nem vagyok edző, ezért nincs olyan tudásanyagom, ami feljogosítani arra, hogy sommás kijelentéseket tegyek. De mint szurkoló, van egy-két olyan dolog, ami nagyon zavar... Nézzük először "távolról", hogyan is teljesített Ted…..
Ma végre megvolt az idei első torna. A héten Béla átküldte az ellenfelek névsorát, MAC III., UTE V., Pólus Pingvinek, hát finoman szólva nem mi voltunk az esélyesek. A tavaly tapasztaltakból kiindulva Tejpalkó a "megjelenés" időpontját negyed tízben határozza meg, ehhez…..
Rumcájsz 2010.11.12 11:41:14
@strcprst: Ha nem haragszol érte meg, nem rohanok most el az anyakönyvezetőhöz, hogy 11 évvel ezelőtt elrontottam a névválasztást és új nevet szeretnék adni a gyereknek. :-)
Ha majd 10 év múlva a válogatottban ott lesz mind a két gyerek és a közönség azt kiabálja, hogy szép volt Sebi, akkor kitaláljuk, hogyan hidaljuk át ezt a problémát. :-)
Addig is sok sikert kívánok Dávidnak! ;-)
A hangulat kiváló, kis trükkel rá is segítenek a szervezők, az ultrák feje fölé mikrofont lógatnak, ki is vannak hangosítva a csarnokban, rendesen döng a dob és a kórus. Képes helyszíni élménybeszámoló a frenetikus CSZKA–Lada Togliatti KHL-nyolcaddöntőről. Sikerült! A…..
A Stanley-kupa-győztes Blackhawks Antti Niemi után Cristobal Huet-t is elengedte, és egyelőre csak Marty Turcót szerződtette. Három meccsel, három hazai győzelemmel folytatódott az előszezon, Nyikolaj Kuljomin és Tomas Plekanec a játéknap duplázói. Mindkét kapusát elengedte a…..
Rumcájsz 2010.09.28 21:59:57
@E.Attila: Tavaly az egyik interjúban Levi két NHL csapat nevét említette, akivel kapcsolatban álltak.
Ha jól emlékszem ez a két csapat az Atlanta és a Chicago volt.
Egy vezér nem elég, huszonkettő kell a csapatba, jelentette ki Ilja Kovalcsuk, a 2009-es vb MVP-je. Ez a mondat is jelzi valamennyire, mennyire fontos a legnagyobbaknak a vancouveri olimpia férfi jégkorongtornája, amely közép-európai idő szerint este kilenckor kezdődik az Egyesült…..
Alaposan elverte a Sapa Fehérvár AV19 EBEL-csapata az értelemszerűen fehérváriak nélkül küzdő magyar válogatottat. Ted Sator csapata csütörtökön még nyolcat lőtt Romániának, pénteken ellenben kilencet kapott az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban. A gólgyártást Kovács Csaba…..
Rumcájsz 2010.02.12 23:20:58
@miki78: Sajnos Magyarországon nincs még 10 csapatra való játékos, legfeljebb 5-re.
Én már annak is örülök, hogy viszonylag kiegyensúlyozott lett a mezőny. Szép lassan azért kellenek új csapatok is, de ha hírtelen lesz sok csapat, akkor higulni fog a mezőny és az pedig a szinvonalnak nem tesz jót.
Haladjunk csak lépésről-lépésre, mint ahogy eddig és legyünk türelmesek.
Az biztató, hogy rengeteg gyerek jár hokizni.
Rumcájsz 2010.02.12 23:16:19
@Bpstars: Annak talán lenne, bár én nem tudok egyetlen honosítás előtt álló védőről sem. (Talán Flinta?)
Jégkorong Irány Szlovénia! 2010.01.14 17:15:00
Svájc után Szlovénia lepődhet meg a magyar jégkorong népszerűségének növekedésén, de aki eddig nem jutott jegyhez a sorsdöntőnek remélt magyar–szlovén meccsre, nem lesz egyszerű dolga. Két napja kora délután kezdődött a jegyértékesítés a ljubljanai divízió 1-es…..
Jégkorong Jégkorszak 2008.12.01 08:43:00
Végre kiolvastam a Nemzeti Sport Jégkorszak című kiadványát. Röviden: jó, hogy ez a kiadvány van. Bővebben: egy kis savazás következik. Nagy nehezen végigrágtam magam a Jégkorszakon. Furcsa öszvér. Nagyjából tavaly május végére készen kellett volna lennie. Éppen ma láttam…..
A szerb jégkorongsport – nem függetlenül az elmúlt húsz év politikai zűrzavarjaitól – többször került padlóra. Nem véletlen, hogy sokáig a permanens újrakezdés állapotában voltak. Az elmúlt években viszont nem lehet nem észrevenni a fejlődést. Ettől függetlenül…..
Hokitöri jóvoltából remek videót tudunk mutatni kedves olvasóinknak. 25 évet utazunk vissza az időben, a legendás 1983-as C csoportos világbajnokságig. A Kína ellen 4-3-ra megnyert mérkőzés összefoglalóját nézhetik meg tovább után. Azon a vb-n ez volt az utolsó mérkőzése a…..
Kemény és hosszú felkészülésen van túl az Alba Volán csapata. A fehérváriak péntek este Linzben kezdik az EBEL-szezont. Énekes Lajos edzőt még az elutazás előtt kérdeztük az aktuális tudnivalókról. Egyebek közt elmondta, milyen sorokkal lépnek jégre a fehérváriak. Vannak…..