Regisztráció Blogot indítok
Adatok
alfőmérnök

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
civil..
alfőmérnök 2018.08.12 21:29:35
@Frick László Intézet: Esterházy "Nem jó, túl direkt." dia.jadox.pim.hu/jetspeed/displayXhtml?offset=1&origOffset=-1&docId=686&secId=64928&limit=10&pageSet=1

Jó ez a blog, kicsit (paraszt)barokkos a sztájlod, de meg lehet szokni, rá lehet kattanni. Most éppen internet elvonókúrán vagyok, úgyhogy nem olvasok el mindent, de időnként benézek ide.

A posztmodern Derrida meg Rorty, meg amit félreértettek Nietzschéből és Wittgensteinből egyesek (szerintem Rorty a fő bűnös). Esterházy elkapott valamit a zeitgeistből, és nyilván ott volt mögötte a magyar neoavantgarde(+Hamvas), ami vagy szűk körben volt ismert, vagy annál is szűkebb körben, de olyan nyilvánosságot nem kaphatott, mint Esterházy, és a Termelési regény tényleg nagy robbanás volt. (Amúgy úgy tudom, Esterházyt először Rónayék közölték a Vigiliában, a Fancsikó és Pintát.) Amit később csinált, az nekem inkább intellektuális faszverésnek tűnik. Mondjuk a Harmóniát nem olvastam végig, olvasgattam belőle hosszabb részeket. Amiket élveztem, azok a kisebb könyvek Hrabal könyve, meg az Egy nő, meg a Kékharisnya tárcái, de el~ azoktól sem. A Javított kiadásról meg már volt szó, attól a gyomrom felfordult, ráadásul elvette a kedvemet a Harmóniától is.
Na, mindegy, az idő majd ezt is tisztára mossa.
  Ismét a huszadik század, ismét alulnézetből. Ahogy a Life magazin képeiből, a korabeli magyar újságok apróhirdetéseiből, vagy a Fortepan lebilincselő gyűjteményéből, úgy pár darab hivatalos dokumentumból is kellő képet alkothatunk huszadik századi magyar sorsokról. Moszat…..
alfőmérnök 2012.07.18 19:06:00
  A főpolgármester lelépett a közgyűlés pulpitusáról tegnap, a választók maradnak. Őket kérdeztük Kínai kollégával. Wintermantel Zsolt a Fidesz részéről nehezményez, Horváth Csaba szocialista utód jelölt a kifüggesztett Nenyi előtt dicsér.   Kétfarkú kutya jó,…..
 Nemrég Trágár Tóninak és sógorának némi dolga akadt Angyalföldön, s mivel az mindenhonnan messze van, kocsival mentek. Kedd éjszaka 2 és 3 között mintegy negyven percre kénytelenek voltak leparkolni egy teljesen kihalt főút mellett, egy szintén tök üres taxisdroszttól pár…..