Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ringman

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Januártól a tervezési díjaknak kötelező alsó és felső határát jelöli ki a nemrég megjelent rendelettervezet. A díjat a kivitelezési költséghez köti, eszerint a legalacsonyabb díj 5.9%, a legmagasabb 9.6% lehet, ennek 45%-a engedélyezési terv, 55%-a kiviteli terv. (40-100…..
Ringman 2013.12.04 21:03:16
tajepiteszek.hu/kormanyrendelet-tervezet-a-tervezesi-munkadijakrol

"5. §
(1) Ez a rendelet 2014. január 1-jén lép hatályba, rendelkezéseit a
hatálybalépését követően kiírt közbeszerzési eljárások és megkötött
tervezési szerződések vonatkozásában kell alkalmazni."

+ ehhez tegyük mellé ezt is:
1731/2013. (X. 11.) Korm. határozat
A 2014–2020-as európai uniós programok lebonyolításának alapelveiről

www.kozlonyok.hu/nkonline/MKPDF/hiteles/MK13169.pdf

"5. Nem lehet projektmenedzsment költséget lehívni a jövőben a projekt fizikai előrehaladását meghaladó mértékben. A mérnöki feladatokat ellátónak valós felelősségbiztosítással kell rendelkeznie, ezzel is biztosítva a számonkérhetőséget. A közszféra kedvezményezettek esetében állami, belső kapacitás kiépítése szükséges a projektmenedzsment feladatok ellátására. A nagy infrastrukturális projektek, valamint az állami tulajdonhoz kapcsolódó ingatlan beruházások esetében, a tervdokumentáció összeállítása állami szolgáltatásként, állami kapacitással történik meg."
— Szia, Gyuri, lenne egy kis problémám. Beteg a ló.— Azért, Viktor, mert szénával eteted! Térj át az abrakra, és rendbe fog jönni!  — Adjon Isten, Gyurikám! Család rendben, de ez a ló, ez még mindig beteg.— Viktor, megmondtam, hogy adjál neki nyalósót, vagy nem mondtam…..
Ringman 2013.07.26 19:05:53
@Wolff: "Amikor elindították az Új Köznevelést, a mi cikkeinket, 22 évnyi munkánkat még az archívumból is kitörölték. Elvették a múltunkat, nyomunk se maradjon."

honnan ismerős ez?
Idén 2010-hez és 2011-hez hasonlóan újra megkérdeztük mandineres bloggereinket: hogyan értékelik röviden a 2012-es évet? A napokban posztsorozatunkban válaszolnak kérdésünkre. Politicus válasza. * 2012 a konszolidáció éve volt. A rendszer-konszolidációé. A 2010 és 2011-ben…..
  A miniszterelnök tegnap újabb adóemeléseket jelentett be. A tervek szerint három, távolról prosperálónak látszó iparágat akarnak „adóprésbe” vonni: a telekommunikációs szektort, az energetikai cégeket és a kereskedelmi láncokat. Ezeken túl ideiglenesen, de…..
Csalódott vagyok. Nem is kicsit. És valószínűleg nem csak én vagyok ezzel.  Az adóügyi államtitkár (Kármán András) öntötte a jeges vizet a nyakunkba: "A végcél egy, a mostaninál sokkal egyszerűbb, átláthatóbb, tizenhat százalékos, egykulcsos szja-rendszer, amely a…..
Ringman 2010.09.10 23:15:46
@pamut:
1. A 17% a szuperbruttósítás miatt 17%*1,27=21,59%, ebből lenne 16%-os szja.
2. "A nem kell új megállapodás az IMF-fel" kijelentés után ez azt kellene, hogy jelentse, hogy a piactól fedezzük a lejáró kölcsönöket.

@csernaja obca
Bizonyára a maximálbér a megoldás...
Ami után garantált lenne a tömeges kivándorlás, illetve a cégek külföldre áthelyezése.
Ringman 2010.09.11 11:56:30
@csernaja obca:
Most csak közalkalmazotti munkahelyekről beszélünk, vagy az összes munkahelyről?

Nyilván felemelő lehet úgy tovább dolgozni, hogy igazán elégedettek vagyunk a munkáddal, de mostmár csak a felét fizetjük érte. Továbbá, hogy a fizetési differencia meglegyen a munkakörök között, minden köztes munkakör fizetése is csökkenne.
Nem azzal van a gond, hogy valaki nagyon sokat keres, hanem hogy ennek nincs látszatja. Nem fizetést kell csökkenteni, hanem olyan követelményeket állítani, hogy ne azok tudják teljesíteni, akik "valahogyan" odakerültek, hanem akik tényleg tehetségesek.
 Kerelőszentpál, Marosugra, Ecsellő, Nagybabóca, Bősárkány. Települések a Kárpát-medencében. Miről híresek? Különösebben semmiről. Egyszerűen csak jól esik kiejteni a nevüket. Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy átutazott egy-egy falun vagy városon, amelynek a…..