Regisztráció Blogot indítok
Adatok
urszuszka

95 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kockalány konyhája Finomfalat 2012.03.03 20:20:00
 Én Roppanós fokhagymás csirkefalatoknak neveztem el a most következő kaját, bár anyu mindig is Finomfalatnak hívta (így egybeírva). Igaza van, mert valóban finomak a falatkák, olyannyira, hogy nem bírod megállni, hogy ne kapj be egyet, ha elmész mellette. Én is javában túl…..
Mindenkinek a legjobbakat!Nagyon kis kellemes ünnepi szériát tudhatunk magunk mögött, Urszusz pedig szokásához híven erőn felül teljesített. Mindketten sokat dolgoztunk, de kis feleségem ezen felül hazaterelte a (mű)fát, mindenféle dekorációkat ajtóra-ablakra-asztalra, beszerezte…..
Érdekes munkát kaptam nemrég. Egy távoli, sosem látott jóbarát javaslatára  (ezúton is köszönet érte, ha olvassa) beregisztráltam magam egy menekültekkel, bevándorlókkal foglalkozó szervezethez Newcastle-ben. Legnagyobb meglepetésemre, a tolmácsolással foglalkozó osztályuk…..
A balansz kedvéért akkor én is megírom a leánybúcsú történetét, hátha valaki ötleteket kap a sajátjához. Az eredeti elképzelés az volt, hogy az én drága barátném, R. segítségével szerzünk olcsón egy kis mikrobuszt, és egy spontán balatoni helyszínre levágtázunk…..
myaszösz Update 2010.08.05 13:11:00
Ajándékot kapni jó. Ebben megállapodhatunk. Ajándékba kaptunk egy képet. Igen, kaptunk, mert már mi vagyunk, és nem ő meg én vagyunk, hanem bizony mi már mi vagyunk és leszünk is mostmár mindig amíg a föld kerek (aztán persze, hogy a 'mi' mögött hányan leszünk majd az idők…..
Az esküvőt követő héten szombaton hajnalban vissza indultunk Angliába. Ez mindig egy öröm, mert 12 órás az út, és sokszor rizikós elérni a vonatcsatlakozást Londonban, ha valami van a géppel. Ezért mindig ráhagyunk egy kis időt, hogy tuti mindig mindent elérjünk. Na de arra, ami…..
Kezdjük talán onnan, hogy egészben hazaértünk Budapestre. A vonatút és a repülés is teljesen rendben volt, kényelmes volt, persze az extra lehúzásokat nem tudtuk elkerülni úgy is mint elfelejtettünk beszállókártyát nyomtatni, aminek hiányában a wizzair Ł16-ot legombolt rólunk.…..
Kedves Olvasók!Eljött a nap, hogy újra hazautazzunk, ezúttal nem csak egyszerű látogatásra, hanem, hogy összekössük életünket és szerelmünk hajója tovaússzon a boldogság folyóján (ahogyan azt egy vérbeli anyakönyvvezető mondaná).Volt itt minden az elmúlt hónapokban:…..
Éjjenéjjen, éjjen május huszonnegyedike, éjjen Urszuszka és Malminho! Bizony, ma volt reggeltől estig a születésnapunk. Köszönjük a köszöntéseket, email, SMS, telefon, skype, facebook, iwiw, sőt én még üdvözlőkártyát is kaptam a kollégáimtól, persze még így is van aki…..
Sajnos malgabo az elmúlt hetekben fáradtságra hivatkozva nem nagyon tud írni. Ezt tanúsíthatom, hiszen hazaérkezvén a patikából ingben és nyakkendőben szokott elaludni a kanapén, így hát maradok én, kedves olvasótábor. Már régóta tervezem leírni a tapasztalataimat, amit munka…..
Fedőneve: crème fraiche (pasteurised cultured dairy cream). (Ejtsd: krém fres)Lelőhely: Somerfield.Íz: finom, abszolút hiteles tejföl íze van.Állaga: sűrűbb mint az otthoni, krémesebb és nem képződik a tetején fehér lötty.Már csak a túró hiányzik és letelepedünk :)..
myaszösz Kicsit megkésve 2010.05.10 16:48:33
Jeges mostanában nem nagyon írogat, megvan ennek a maga oka. Kicsit messzire vetette őt az élet mostanság a jól megszokott fogaskerekeitől, ezért talán a kis csend. De most megint akad némi mondanivalója. Jeges most messze van, megtapasztalja milyen is a külföld, meg a mindig is hőn…..
Ha már állítólag az esküvőnkről is szól ez a blog, legalább egy poszt szülessen má' a nagy eseményről. Mondá urszuszka magában vasárnap reggel.Szoktam volt mondani félig viccesen, félig komolyan, hogy ha én ezt tudom kicsit több mint egy évvel ezelőtt Rómában, amikor is…..
Nem bírom megállni, hogy ne ejtsek néhány szót a brit választásokról. Egyszerűen muszáj.Tehát a nagy nap itt mindig csütörtökre esik, ez esetben május 6-ára. Ezen a napon reggel 7-től este 10-ig lehet leadni a voksokat a szavazó helyiségekben (polling station), mivel munkanapról…..
Bármilyen borús tud itt lenni az idő, két dolog mindig felvidít, ha eszembe jut. Az egyik, ha meglátok egy angol gyereket, a másik, ha meglátok egy idős nénit. A pharmacyban ez a két eset elég gyakran előfordul. Az angol gyerekek többsége úgy néz ki, mint a srác a Mad magazin…..
urszuszka 2010.04.23 20:14:10
@The Adelaider: Köszönöm kérdésed, az optika jövő héten indul, ezen a héten kellett volna, de a vulkán bezavart, a főnök Európában rekedt. A suli is melegszik, már nézegetik az önéletrajzom, remélem hamarosan felhívnak. De mindemellett heti 10-20 CV repked az éterben...cross your fingers :)
Támadt egy olyan kósza gondolatom, hogy bizony jó volna egy bankszámla. Egyrészt mert már vélhetően nem sok választ el attól, hogy havi fizetség üsse a markomat, másrészt pedig így még egy fokkal komolyabb lenne a státuszom a britek körében.Gondoltam akkor hát mi sem egyszerűbb…..
Múlt hétvégén egy kicsit kipróbáltuk, milyen lehet angol házaspárnak lenni. Persze erre már csak a nap végén jöttünk rá, hogy az egész napunk angol módra telt. Reggel malgabo exkollégája elvitt minket golfozni. Nem igazi golfpályára, hanem egy gyakorló terepre, egy úgynevezett…..
Mindig is szerettem volna kipróbálni, milyen lehet gasztrobloggernek lenni. Vélhetően nincs hozzá elég fantáziám, időm, türelmem, tehetségem, de most az egyszer megpróbálkozom vele. A helyzet az, hogy Angliát magyar gyomorral kibírni egyáltalán nem lehetetlen. A megoldás kulcsa…..
Húsvét vasárnap van, a keresztények világszerte a Feltámadást ünneplik. A Biblia szerint Jézust pénteken keresztre feszítették, majd a harmadik napon, vasárnap feltámadt. Ezen kívül persze a tavaszvárás ünnepe is szerte a világon csillagászati okokból. Mi részünkről várjuk…..
Egy kis képes beszámoló a tegnapi yorki kiruccanásunkról:   ..
Már elnézést a címért, de tényleg így van ez most. Már kezdtem belefáradni a két hónapnyi állásvadászatba. Nap mint nap lefutottam a szokásos köröket a nagyobb és kisebb állásportálokon, a szerdai újságban, a kirakatok között, JobCenter Plusban, stb... Táblázatban…..
urszuszka 2010.03.26 20:32:25
@VacskaMati: Ez a lány jobban fog tudni angolul mint én, mire hazamegyünk :) Nagyon hiányzik, hiányoztok már most :)
urszuszka 2010.03.26 20:37:50
@The Adelaider: Szasz Adelider! A kommentnek az a lényege, hogy ismeretlenül is beszólhatsz, dehát hallottam már rólad, nem is vagy nagyon ismeretlen! Igen, minden jel szerint elég jó dolgom van, hiszen malgabo keresete elegendő mindenre. Én egy nagyon jó kis állást hagytam otthon azért, hogy itt együtt legyünk, és szerezzünk egy kis tapasztalatot meg pénzt. És még annyi kiegészítésként, hogy elég vacak dolog a nemdolgozás, részemről nem tudom elviselni.
Neked nagyon szurkolunk, talán az ausztrálok kicsit lazásabbak mint a britek, az időjárás is kedvezőbb :) Sok sikert, és mi is olvassuk a blogodat :)